michaleldar
New member
- בדוגמא של הלוואה של 10000 שקלים למשך שנה בריבית 5% - אם הבנתי נכון אני אמורה להחזיר לבנק 10000 + 500 ריבית - נכון?
אם זה נכון, למה כשאני שמה את זה בלוח שפיצר, יוצא שאני משלמת לבנק רק 10293? - יש לי הלוואה על בסיס P-x, כשבנק ישראל משנה את הפריים, מה קורה בעצם ללוח שפיצר?
האם הוא מתחיל מחדש לפי הקרן שנשארה לסילוק? כלומר כל שינוי ריבית אני מתחילה מחדש לשלם אחוז גבוה יותר של ריבית?
למשל אם לוויתי 500K, כבר החזרתי 100K מהקרן ואז שינו את הריבית, אז לוח שפיצר מתחיל מחדש על 400K? וכל פעם שבנק ישראל שינה את הריבית, זה מתחיל מחדש? - ושאלה דומה אם אני פורעת חלק מהסכום, מה קורה ללוח שפיצר?
נגיד לוויתי 500K, כבר החזרתי 100K ועכשיו יש לי 100K שאני פורעת חלק מההלוואה - האם ברגע שאני פורעת לוח שפיצר יתחיל מחדש על ה 300K הנותרים? - כשאסיים את הקל"צ עוד שנתיים מתפנה לי החזר עיקרי של המשכנתא שהייתי רוצה להפנות אותו להחזרים של הלוואת הפריים
כיום אני משלמת חודשית 3.5K על הקל"צ ו 2.5K על הפריים. בעוד שנתיים אסיים לשלם על הקל'צ ויתפנה לי 3.5K שאשמח להפנות לקידום ההלוואות הנוכחיות- האם אפשר לשנות את גובה ההחזר של הפריים או שינוי החזר חודשי זה בעצם סוג של מחזור?
- האם עדיף במקום לשנות את גובה ההחזר, לחסוך את הסכום שהתפנה ופעם בשנה לפרוע עם הסכום שהצטבר (בדוגמא מעל 42K בשנה)
נערך לאחרונה ב: