שאלות על לידה בתל השומר

אלאיה

New member
שאלות על לידה בתל השומר

הי, אשמח לשמוע מה דעתכן:
אני בשבוע 33 . עקב סיבוך בריאותי שחויתי במהלך ההריון (סיבוך בריאה - שלא קשור להריון) אושפזתי בתל השומר בחודש 6 ומאז אני במעקב צמוד שלהם.
בגלל המורכבות הבריאותית, מסתמן שלצערי אאלץ לוותר על חלום הלידה הטבעית בחדר הלידה הטבעי בלניאדו... וללדת בתל השומר כדי שהרופאים שלי שמכירים אותי ואת המצב יהיו במרחק סביר למקרה של סיבוך ריאתי (חשוב לציין שהסיכוי קטן שזה יקרה- אבל במידה ויקרה, חשוב שאהיה שם ולא בלניאדו למשל... זה חשוב מאוד לרופאים שלי ולבעלי ואני מתחילה להשתכנע שזה הגיוני).
אני חוששת מהלידה בתל השומר ואשמח להתיעץ איתכן.

למרות האילוצים - אני רוצה ומקווה לעבור לידה פעילה וטבעית ככל האפשר במסגרת בית חולים. נכון שאי אפשר לדעת מה יהיה אבל זה התסריט המיטבי מבחינתי.
תוכנית הלידה שלי היא - להגיע עם בעלי ועם דולה שמלווה אותי, להמנע מאפידורל, ולאפשר ללידה להתפתח כמה שיותר טבעי- מינימום התערבויות, חתכים ובכלל... אחרי הלידה אני רוצה להמתין עם חיתוך חבל הטבור עד שמפסיק לפעום, חשוב לי להיות איתו סקין-טו-סקין ולקוות להנקה קרובה ללידה ככל האפשר. להמנע מבדיקות ופרוצדורות מיותרות מבחינתי, מרחצה, מחיסון, ממשחה בעיניים ומשהייה מיותרת בגריל (נראה לי הרבה יותר הגיוני לשמור על חום גופו כשהוא על הגוף שלי..).
ובכלל - וזה חשוב- אחרי הלידה לא מעוניינת שיפרידו אותי מהתינוק שלי, ככל האפשר.
אחרי היציאה מחדר הלידה רוצה לשהות עם התינוק שלי בביות מלא, ובתקווה שהכל תקין איתי ועם הקטנצ'יק מקווה להשתחרר מוקדם יחסית- ברגע שארגיש שמתאים לי - מצידי באותו יום, או מקסימום למחרת (מוכנה לחתום על מה שצריך בשביל זה).

התוכנית הזאת צריכה להתמודד עם המציאות של תל השומר.. שאני לא בטוחה עד הסוף מה היא.
אני מאוד חוששת מ6 שעות ההפרדה אחרי הלידה - חוששת זו אולי מילה לא מדויקת..יותר כמו ממש לא מוכנה שיפרידו אותי מהתינוק שלי :)
בתל השומר הבנתי שהם כן מאפשרים ביות מלא, ושהם כן זורמים עם יולדות שמעוניינות בלידה טבעית, ככל האפשר. על דולה הבנתי שאם לא נגיד שהיא דולה (מעצבן אבל זה מה יש) לא יפריעו לנו. על ה4-6 שעות הפרדה הם לא מוותרים לטענתם.

בחיפושים פה בפורום קראתי דברים שהדאיגו אותי... ויש לי כמה שאלות:
1. לגבי ההפרדה- יש לכן רעיון מה אפשר לעשות עם זה? או האם שמעתן על נשים שפשוט סירבו להפרדה מהתינוק בתה"ש? למיטב ידיעתי לפי החוק מותר לי להטיל וטו על כל הליך רפואי, לא?
2. קראתי שהם כן עושים בעיות עם להכניס דולה - אשמח להבהרה אם למישהי יש נסיון עם זה. זה מאוד חשוב לי.
3. קראתי בפורום שמקשים על מי שרוצה ביות מלא. האם זה נכון? כי הם אומרים שזה כן אפשרי.
4. קראתי שמקשים על עזיבה מוקדמת... נכתב בכמה מקומות בפורום שהגישה בתל השומר היא ש"התינוק הוא שלהם" (מרגיז לקרוא כזה משפט) האם מישהי יודעת על זה משהו?
אשמח גם באופן כללי לחוות דעת על לידה בתל השומר, אחרי ההריון המורכב שעברתי באמת חשובה לי חווית לידה טובה... והסיפור הזה מלחיץ קצת.
בקיצור - אשמח להבין באיזה דרכים לדעתכן אני יכולה לקרב את אילוצי המציאות איתם אני מתמודדת - לרצון שלי בלידה טבעית והמשכית עם התינוק שלי... מקוה שאני לא בלה לה לנד בעניין הזה :)
תודה

kaparu2

New member
ילדתי שם לפני ארבע שנים

גם אז הם היו נוקשים, אבל הבנתי שעכשיו אפילו יותר.
לא נראה לי שתצליחי לשנות את נושא ההפרדה.
מה שכן, תתעקשו שבעלך ילווה את התינוק וישהה איתו כל הזמן. ושיתעקש איתם על כל מה שאת לא רוצה (כמה שהכנתי את בעלי שלא יקלחו אותה - עדיין הם שכנעו אותו בהפחדות...). שינסה לחפש שם אחות נחמדה ויגיע איתה להסדר להוציא את התינוק ולהחזיר אותו לבדיקה תוך X זמן. כמובן שאם את תהיי במצב ללכת עם התינוק לתינוקיה - אז תתעקשי את להתלוות אליו. אני למדתי שעדיף לא במלחמה אלא בנועם...זה תמיד עובד יותר טוב.
שחרור מוקדםתמיד אפשרי, רק אולי יאלצו אותך לחתום על מסמך שזה באחריותך...וכנראה יפחידו אותך מאוד.
אין לי עוד הרבה תובנות, כי ילדתי שם בניתוח ולפני די הרבה זמן...אבל יכולה להגיד באופן עקרוני:
הנסיבות לא מאפשרות לך ללדת במקום אחר. כדי להגיע להשלמה לגבי זה ולנסות לעשות את המקסימום כדי שתהיה לך לידה והמשכיות עם התינוק כמו שאת רוצה...אבל גם לקחת בחשבון שגם אם בסוף זה יהיה מעט שונה ממה שתכנתת, מה שחשוב הוא ידיים מלאות ובריאות לך ולתינוק. בהצלחה!!! מחזיקה לך אצבעות ללידה מדהימה

קצת תשובות מעודכנות (ליויתי שם לידה לפני שבועיים)

אז ככה, בתה"ש מותר לכל יולדת לבוא עם שני מלווים. אחת מהן בהחלט יכולה להיות ולה. יוצא לי ללוות שם לא מעט
וכמו בכל בית חולים יש מיילדות יותר נחמדות, יש םחות נחמדות אבל אני תמיד! מציגה את עצמי כדולה ולא היו בעיות.
זה לא חוקי לא לתת לך להכניס איתך מלווים לפי בחירתך ואם מותר שניים אז שניים.
ההפרדה שם קיימת. הם מקפידים עליהואחרי הלידה התינוקת תלקח ממך, בעלך יוכל כמובן לשהות איתה בתינוקיה וגם את
(במידה ותרגישי טוב) אבל זה חלק מהעניין שם. את יכולה לנסות להילחם על זה, אני חושבת שאשה אחרי לידה לא צריכה,
ולא תמיד יכולה פיסית להילחם. הגישה שם היא באמת "התינוק שלנו ואתם מפריעים" גם בביות מלא יש להם המון שעות שהם מבקשים להחזיר את התינוקות לתינוקיה. מנסיון של זוגות שליויתי
התינוקיה והצוות בתינוקיה אינם נעימים, לא אוהבים הורים ששואלים שאלות, נוטים לשכנע אמהות שאין להן מספיק חלב וכ"ו. וכן, לא ממהרים לשחרר.
ועדיין אני חושבת שבגדר הנסיבות זאת ההחלטה הנכונה בשבילך.בואי מוכנה, אסרטיבית (נחמדה וחייכנית כמובן, אל תבואי לוחמנית) הכיני לך מבעוד מועד יועצת הנקה טובה שתגיע אלייך לשם
ואם יש לך עוד שאלות,
בשמחה. שיהיה בהצלחה

DOCHA

New member
מוטרדת ומוסיפה עוד שאלות

היי, חדשה פה.
מתכננת ללדת בתל השומר ומופתעת לגלות את הדברים האלו... (מצד שני טוב שאני אדע על זה מראש)
אני בחודש שביעי, זו תהיה לידה שנייה, לידה ראשונה טבעית (עם אפידורל) אבל טראומטית מאוד בהדסה עין כרם. חווית לידה לא טובה וגם חווית אשפוז מאוד מאוד לא טובה. הנקה שהתחילה מעולה והלכה לאיבוד, לדעתי הרבה בגלל הצוות שם, וגם יועצת הנקה שהגיעה לביתי מאוחר יותר ונסיונות בלתי פוסקים בכל השיטות שקיימות לא עזרו. בסוף שבורה ומאוכזבת מצאתי את עצמי שואבת 3 חודשים.
אני מכוונת לחוויה שונה בלידה הזו.
נמצאת כרגע בעיצומו של קורס K.
גרה במודיעין.
החלום הוא ללדת בבית, אבל המציאות לא מאפשרת (בגלל הרבה סיבות... זה לא ישתנה אז לא מפרטת) לכן חשבתי הפעם ללדת בתל השומר, אולי אפילו לעבור למלונית לאחר הלידה.
מה זאת אומרת התינוק שייך להם???? ברצינות זו הגישה? זה לא מקובל עלי בעליל וממש גורם לי לחשוב האם מתאים לי ללדת שם.
מה זו ההפרדה הזו? מה מטרתה? אם אפשר לקבל עליה מעט פירוט כי זו פעם ראשונה שאני שומעת עליה.
אני לא מעוניינת בהתערבויות בלידה, לא מעוניינת לקבל אפידורל וממש לא רוצה שיציקו לי וינסו לדחוף לי זירוזים ומשככים. רוצה שיאפשרו לי ללדת בטבעיות ויעזרו לי עד כמה שניתן. זה משהו שהסיכויים אליו גבוהים בתל השומר?
בלידה הקודמת עם כל הקושי שהיה הצלחתי לעשות ביות מלא. מתכננת גם הפעם, מה הכוונה שהם מקשים? האם יש שם מחלקה נפרדת לביות מלא? האם מעבר למלונית עוזר בעניין הזה?
אחד הדברים הכי גרועים שהיו בלידה הקודמת זה האשפוז לאחר הלידה. הצוות פשוט הטריף אותי בחוסר האחידות שלו, כל אחד אמר לי משהו אחר, בלבלו אותי, שיגעו אותי, עצבנו אותי, לא נתנו לי מנוחה, התערבו לי בלי סוף- לא רוצה את זה בשום אופן! מה שכתבת על הצוות בתינוקיה ועל כך שיש להם נטייה "להביע דעה" לגבי כמות החלב וכ"ו ממש ממש מטריד אותי ואני לא רוצה את זה בשום אופן. יש לי נטייה להאמין לכל מה שאומרים לי וממש לא בא לי שיכניסו לי שוב למוח מידע שגוי כשאני אחרי לידה עם כל מה שמשתמע מלהיות אחרי לידה. האם תל השומר זה המקום בשבילי ללדת? ואם לא, אז איפה כן???
נרשמתי לסיור שם לעוד שבועיים, בטח אקבל שם עוד מידע אבל מאוד מאוד אשמח לדעת יותר גם מגורמים נייטרלים וחיצוניים לבי"ח.

סליחה על ההודעה החופרת... פשוט הנושא בוער בי.

אודה לכל מי שתוכל לייעץ.

קודם כל ברוכה הבאה!

כמו שאת בוודאי יודעת החוויה מבית החולים היא מאד סוביקטיבית. למשל עין כרם, יוצא לי ללוות שם דיי הרבה (כדולה)
ואני ממש אוהבת את בית החולים שם, את היחס, הסבלנות, מחלקת הביות המלא והנה. את יצאת משם בתחושות שונות לגמרי.
אני חושבת שסיור הוא מאד מאד חשוב, פחות בשביל לשמוע מה אומרים, כי אלו סיורים שיווקיים ויותר בשביל להרגיש, ולראות את מה שמתחת
לפני השטח. יש שם חדרים של "ביות מלא" אבל בניגוד לחמלקה ג' בעין כרם שבה כל הטיפול בתינוק נעשה צמוד לאמא,
בתה"ש מריצים אותך לתינוקיה על כל דבר. על כל פיפס, ויש מס, שעות כל יום שבה הם רוצים שהתינוק יחזור לתינוקיה. יש אחיות יותר נחמדות בתינוקיה,
יש כאלה שפחות, כמו בכבל כאמא בפעם השניה יש לך יתרון גדול. יש לך כבר יותר בטחון עצמי ויכולת להאמין בך, בגוף שלך ובתינוק.
יש שם יועצות הנקה במחלקה אבל בניגוד ליועצת פרטית הן מתחלפות בניהן, לכל אחת יש דעה אחרת ועיצות אחרות והרבה פעמים זה
גורם לבלבול אצל האמא. במלונית המצב שונה, כמו כל דבר שעליו את משלמת במיטב כספך. היועצות שם יותר מחויבות והצוות יותר מסביר פנים.
לדבריהם ההפרדה היא על מנת שיוכלו להשגיח על התינוק כי שש השעות הראשונות לחייו הן זמן מאד קריטי, תכלס אף אחד לא באמת מסתכל עליהם בתינוקיה
וברור שאם האופציה היא להיות צמוד לאמא (אמא מתפקדת שמרגישה בסדר) או לשכב בחימום עם עוד 30 תינוקות צווחים ושתי אחיות בקושי שתינו
יודעות מה עדיף. ועדיין, אין על זה ויכוח. האמא או מלווה אחר יכולים להיות נוכחים בתינוקיה (למרות שהן לא אוהבות את זה) וכמובן שאפשר לנסות לקצר את זמן ההםרדה ע"י ניג'וסים חוזרים ונשנים.
נשמע לי שאת בדרך ללידה כמו שאת רוצה, עשית קורס רציני ואת גולשת בפורום הנכון
. חשוב לדאוג לעצמך לליווי תומך, להשתדל להגיע לבית החולים כבר בלידה פעילה, ולהתכנס פנימה,
וכך, גם אם יהיו "רעשי רקע" פחות תומכים, תוכלי להתעלם, לסמוך על המלווים ולהתרכז בך בתינוק ובבועת ההורמונים.
חשוב שתסמכי גם על בית החולים ו"תזמני" לצמך צוות תומך ומכיל שיציע התערבויות רק במידת הצורך.
את יכולה להגיע עם תוכנית לידה כתובה ולתת לצוות וכמובן עם מלווים שיודעים היטב את תפקידם.
לצערי, מנסיונן של היולדות שליוויתי בתל השומר רב צוות התינוקיה שם מבאס. אבל אולי יהיה לך מזל ( :

DOCHA

New member
תודה רבה לך על התגובה המהירה

האם ההפרדה מתרחשת גם למי שמתעתדת לעבור למלונית? אני מניחה לפי מה שכבר כתבת שכן, כי הבנתי גם שצריך לחכות כמה שעות עד לקבלת אישור לעבור למלונית.

מה שכתבת על הדסה עין כרם זה בדיוק הדברים שגרמו לי לבחור בו בפעם הראשונה... אבל בפועל לא היה לי חדר לידה.. כך שבסופו של דבר התייאשתי ולקחתי אפידורל בפתיחה 5 בגלל שלא היתה לי מקלחת צמודה. חוץ מזה, וממה שכבר כתבתי על האשפוז וההנקה הם היו בסדר. הגעתי ממש ממש ממש מוקדם לביח ולא חזרנו הביתה בגלל המרחק והחשש והצירים שהיו ממש חזקים ותכופים ישר מההתחלה. לכן הייתי "תקועה" במיון שעות ארוכות, וכשכבר הגעתי לפתיחה שבה הסכימו להכניס אותי לחדר לידה, לא היו חדרי לידה ומצאתי את עצמי בחדר התאוששות ענק ללא מקלחת.
האמת היא שפתאום אני מתחילה לחשוב אולי ללדת שם שוב.
עניין ההפרדה די מוריד את תל השומר מהפרק כי לא נראה לי שזה משהו שאני מוכנה לקבל.
אולי הפעם עם הידע, החויה בעין כרם תהיה שונה? (חושבת בקול רם :) )
איך אני יכולה למנוע הגעה מוקדמת מידי לבי"ח? בפעם הקודמת כאמור הצירים התחילו ישר מאוד חזקים כואבים ותכופים אבל הייתי רק בפתיחה חצי... הפעם רוצה להגיע בשלבים מאוד מאוד מתקדמים.. יש לנו נסיעה של 40 דק בערך... מה עושים?
חשבתי אולי למצוא מישהי פה במודיעין שתבדוק לי פתיחה בבית וכך אדע בוודאות אם לנסוע לבי"ח או לא... אבל לא בטוח השרעיון הזה ריאלי בכלל...

DOCHA

New member
ועוד משהו

האם תוכלי לשלוח לי במסר פרטי קצת פרטים עליך כדולה? הייתי רוצה לדעת גם מחיר... כרגע המחיר הגבוה זו הסיבה העיקרית (אך לא היחידה) שירדתי מהרצון העז שלי לקחת דולה איתי ללידה.

תודה רבה!

קצת תשובות:

כן, ההפרדה היא לכולם. למלונית אפשר לעבור רק אחרי כ-12 שעות במחלקה אם הכל בסדר.
לדעתי לחזור להדסה לחוויה מתקנת זה רעיון לא רע בכלל. ליוויתי שם כבר כמה חוויות מתקנות נפלאות.
נשמע לי שבפעם שעברה היו הרבה דברים מבאסים אבל הטעות הראשונה היתה להגיע בכזה שלב מוקדם,
כמובן שלא יכולת לדעת ועשית את מה שהיה נכון באותו זמן אבל בהחלט אפשר להסיק מסקנות לגבי הפעם הזאת.
גם אני חושבת שלמצוא "מיילדת שכונתית" שתוכל לבדוק לך פתיחה זה רעיון מצויין. את גם יכולה ללכת לרופא נשים או למוקד
ויבדקו לך שם. יש גם סימנים נוספים שאפשר לקחת בחשבון. ובכל מקרה, אם מגיעים מעט מוקדם אפשר לקחת חדר במנזר בעין כרם. מקום מקסים,
בטבע ולהתקדם שם עד שמגיע הזמן (את מכירה? מנזר האחיות?) או למצוא פתרון אחר בסביבה, כזה שכולל חדר עם מקלחת.
אל תשכחי שהפעם את באה שונה. ואם תדעי לדייק לעצמך ולמלווים שלך (וגם לצוות הרפואי) את הצורך שלך תוכלו למצוא פתרון.
למשל אם היית מתעקשת על מקלחת יש בעין כרם ליד חדרי ההשהיה חדר מקלחת שלא שייך לאף חדר.
מציעה לך לעשות סיור גם בתה"ש ולנסות לראות מה הכי מדויק לך. גם קפלן זאת אפשרות טובה.

DOCHA

New member
תודה! לא הכרתי את מנזר האחיות...

אני בהחלט אברר עליו.
את קפלן אני לא מכירה בכלל...
עזרת לי מאוד!

למעלה