שאלות על טיפולים ובדיקות

outrun

New member
שאלות על טיפולים ובדיקות ../images/Emo53.gif

בעצתה של רונה ביררתי על סוג הכימותרפיה שאמורה להינתן לאמא שלי. מדובר בשני סוגים שניתנים דרך הוריד, אדריאמיצין וציטוקסין. הכימותרפיה אמורה להנתן אחת לשלושה שבועות. בנוסף אחרי כן אמורה אמא שלי ליטול תרופה שנקראת טמוקסין במשך חמש שנים. בנוסף היא אמורה לעבור מחר בדיקה שאין לנו מושג מהי, שנקראת muga. אם מישהו יודע אני אשמח. ובפעם האלף - תודה רבה על ההקשבה והתמיכה.

rona39

New member
../images/Emo5.gifאדריאמיצין

היי אדריאמיצין זו אכן הכימותרפיה הקשה. אני קיבלתי אותה 6 פעמים. את הציטוקסין אני לא מכירה. הוא גורם לחולשה רבה, הקאות ובחילות. אבל, ישנם כדורים אותם אפשר לקחת למניעת ההקאות והבחילות, תבקשו מרשם בבית החולים. מומלץ שאמא לא תוכל אוכל כבד ביום הטיפול וכמה ימים אחריו, אלא דברים קלים כמו צנימים, תפוחים ולשתות תה ירוק או תה עם לימון. כמובן שכל התופעות לוואי הן אינדודואליות וכל אחת מגיבה אחרת. יש עוד תופעות, אבל כפי שכתבתי לך, יש אתר של "אחת מתשע", שם יש מידע על הכל. בקשר לשיער, הוא יתחיל לנשור שבועיים מהטיפול הראשון, לכן, מומלץ שאמא תהיה מוכנה. רצוי, לקצר או לגלח את השיער לפני. לגבי הטמוקסיפן, זו צרה אחרת, אבל לאמא יש זמן לזה. בהצלחה רונית

outrun

New member
והאם אפשר להמשיך בספורט כרגיל?

האם אמא שלי תוכל להמשיך בחדר כושר וצעדות? אני מתארת שלא כמו קודם, אבל בכל זאת?

לא בטוח

הכל שאלה של איך היא תגיב לטיפול. הסיכוי הוא שהיא תוכל להמשיך אבל פחות כי היא תהיה עייפה מהטיפולים. פשוט חכו עד שיתחיל ואז שתראה אם היא מסוגלת וכמה, ושוב, בלי להלחיץ את עצמה, אלא לתת לעצמה מה שהיא צריכה ולאו דווקא מה שהיא חושבת שהיא רוצה. ויכול להיות שבתקופה הזו היא תצטרך יותר לנוח ופחות לרוץ על ההליכון. ולזכור שזו תקופה שחולפת, שצריך להוריד הילוך, כדי להבריא ולחזור לחיי שגרה.

טיפולים

טוב שביררת, כי ככה באמת אפשר לאתר מידע הרבה יותר מדויק. מה שמאפשר להתכונן לקראת הבאות. לגבי בדיקת MUGA - זו בדיקת תפקודי לב. בדרך כלל מתבצעת במכון איזוטופים, מזריקים איזה חומר רדיואקטיבי לגוף ואחר כך עושים כמו צילום לגוף לראות את פעילות הלב. (לא להבהל מעניין הרדיואקטיביות). עד כמה שאני זוכרת זו בדיקה שלא לוקחת הרבה זמן (אולי חצי שעה). הכי טוב פשוט להתקשר למקום בו אמורה להתבצע הבדיקה ולשאול את כל השאלות לפני שאתם באים. לגבי הטיפולים, צירפתי לך לינקים. מעבר לזה, מנסיון שלי עם אדריאמיצין (או כמו שאנחנו קוראים לה בחבר'ה - אדריא), אז זו תרופה שבאמת "מפילה". כל אחד מגיב לזה שונה. יש מי שלוקח לו שלושה ימים להתאושש. אצלי למשל, אם קיבלתי טיפול ביום ראשון, אז ביום שלישי כבר יכולתי לצאת מהבית. חשוב שהיא תדע שעכשיו היא צריכה לתת לעצמה זמן ואם זה אומר עוד יום להשאר בבית, או פחות להתרוצץ ולשכב במיטה, אז עדיף שהיא תלך לפי מה שהיא מרגישה ולא לפי מה שהיא מצפה מעצמה לעשות. ספרי איך עברה עליכן הבדיקה

ornusha

New member
אדריאמיצין...

כנראה אני באמת יוצאת דופן, כי אני היחידה שלא זוכרת אותו עד כדי כך לשלילה. אני קבלתי את החומר הזה בערך 25 פעמים וממש לא הרגשתי כך. בפעם הראשונה שקבלתי אותו הוא גרם לי לתגובה אלרגית ואיבדתי את ההכרה (וזאת הפעם האחרונה שסבלתי ממנו). בשאר הפעמים הזריקו לי לפני הכימוטרפיה חומר נוגד אלרגיה (פנרגן) שבזכותו ישנתי יופי למשך כל היום. בערב כבר הייתי כמו חדשה
.. אבל על כל אחד זה עובד שונה ואי אפשר לדעת...

tsy

New member
האם זה החומר הכתום ששורף בוריד?

אני קיבלתי פרוטוקל ABVD ולדעתי ה-A זה האדראמיצין, האומנם?

ornusha

New member
לא יודעת....

גם אני קיבלתי חומר כתום אך לדעתי זה לא היה אדריאמיצין...

את צודקת

ה A ב ABVD זה האדריאמיצין. זה החומר הכתום שבודקים שבאמת נכנס לוריד כי אסור שהוא ידלוף לרקמה שסביב מקום הכנסת המחט. יש חומר אחר שמרגישים צריבה כשהוא נכנס וזה ה D - דאקרבזין (או DTIC).

מזי א

New member
אדריא

גם אני קיבלתי את ה" מתוק" הזה 6 טיפולים, כל 3 שבועות עברתי אחד, ביום הטיפול, הרגשתי טוב, לקראת הערב, התחילה עייפות, והייתי מושבתת למיטה במשך שבוע ימים עם מיגרנות. אני קיבלתי את הטיפול ביום ראשון,ושבוע לאחר מכן הלכתי לעבודה, אז יצא שעבדתי שבועיים רצוף עם הפסקה של שבוע לטיפול. בנוגע לבחילות/הקאות, נותנים דרך הוריד זופרן שזה מקל, ולי לא היו תופעות לוואי בכלל, בקשר לשיער, כן, שבועיים אחרי הטיפול הראשון, נשר בצורה דרסטית, לכן חוזרת על ההמלצה מלפני מספר ימים, ללכת להזמין פיאה כבר עכשיו, או לפחות במהלך השבועיים שלאחר הטיפול הראשון. החומר הכתום הוא אדריא, ואסור להזיז את היד כאשר האינפוזיה מחוברת. מאחלת לאימך רק בריאות ושיעבור בקלות

blg

New member
את לא לבד... ../images/Emo13.gif

גם אני קיבלתי ABVD ולא היו לי בכלל תופעות לוואי (סרטנית פארשית, כפי שכבר אמרתי...). זופרן - נגד הבחילות היה אפקטיבי. כמו כן באמצע הטיפולים (היו 8) גיליתי שמזריקים לי גם קורטיזול - נגד הבחילות. (זה עבד גם נגד האלרגיות שלי) מה שכן, פעם אחת חוררו לי את הוריד ודלף, ועשה לי צלקת כהה לאורך הוריד (יש פשוט כמו כוויה פנימית). אחרי שננ וחצי אחרים כבר לא ראו את הצלקת, עכשיו (2.5 אחרי) גם אני כבר לא רואה אותה.

מוגה..../images/Emo20.gif

היי, את בדיקת המוגה אני מכירה מקרוב וממשיכה לעשות בפעם בשנה... הבדיקה עצמה לא מזיקה ולא כואבת, יש שתי זריקות שנותנים לפני וכך בעצם בודקים את פעילות הלב והחדרים ע"מ ליראות שאין פגיעה בתפקוד הלב כתוצאה מהכימו'.. בהצלחה, אוהבת-
שירה

adi744

New member
שששייירררהה ../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

שירוש האם זו את? מהקבוצה של בוגרים צעירים 2 זו אני עדי אם זו את,וואלה יובלות שלא דברנו יפה שלי איפה את פשוש?? אשמח לדעת שזאת את צרי קשר
אוהבת עדי

למעלה