שאלות על טמ"סים:

שאלות על טמ"סים:

בעקבות ההודעה של ליאת והתשובות והשרשור כולו, יצאתי לבדוק מה זה טמ"ס. גיליתי שבעקרון מדובר במצלמה, תוכנה ומסך הקרנה, כשבין הצילום וההקרנה התוכנה מגדילה את התמונה באופן שכבדי ראיה יכולים לקרוא. דגמים מסויימים הם שולחניים, דגמים מסויימים הם ניידים ואפילו ידניים. מה שאני לא מבין, זה למה הדבר הזה כל כך יקר. נדמה לי שהם יקרים רק כי פיתחו אותם מזמן, ולא עדכנו את המחיר. הרכיבים השונים זולים מאוד, ואין שום סיבה בעולם שהדבר הזה יעלה כל כך הרבה. חברה, קניתי אתמול מחשב שלם בפחות מאלף ש"ח. מה קרה? למה הטמ"סים צריכים לעלות 10,000 - 15,000 ש"ח? מה יש בהם? כלום! תגידו לי אם אני טועה.

לי 86

New member
תגובה

אני בהחלט מסכימה איתך שזה דבר יקר ועוד זה משהו שמיועד לקהילה ספציפית זה לא יאזה גאגג'ט לעשירון העליון, אני לא מסכימה איתך שיש בזה כלום, ראית איך פועלים הטמ"סים? יש משולבי מחשב, אתה בוחר גודל, אתה יכול לשנות צבעים, זה מכשיר ממש ממש משוכלל. אמנם יש סיוע כספי מהשירות לעיוור ומביטוח לאומי אבל זה עדיין מרגיז כי כאילו מי שרוצה לקנות נתון ל"חסדיו" ולהסכמתו של מוסד כלשהו כי לא תמיד מאשרים. המחירים לא מסובסדים וכמובן שכל אחדמהיבואנים יש את ההסבר שלו לעלות כל כך יקרה----

שלום ליאת,

ברור שזה משולב במחשב. מחשב עולה היום פחות מאלף ש"ח. מצלמה - עוד מאתיים. התכנות שמשנות גודל וצבע ניתנות להורדה חינם אין כסף, ויש הרבה כאלה. למה החיבור בין שלושת הדברים צריך לעלות 15,000 ש"ח?? נדמה לי, ממה שראיתי עד עכשיו, שאפשר לקנות מחשב נישא, לחבר אליו מצלמה ולהתקין עליו תוכנה ייעודית, ולקבל טמ"ס ומחשב יחד בחמישית המחיר. אני ממשיך לבדוק את זה,ואעדכן כמובן כשיהיו לי תוצאות.

לי 86

New member
שאלה

טמ"ס בא בלי תוכנה, למה אתה מתכוון כשאתה אומר תוכנה? אין מה להשוות בין טמ"ס והאיכות שלו לבין מצלמה רגילה.... התנסית עם טמ"ס? ראית איך זה עובד ואיך רואים? זה לא קשור לתוכנה, הכל במכשיר.

amitk80

New member
אני אגיד לך למה

הבעיה היא כזאת: יש רק שני חנויות שמהם אפשר לקנות את המכשירים וזה געש שיושבים בשפיים וחברת let's talk שיושבת בירושלים. הם יודעים שהם מונופולים בשוק ואין להם חברות מתחרות וספקים מתחרים. בנוסף הם יודעים שאוכלוסית העיוורים היא לא אוכלסיה חזקה מספיק שתקים קול צעקה רם ותעשה בלאגן ברחובות. הם מנצלים את חוסר הלכידות שלנו מאחר וכל אחד דואג לעצמו. אז, עשה 1 ועוד 1 ותקבל את ההסבר. אם חבר'ה יתחילו לעשות רעש תקשורותי אתה תראה איך המחירים ירדו קצת.

לי 86

New member
עמית, תיקון קטן.

אני לגמרי מסכימה איתך בקטע של המאבק, תקשורתי, הפגנתי, הכל, לגמרי! הרי בסך הכל זה מכשיר שנועד לעזור וזה מחיר מופקע! גם תוכנת הzoom text שעולה בסביבות האלף שקלים וניתן להתקין אותה רק פעמיים! כלומר אם אתה מפרמט את המחשב כמה פעמים, הלך הכסף אז כן זה מקומם שהמוצרים האלו שנועדו לקהל יעד מסוים הם לא כל כך תואמים את המציאות כשזה נוגע למחיר . אני כן רוצה לתקן אותך, ניתן לקנות טמ"סים בת.ש.ר גע נכון, lats talk נמצאים בתל אביב, אפשר לקנות מחי כהן ומהמרכז לעיוור. כל חנות עם היצע משלה ומחירים שונים בהתאם למכשיר, עדיין לא פתרון כמובן.......

הסבר טכני:

לא ראיתי עדיין טמ"ס פועל מקרוב, ולא בדקתי במו ידי איך הוא עובד. אבל בגדול, יש שתי אפשרויות לדבר הזה: 1. מכשיר אופטי, הפועל עם מנורה חזקה, מראה וזכוכית מגדלת. משהו דומה למטול שקפים. פעם היו מכשירים כאלה לקריאת מיקרופישים, שהם תצלומים ממוזערים. זה שימש לאכסון נתונים בתקופה שלפני המחשב, ובעצמי עבדתי עם אחד כזה תקופה מסויימת בעבר. אם מדובר במכשיר כזה, בוודאי שאין שום סיבה שהוא יהיה יקר. 2. מכשיר ממוחשב - מצלמה (שיכולה להיות מצלמת אינטרנט) שהתמונה שלה מועברת למחשב, המחשב מגדיל את התמונה באמצעות תוכנה, ומקרין אותה על מסך. כמו שאמרתי, גם לזה לא צריך להיות מחיר אסטרונומי. לגבי האיכות, צר לי לא להסכים אתך, אבל האיכות של מצלמות אינטרנט ומצלמות דיגיטליות בכלל הרבה יותר גבוהה מכל מה שאת מדמיינת. מצלמות כאלה (כמובן איכותיות ויקרות מאוד) מותקנות על לווינים ומצלמות ממרחק אלפי קילומטר בהגדלה שמאפשרת לראות מספר של מכונית מהחלל. בקיצור, מהודעה להודעה אני משכנע את עצמי שאפשר למצוא אלטרנטיבה זוה טובה ופשוטה לטמ"ס, שתעלה מחיר סביר ועממי. אני מתכוון, כמו שאמרתי, לבדוק את זה לעומק ולדווח כאן על התוצאות.

amitk80

New member
ברור שאפשר

למצוא מחירים נורמלים אבל צריך שאנשים יקומו ויתחילו לעשות בלאגן ולעשות חרם. הם מנצלים את זה. עד כמה שאני זוכר lets talk בירושלים אבל זה לא משנה. מי שבאמת נותן מחירים סבבה זה האוגדה למען העיוור בתל אביב. האם אתם שותפים לתחושה שהארגונים שאמורים לדאוג לעיוורים לא מייצגים אותנו כיאות? כי זה מה שאני מרגיש

למעלה