שאלות על ייצוג אנשים שנפגעו בתאונות

yoav האחד

New member
שאלות על ייצוג אנשים שנפגעו בתאונות

1. האם אני יכול לייצג אנשים שנפגעו בת. דרכים או ת. עבודה גם אם אינני עו"ד? האם הם יכולים לייפות את כוחי בכתב? (למשל לצורך מכתבי דרישה מול חברת הביטוח וכדומה) 2. האם במכתב אני יכול לרשום "מרשי" על אף שאינני עו"ד? ואם לא יאה לרשום "מרשי" אז מה כן כדאי לרשום במקום?

ייצוג ע"י מי שאינו עו"ד

ייצוג ע"י מי שאינו עו"ד מהווה עבירה על חוק לשכת עורכי הדין, המייחד פעולות מסוימות, ובכללן ייצוג אדם בפני גופים מסוימים ובמעשים מסוימים, לרבות מו"מ משפטי, אך ורק לעורכי דין. יחד עם זאת יש לכך חריג, והוא אם הייצוג הינו חד פעמי (דהיינו לא על דרך העיסוק) ואינו בתמורה. יחד עם זאת, ביהמ"ש העליון פסק, כי על אף שלכאורה מותר לייצג באופן חד פעמי ושלא בתמורה, אך ע"פ תקנות סדר הדין האזרחי לביהמ"ש סמכות להורות מי יבוא בשעריו בשם אדם אחר, ונקבע שרק עו"ד יכול לייצג אדם אחר בביהמ"ש. לכן: 1. כן, אם הדבר הינו חד פעמי ללא תמורה ולא על דרך העיסוק. לא, כי לא תוכל לייצג בבימ"ש. 2. לא. תוכל לרשום "בשם שולחי" או סתם "בשם פלוני אני פונה אליכם". באופן כללי מאד לא מומלץ לפעול כפי שתיארת, הן מאחר שבתכל'ס - אף חברת ביטוח לא תתייחס כ"כ ברצינות לדרישה של פלוני בשם אלמוני, אם פלוני אינו עו"ד, והן מאחר שהמעשים מהווים - כאמור - עבירה על חוק לשכת עוה"ד, ולו לכאורה.

סתיואדם

New member
יצוג משיפטי לא

אבל בהחלט ניתן להגיש עזרה הן בהפנייה לעורכי דין שמתמחים בתחום והן באמצעות מיקדמה ע"י הפיצוים לניפגעים ומימון ההוצאות הרפואיוץ על פי קביעת עו"ד המטפל בתיק בעבור זה ניתן לגבות שכר טירחה שניקבע מראש ומעוגן בחוזה בין הלקוח ( הניפגע בתאונה ) ובינך באם בחרת לעסוק בעניין מדגיש שוב הטיפול המשפטי כפי שנאמר לפני |ייצוג ע"י מי שאינו עו"ד מהווה עבירה על חוק לשכת עורכי הדין, המייחד פעולות מסוימות, ובכללן ייצוג אדם בפני גופים מסוימים ובמעשים מסוימים, לרבות מו"מ משפטי, אך ורק לעורכי דין. יחד עם זאת יש לכך חריג, והוא אם הייצוג הינו חד פעמי (דהיינו לא על דרך העיסוק) ואינו בתמורה. יחד עם זאת, ביהמ"ש העליון פסק, כי על אף שלכאורה מותר לייצג באופן חד פעמי ושלא בתמורה, אך ע"פ תקנות סדר הדין האזרחי לביהמ"ש סמכות להורות מי יבוא בשעריו בשם אדם אחר, ונקבע שרק עו"ד יכול לייצג אדם אחר בביהמ"ש. לכן: 1. כן, אם הדבר הינו חד פעמי ללא תמורה ולא על דרך העיסוק. לא, כי לא תוכל לייצג בבימ"ש. 2. לא. תוכל לרשום "בשם שולחי" או סתם "בשם פלוני אני פונה אליכם". סדגש|

למעלה