שאלות על כמה שירים.

שאלות על כמה שירים.

יש לי כמה שירים מתקופת סיד בארט שאני רוצה לדעת אם הם יצאו רשמית ואם לא אז באיזה מסגרת הם בוצעו ועוד פרטים עליהם (מי כתב\הלחין וכו'): 1- one in a million 2- susan's lungs 3- milky way 4- stanley the simpleton 5- lucy leave 6- candy and a currant bun 7- king bee (בזה אני לא בטוח...) נ.ב- התמונה זה מההרכב הראשוני של פינק פלויד עם בוב גלדוף.

weird dust

New member
תשובות לחלק מהם

טוב ככה 2) milky way - יצא בכמה גירסאות של סיד בארט - השיר ניכתב על ידי סיד והוא בערך 3:05 - 3:07 דקות. Opel - 1989 Opel [UK] - 1993 Crazy Diamond - 1994 Opel [Japan] - 1999 כמו שניתן לראות הרוב אותו אלבום רק בהוצאה אחרת. King Bee - כתוב שהשיר מבצוע על ידי סיד אבל לא כתוב יותר מזה ניכתב שזה היה באלבום Magnesium Proverbs. השיר האחרון -Candy And A Currant Bun - דווקא יותר מוכר. ביצועים של פינק פלויד: 1967: The First Three Singles - יצא ב-1997 Masters of Rock - 1970 Rhamadam Shine On - 1992 (זה אוסף ענק בעלות של איזה 600 שקל ויש בו את הדיסק הראשון שכתבתי בערך) וישנו ביצוע של סיד ושל אומן אחר (Puddle) מקווה שזה עזר משהו (הכל לקוח מאול מיוזיק)

תשובות נוספות

1. Susan's Lungs ו-Stanley the Simpleton אינם שירים של סיד בארט. אני יודעת שברשת ניתן למצוא אותם תחת שמו, אבל הם אינם קטעים שלו. 2. lucy leave הוא שיר של בארט, שהוקלט ע"י הפלויד בדמו, בסוף שנת 1966. king bee הוקלט באותו דמו, אך זה אינו שיר שסיד כתב. זהו השיר היחיד של הפלויד שלא נכתב על ידם; זהו שיר r'n'b אמריקאי, שלהקות בריטיות רבות נהגו לנגן בהופעות, באותה תקופה. כמדומני שסיקרנו את שני השירים במסגרת פרוייקט השירים. בדוק שם. 3. כנ"ל candy and a currant bun, שיצא בסינגל רשמי בשנת 1967. שיר חמוד ביותר. 4. milky way - ענו על זה. 5. one in a million - זה אכן שיר של בארט. הוא קיים רק בגרסה "חיה" של הפלויד משנת 67. לא ידוע על הקלטות אולפן שלו. . 6. בוב גלדוף??? נדמה לי שכוונתך לבוב קלוז...

flowerboy69

New member
עוד עדכונים

king bee וlucy leave הוקלטו בsesson הראשון של פינק פלויד יחד עם 2 קטעים נוספים נדמה לי שזה היה "אנטרסטלר אוברדרייב" ואולי גם ארנולד ליין(מתוך הספר-מדריך לאספנים למוזיקה של פינק פלויד) השירים יצאו כדיסק או תקליטון בונוס שצורפו לספר fish out of water השיר candy and a currant bun יצא בגרסאות סטיראו ומונו.יש לי את התקליטון הזה המקורי-זה צד ב של ארנולד ליין(בתקליט זה הרבה יותר פסיכודלי משום מה...).עד כה לא הבנתי אם זהו תקליטון סטיראו או מונו אני לא בטוח אבל הוא קיים בשני הסוגים.milky way היה קטע מוזיקלי שאחר כך נוספו לו מילים-יש לי את הדמו המקורי באיזה דיסק.התקליט masters of rock הוא הגרסה השניה לתקליט המקורי שנקרא-the best of pink floyd הוא יצא בהולנד עוד לפני שבאנגליה יצא relics למעשה יש שלוש גרסאות-הראשונה היא the best... אחר כך יצא masters of rock גם הוא בהולנד כשהעטיפה שלו הייתה העטיפה הפנימית של התקליט middle ואחר כך הגירסה האירופאית שנקראה-masters of rock vol.1 שעליה היה דגל אנגליה בצבע זהב.בכלל בעולם יצאו כמה תקליטי אוסף חוץ מ relics ומה masters of... בינהם תקליט best of מהונגריה,hits of בברזיל,best of בקוריאה ואוסף אחד ביפן שנחשב לתקליט הכי נדיר בעולם של פינק פלויד בתחום התקליטים ה"רגילים". הוא נמכר בכעשרים אלף שקל...מישהו יכול להלוות לי?...:( התמונה שמישהו שם פה היא אומנם תמונה מוקדמת אבל לא ממש של הלהקה המקורית כי ממש במקור הם היו שישה ותמונות ניתן לראות בספר של מיסון... ממני דניאל

רק שתי הערות

האחת: אשמח אם תתן לנו את הפרטים של הקלטות lucy leave ו-king bee מתוך הספר שיש בידך. לא ידעתי שהשירים הוקלטו יחד עם ארנולד ליין ואינטרסטלר אוברדרייב. משום מה חשבתי שזה היה מוקדם יותר. מה תאריך ההקלטה? האם יש פרטים נוספים? וכמובן, מה שם הספר והמחבר. הערה שניה: יתכן שהשירים צורפו כבונוס לספר fish out of water , באמצע שנות התשעים, אבל זה בוודאי לא נעשה באופן חוקי. אולי באיטליה - שם יצא הספר - חוקי זכויות היוצרים היו חלשים באותה תקופה, ואפשרו זאת.

flowerboy69

New member
אני חולה...

ורק לי ואין לי כח...אבל רגע אני יפשפש בארון לחפש את הספר(אמרתי כבר שיש לי איזה מאה או יותר...) אז ככה.כתוב שההקלטה הראשונה של הלהקה הייתה ב11 וה 12 בינואר 67.הם הקליטו 4 שירים-ארנולד ליין,אינטרסטלר אוברדרייב,לטס רול אינדר אואן ואת ניקס בוגי.זו כביכול ההקלטה הראשונה לפי הספר הזה.הספר נקרא-the complete guide to the music of pink floyd על ידי אנדי מאבט. קניתי אותו לפני שנים בטאואר רקורדס ב60 שקל...הספר כבר לא מודפס יותר אבל ניתן למצוא אותו בהרבה חנויות יד שניה באינטרנט במחיר זול.הספר שווה כי הוא מספר על כל אלבום ועל כל שיר של הלהקה אומנם בקיצור אבל זה נותן המון ידע בסיסי לכל מי שאוהב את הלהקה.עכשיו לפי מה שאני זוכר king bee אמור היה להיות ההקלטה הראשונה של הלהקה אז רק שניה אני יביא את הספר השני... אז ככה.כתוב שם(כמו שתמיד חשבת) שlucy leave זה השיר הראשון של להקת ארטיקולר אבדבס ביחס עם סיד בארט והשיר השני king bee הןא השיר הראשון שהלהקה הקליטה אי פעם תחת השם פינק פלויד בתחילת 67 ממש ימים לפני הseson הראשון בו הוקלטו 4 השירים שעליהם דיברתי מקודם.המידע הזה מתוך ההססבר לדיסק הבונוס שבספר fish out of water הספר כולל ציורים של סיד בראט ועוד דברים מעניינים...סביר להניח שהוא נחשב ל"לא חוקי" בגלל התוספת של הדיסק... כדי לדעת יותר על ההקלטות הראשונות צריך לקרוא את הספר embreyo שמספר על כל ההתחלה מבחינת הקלטות והופעות.יש לי אותו אבל מעולם לא ממש קראתי אותו רק נעזרתי ברשימת הבוטלוגים שמצויינת שם...

../images/Emo45.gif יופי, אז עכשיו ...

אפשר לעשות קצת סדר בדברים. הספר של אנדי מאבט והספר embryo הם ספרים אמינים בהחלט. על fish out of water לא הייתי סומכת מבחינת תאריכים ופרטים כגון זה. הספר הטוב ביותר למידע על הקלטות הפלויד המוקדמות ובמיוחד ההקלטות של בארט, הוא Random Precision של דייויד פארקר. אז מה יש לנו? 1. lucy leave ו-king bee הוקלטו לפני ארנולד ליין, כפי שחשבתי. כפי שאנחנו יודעים מהספר של מייסון (תבדוק!) הוקלטו שני שירים נוספים באותה תקופה, שניהם של בארט, שאף אחד לא שמע עד היום. למיטב ידיעתי, הפלויד לא הקליטו שירים תחת השמות הקודמים שלהם, כולל The Abdabs. כל השירים המוקדמים שלהם הוקלטו כ-The Pink Floyd או The Pink Floyd Sound. 2. לגבי ארבעת השירים שציינת: הם הופקו, בינואר 1967 כפי שציינת, ע"י ג'ו בויד, שהיה הבעלים של מועדון UFO, ורצה מאוד להיות המנהל של הפלויד (אבל הפסיד לפיטר ג'נר): Arnold Layne - הגרסה המוכרת לנו, מהסינגל. EMI שמעו את הדמו ופשוט קנו אותו, כמות שהוא, והוציאוהו לשוק כסינגל. Let's roll another one הוא הגרסה המקורית של Candy and a Currant bun, EMI פחדו מהקונוטציות של השיר (גלגול סיגריות מהזן הלא חוקי) ודרשו שהמילים ישונו. הגרסה המוקדמת של Interstellar overdrive (גרסה ארוכה, לא זו שהופיעה ב-PIPER) Nick's Boogie - קטע שלא יצא רשמית; גם הוא וגם הגרסה הארוכה של Interstellar מופיעים בפס הקול של הסרט tonight let's all make love in london.

weird dust

New member
בקשר ל-Nick's Boogie

השיר יצא תחת השם של Pink Floyd (אחד השירים הבודדים שראיתי ההכותב שלהם הוא כל הלהקה בכללי) הסינגל יצא כבר ב68 ע"י Columbia בפס קול של הסרט: Tonite Let's All Make Love in London לאחר מכן הוא יצא באלבומים שונים בשנים: 94, 95, 99 ועוד פעם ב99 הוא כן יצא בצורה רישמית והאורך הוא אמור להיות 11:50 דקות.

גם זה וגם זה

בהתחלה הם היו The Pink Floyd Sound (אחרי שעברו איזה 6 שמות אחרים). ל-EMI הם הוחתמו כ-The Pink Floyd, וזמן מה לאחר מכן - אולי סוף 1967 או תחילת 1968 - הם הפכו ל-Pink Floyd המוכרים לנו. באירופה המשיכו לקרוא להם The Pink Floyd עוד שנים אח"כ.

flowerboy69

New member
יש לי את הספר הזה-רנדום פריסיגן...

אבל מעולם לא פתחתי אותו אפילו אני רק יודע שהוא עוסק בהקלטות עצמן. חשוב לציין לגבי הסרט tonight lets all make love שבמקור הפסקול מכיל רק את השיר אינטרסטלר ורק שניות ספורות ממנו ולא את הקטע המקורי הארוך.בתחילת שנות התשעים חברת see for mailes הוציאה את הפסקול המחודש על דיסק שהוא כולל את השיר באורך מלא ואת nick's boogie שני השירים יצאו בכמה מקומות-פסקול הסרט המחודש,כסינגל,כסינגל בתוך פוסטר ,בשם live in london ובתקליט סינגל.אינטרסטלר המלא הוא קטע סוחף של בארט במיטבו לפני כל הפרסום והבלאן. תמיד כשאני מסתכל על התקליטון הזה-ארנולד ליין אני מנסה לתאר לעצמי את אותו יום אפור באנגליה שבו התקליטון הגיע לראשונה לחנויות איזה עולם אחר זה היה אז...ואיך מכרו את piper בכמה לירות שהיום הוא עולה 200 ויותר...מדהים...

weird dust

New member
תיקון קל

לפי אול מיוזיק כבר ב68 יצא פס קול ל- Tonite Let's All Make Love In London. יש בו את כל הקטעים ועוד שירים (גם שיר אחד של הרולינג סטון). ההוצעה של התקליט היא Instant ובאמת יצאו עוד גירסאות. ופעם מכרו את הפייפר היום גם את זה בקושי עושים (בתקליטים) (דיסקים עולים באזור ה60 וקצת שקל). למישהו יש מושג מה שם הדיקלום בהתחלה של הסרט (Tonite Let's All Make Love in London)?

תודה על המידע

ורק לשם מניעת בלבול: שם הספר הוא Random Precision ובעברית: רנדום פרסיז'ן. החברה שמפיצה את פסקול הסרט נקראת See For Miles. ונדמה לי שפייפר נמכר בזמנו - כסינגל - בפרוטות. פחות מלירה שטרלינג, בוודאי.

flowerboy69

New member
נכון אבל...

למה הכוונה נמכר כסינגל???התקליט יצא כסטריאו וכמונו בחברת קולומביה במה שנקרא בלו לייבל.כמוהו גם התקליט השני sacerful.כיום ההוצאות המקוריות האלה נדירות ויקרות מאוד.יש לי את שני האלבומים הראשונים בתקליטי המונו המקוריים וכל אחד עלה כמעט 200 פאונד(1600 שקל) see for miles מוכרת את החידוש של הפסקול ולא את המקור.במקור התקליט יצא בחברת immediate נדמה לי וכמו שאמרתי הוא כלל רק שניות מהקטע המוזיקלי אינטרסטלר אוברדרייב.הפסקול כולל שירים של כל מיני אומנים וקטעי ראיונות עם אנשים שאז הובילו את התרבות.בשנת 91 הפסקול יצא על דיסק ואז כמה זמן אחר כך הפסיקו לייצר אותו ואז see for miles הוציאה את החידוש שלה עם ניקס בוגי ואינטרסטלר באורך מלא. התקליט המקורי נחשב לאחד הנדירים מסוגו ועולה בסביבות ה1000 שקל(יש לי אותו) כמו שכבר סיפרתי(ולא כמו שחשבת וזה בדוק) הסרט עצמו לא יצא על וידאו בסופו של דבר אלא רק על לייזר דיסק ורק ביפן.לפני כמה זמן השגתי אותו וגם הוא עלה המון-איזה 800 שקל או משהו.הסרט רחוק מלהיות מעניין והוא נחשב רק כפריט אספנים.

weird dust

New member
אני יגיד שוב

לפי דעתי אול מיזזיק צודקים ומומלץ לכולם לחפש שם את התקליט שם ניכתב שבשנת 68 יצא הפס קול הוא של חברת Instant ויצא כתקליט. יש שם את כל חלקי Interstellar Overdrive הגירסא המלאה - 16:46 דקות Interstellar Overdrive (Reprise) - 0:58 דקות ניקיז בוגי - 11:50 דקות לא יודע כמה זה באמת נכון, אבל אני סומך על אול מיוזיק.

flowerboy69

New member
מצטער חמודי אבל...

יש לי את התקליט בבית.אם תראה איפה שהוא שמוכרים אותו אז תאמר לי כי זה יהיה מעניין ראיתי אותו רק פעמיים אחת כשקניתי אותו ועוד אחת לפני שנה. יש בו רק כמה שניות של השיר אינטרסטלר ואין בו את השיר ניקס בוגי.הזכויות שלו נמצאות בחברת see for miles אפילו אם תקנה את הדיסק המחודש שלהם תקרא עליו שזו הפעם הראשונה ששני השירים מופיעים בגרסאות מלאות שלהם.ועוד-אתה מוזמן לקרוא באתר הארכיון של פינק פלויד-קישור דרך brain dameg בחלק שמדבר על התקליטים שיצאו באנגליה יש שם את התקליט הזה ותראה מה הוא כולל.אגב סתם שתדע שהתקליט יצא בתחילת שנות התשעים גם כדיסק מאותה חברה עם הפסקול המקורי ורק אחר כך יצא החידוש של see for miles בדיסק שכולל את הפסקול המעודכן.

weird dust

New member
זה מה כתוב שם

ניתן להתייחס למה שיש שם ומה שיש באמת הכל לקוח משם ואפשר להיכנס לחפש ולראות. אם אתה אומר שיש לך את המקורי אני מנייח שאתה צודק.

flowerboy69

New member
אמרתי לך...

עזוב מה שאני אומר אולי שלמתי 800 שח על מזוייף תכנס לארכיון של הלהקה דרך brain dameg ותקרא על התקליט הזה בחלק שמדבר על מה שיצא ללהקה באנגליה.הכותב הוא אחד ממביני הפינק הכי גדולים בעולם...

למעלה