שאלות על טרקים ועל נאפל בכלל

צומיש

New member
שאלות על טרקים ועל נאפל בכלל

אנחנו זוג שטס לנפאל באוגוסט מתילאנד בחודש אוגוסט, אנחנו מתכננים להיות בקטנמנדו כמה ימים ואז לנסוע לעשות טרק ורפטינג. אנו רוצים לדעת:
איזה טרק מומלץ לסביבות שבוע עד 10 ימים? חוץ מאשר הטרק המקיף הימאליה?
האם הטרק רפטינג ממומלץ בתקופה הזו (בחודש אוגוסט)?
האם לקחת פורטר לטרק? ומאיפה כדאי לקחת?
האם חוץ משני הטרקים הרפטינג והטרק יש עוד דברים לעשות (הכוונה טרים וכו')?
כמה עולה טיסה מבנגקוק לקטמנדו?
האם מומלץ לקנות את הכרטיס מה"קשר הישראלי" או משדה התעופה? או כל מידע נוסף יתקבל בברכה

היי צומיש...

קודם כל בחירה נכונה (לפחות לפי דעתי ) לטייל בנאפל... 1. יש מגוון רב של טראקים והכל תלוי במרחק אותו תעברי יום יום גם טראק של 10 יום אם תלכי בקצב איטי וללא תכנון זמן יכול לקחת 20 יום יש את טראק האגמים הקפואים ויש את הפון היל כאן תוכלי לקרוא על טראק האגמים הקפואים בעיקרון ראפטינג בתקופה זו הוא מהנה מאוד אך יש לבדוק היטב לפני שנרשמיפ אליו מהו מצב המים (גושעים ,זרמים חזקים , מערבולות) וכמו כן איזו רמה זו (ישנם מספר רמות כאשר 6 היא הרמה המסוכנת ביותר ו- 4 היא רמה נורמלית וממוצעת אותה אני עשיתי) פורטר מומלץ מאוד ואפילו הייתי אומר חובה לקחת בשביל כמה גרושים ליום ללכת בכיף ובלי מטעןם עודף על הגב יש בנפאל עוד הרבה דברים מומלצים ומיוחדים כמו ביקור במקדשים (בקטמנדו יש איזור ששמו הדורבה סקוור או משהו כזה שם ממוקמים רוב המקדשים) ואם תהיו ברי מזל אתם תראו את הקומרי מה שכמעט ולא קורא והסיכוי לראות אותה הוא ממש אפסי יש אתץ נגרקוט ואת השקיעה ויש את הציטואן שזו גונגל שבו יש סיור מודרך הולכים ברגל ושב כאן ישחק המזל ואם הוא ישחק לצידך את תזכי לראות מקרוב חיות שאת רואה או בטלויזיה או מאחורי כלובים (קרנפים ,היפופוטמים,תנינים ואפילו נמרים) את גם תקבלי הדרכה מפורטת מה קורה במידה וחלילה קרנף מחליט שהוא שם עלייך עין ... מחירים של כרטיסים אני לא כל כך יודע היות והם משתנים על הזמן אך בנקוק ידועה בתור אחת הערים הזולות בעולם לכרטיסי טיסה... ושוב אם את תהיי שם אז הכי טוב הוא לברר כי אולי היום הכי טובה זה מהקשר הישראלי ומחר זה ממקום אחר... כאן יש עוד מידע על נפאל מממ......... שכחתי עוד משהו? תרגישי חופשי לשאול ערב טוב

צומיש

New member
מזג אוויר....

לפי מה שקראתי הזמן שאני מגיעה לנאפל בין אוגוסט לספטמבר לא מומלצת בעקבות המנסונים ואף יש הטוענים כי לא ניתן לעשות רפטינג בעקבות כך! השאלה שי האם יש כאן אנשים שטסו בחודשים אלו
כמו כן שמעתי לאחרונהש קיימת בעייה של החלפת השלטון בנאפל (מישהו שמע על זה) זה באמת מסכן את התיירים כמו שנשמע
והאם בעקבות המונסונים כדאי לשנות את היעד ולהחליט דווקא לטוס למערב לכיוון אקוודור או ארגנטינה... שוב כל מדיע אני אשמח לקבל

עמית22

New member
מזג האוויר

משתנה כל שנה ולא מקשיב להנחיות של מדריכי המטיילים. אי אפשר לדעת אם השנה המונסון יקדים/יאחר. הכי טוב לברר קרוב לתאריך הנסיעה מה מזג האוויר דרך אתרים באינטרנט או אנשים שנמצאים שם. החלפת שלטון בנפאל: הייתי בנפאל באוקטובר האחרון ויצאתי משם לאחר שהיה פיגוע ירי בעיר פוקרה ונהרגו בו 4 שוטרים.

למעלה