שאלות על כוסמת, ושמן

שובשוב2

New member
שאלות על כוסמת, ושמן

שלום,
1. לגבי כוסמת - מכר אמר לי שהכוסמת שאימי מבשלת לי מזה שנים (החומה), עוברת איזשהוא תהליך של חימום / טיגון ולמעשה הכוסמת שאותה מומלץ לרכוש ולבשל היא הירוקה. האם הוא צודק ? אשמח להבהרות.

2. לגבי בישול - הומלץ לי ע"י תזונאים מכל השיטות אליהן הלכתי להמעיט ככל האפשר ואף להתנזר מבישול עם שמן (יש לי אגב קרוהן).
איזה שיטות בישול ישנן על מנת לא להשתמש בשמן למשל אם מבשלים קינואה או כוסמת או אורז מלא וכו' ? אשמח להפניות והוראות בישול וכן אם יש מכשירי בישול וכיו"ב או כל טיפ שיעזור לי ליישם. אם אין ברירה וחייבים להשתמש בשמן - על איזה שמן אתם ממליצים לבישול ואפיה ? ועל איזה לסלט ירקות ?

תודה מראש
 

0 אור 0

New member
וואו ספר תזונה שלם בשאלה אחת

1. לגבי הכוסמת - כוסמת חומה קלויה מעט ולכן לא יכולה לנבוט, אבל אם אתה משתמש בה לבישול, אז אין שום בעיה. ממילא כל מה שנהרס בקליה , נהרס גם בבישול. אגב, האנשים היחידים שהכרתי כילדה שאכלו כוסמת זה זקנים שהגיעו מפולניה או רוסיה , ושם אכלו את החומה
2. הגוף זקוק למעט שמן כדי לקיים את תהליכי החיים, לכן גם כשמורידים את כמות השומן, צריך בכל זאת לדאוג שיהיה מעט שומן בריא - למשל אגוזים, שקדים, זרעי חמניות או דלעת, טחינה , אבוקדו באכילה הטריה, ושמנים טבעיים בכבישה קרה למאכלים
לסלט אפשר לתבל במקורות השומן שציינתי למעלה, בלי שמן נוזלי. אבל אם בא לך, אין שום בעיה עם מעט שמן זית או שמן שומשום בכבישה קרה.
אורז או קינואה אפשר לאדות או לבשל במים ללא שמן.
בבישול שכן צריך שמן, חשוב להעדיף שמן שטמפרטורת הפירוק שלו גבוהה - למשל שמן קוקוס - על פני שמן זית שמתחמצן בקלות
&nbsp
 

hal767

New member
תשובות

כוסמת חומה עברה קליה מסויימת, הירוקה, לא. שתיהן טובות עם יתרון לירוקה בשל כך.

אסור לחמם שמן או שומן, נקודה.

שיטת הבישול הטובה ביותר הינה האידוי, בישול בסיר אדים כפול, השומרת על רוב הערך התזונתי. אפיה בתנור או בסיר חרס אפשרית כשמדובר בתפו"א, בטטה וכד'.
שמן תמיד מזיק. הגוף צריך שומן כחלק ממזון שלם, כמו באבוקדו, אגוזים וכד', הוא אינו יודע להשתמש בשמן, שהוא חלק מהמזון השלם.
במיוחד שהינך סובל מקרוהן, מומלץ לא להשתמש בשמן.
הערה - בדרך כלל ניתן לרפא את הגוף מקרוהן, כאשר תזונה טבעונית אורגנית נכונה המותאמת למקרה הינה חלק חשוב מדרך הריפוי.
 

יעל ND

New member
ל-שובשוב2

1.נכון
2. לסלט - שמן זית.
לאפיה - שמן חמניות
לגבי בישול - לא הבנתי, למה צריך שמו בבישול?... אשמח לענות, אם תסביר מתי ואיך אתה מוסיף שמן בבישול?
 

שובשוב2

New member
שמן בבישול

למען הגילוי הנאות את רב הבישולים אימי מכינה.
לדבריה היא חיבת לשים "מעט" (כדבריה) שמן בכל בישול כגון קינואה, אורז מלא, עדשים וכו'... מכיוון שאני לא מבין גדול בבישול אינני יודע מה לענות לה.
אם יש לכם המלצות או כלים מיוחדים (שאפילו אוכל לרכוש) שיכולים לתת לה אפשרות לבשל ללא שמן אשמח לדעת.
 

יעל ND

New member
תראה,

אני מבשלת 3 פעמים ביום, והרבה פעמים אני מבשלת דגנים, אך אף פעם לא מוסיפה לבישול שמן ואף פעם אף אחד מהסועדים לא הרגישו מחסור בשמן.
מה גם שאין בכך שום צורך אובייקטיבי. כנראה מדובר בהרגל כלשהו של אמך. נגד הרגלים שום דבר לא יעזור מלבד רצונו של אדם עצמו לשנות, וגם אז זה קשה...
דבר עם אמך, ואני מאחלת לך הצלחה.
 
למעלה