שאלות על טיפול לתינוקת.

דובישה

New member
שמחה לקבל סופסוף התייחסות ../images/Emo13.gif

תודה.. מה שעשיתי עד עכשיו (לא ביצעתי את התרגילים) היה להניח גירויים בצד שמאל של הילה, ולדעתי באופן ברור אין לה כל העדפת צד (אם בכל זאת היה ספק שיש), לשוחח איתה מצד שמאל וכו'. אני אתייעץ עם הפיזיוטרפיסטית ביום רביעי ואשמע שיטות נוספות שיש לה אולי להציע. יש לי קרובת משפחה שמדריכה הורים לפי שיטת "צעד ראשון" - שי זילברבוש, אתייעץ גם איתה. שוב תודה על ההתייחסות, כנראה שלא ממש פעיל פה

דובישה

New member
שאלות על טיפול לתינוקת.

שלום לתושבי הפורום
אני אמא טרייה להילה המתוקה, בת שלושה חודשים כמעט. הילה נולדה עם הטייה של כף רגל ימין החוצה. בהדרכת אורתופד, ביצעתי איתה מספר שבועות תרגיל פשוט וכיום אין הטייה כזו וטווחיי התנועה תקינים, אך אין סופינציה של כף הרגל (ברגל שמאל אין כל קושי). בנוסף יש "העדפת צד", ללא קיצור בצוואר, הילה פונה לשני הצדדים, אך טווח התנועה שלה גדול יותר בצד אחד מאשר בשני. אני מבקרת עם הילה בפיזיוטרפיה מטעם הקופה, ביום ראשון ניתן לי תרגיל שבו אני אמורה לקבע רגל בכיפוף, יד ישרה ויד שניה מול הפה כאשר האמה שלי מחזיקה את ראשה של הילה צמוד למשטח. אז מה בעצם אני שואלת כאן? קודם כל אשמח להסבר למשמעות ההבדלים, כי לדעתי הם כה זניחים, עד שאני תוהה אם יהיו מורגשים ולא יעלמו מעצמם. בייחוד כף הרגל שלדעתי תתאזן כאשר הילה תיעמד ותתחיל ללכת. דבר שני. הילה שונאת את התרגיל הזה, הלב שלי נקרע מהבכי שלה (תכל'ס, אף אחד לא אוהב שמצמידים לו את הראש ככה למטה), האם יש שיטת טיפול שונה שיכולה לסייע בגיל כזה ובבעיות כאלו, מלבד המנחים המתסכלים הללו? אשמח לכל התייחסות (אבל תשתדלו לא לגרום לי לרגשות אשם נוספים
)

למעלה