שאלות על כוסמת, ושמן
שלום,
1. לגבי כוסמת - מכר אמר לי שהכוסמת שאימי מבשלת לי מזה שנים (החומה), עוברת איזשהוא תהליך של חימום / טיגון ולמעשה הכוסמת שאותה מומלץ לרכוש ולבשל היא הירוקה. האם הוא צודק ? אשמח להבהרות.
2. לגבי בישול - הומלץ לי ע"י תזונאים מכל השיטות אליהן הלכתי להמעיט ככל האפשר ואף להתנזר מבישול עם שמן (יש לי אגב קרוהן).
איזה שיטות בישול ישנן על מנת לא להשתמש בשמן למשל אם מבשלים קינואה או כוסמת או אורז מלא וכו' ? אשמח להפניות והוראות בישול וכן אם יש מכשירי בישול וכיו"ב או כל טיפ שיעזור לי ליישם. אם אין ברירה וחייבים להשתמש בשמן - על איזה שמן אתם ממליצים לבישול ואפיה ? ועל איזה לסלט ירקות ?
תודה מראש
שלום,
1. לגבי כוסמת - מכר אמר לי שהכוסמת שאימי מבשלת לי מזה שנים (החומה), עוברת איזשהוא תהליך של חימום / טיגון ולמעשה הכוסמת שאותה מומלץ לרכוש ולבשל היא הירוקה. האם הוא צודק ? אשמח להבהרות.
2. לגבי בישול - הומלץ לי ע"י תזונאים מכל השיטות אליהן הלכתי להמעיט ככל האפשר ואף להתנזר מבישול עם שמן (יש לי אגב קרוהן).
איזה שיטות בישול ישנן על מנת לא להשתמש בשמן למשל אם מבשלים קינואה או כוסמת או אורז מלא וכו' ? אשמח להפניות והוראות בישול וכן אם יש מכשירי בישול וכיו"ב או כל טיפ שיעזור לי ליישם. אם אין ברירה וחייבים להשתמש בשמן - על איזה שמן אתם ממליצים לבישול ואפיה ? ועל איזה לסלט ירקות ?
תודה מראש