משהו יכול להסביר לי, כיצד משתמשים עם "מגר"?, ומה הם הערכים שניתן לדעת שהמכשיר חשמל שאותו אנו בודקים עם "מגר" לא תקין? וכיצד בודקים מכשיר חשמלי עם "מגר"? תודה רבה משה
מגר = 1 מודד התנגדות, 2 מודד התנגדות במתח גבוה שמיוצר במכשיר, ולכן משמש כמודד רמת הבידוד של ציוד חשמלי, המתח לבדיקה תלוי בציוד הנבדק ולמתח נמוך (עד 1000V) בודקים במתח 500VDC או 1000VDC. התנגדות בין המוליכים צריכה להיות לפחות: במתקן חדש 1.5 מגהאום בבדיקה חוזרת 0.25 מגהאום במכשיר נייד 0.5 מגהאום בבדיקת מכשיר בודקים התנגדות בין המוליכים והארקה כי ברור שבין ~ ל 0 יהיה קצר.
זה אומר שאם יש תנור שמקפיץ את הפחת כל כמה דקות, אני בודק את התקע של התנור, בין האפס והארקה , ובין הפזה לארקה, וכמה זה צריך להראות במקרה הזה במצב לא תקין? והאם אתה מכיר מגר טוב ואמין כי אני רוצה לקנות?
חלקים חמים שנוגעים בחלקים מאורקים ויוצרים קצר. אם רק הפחת מנתק המגע כנראה בצד האפס של גוף החימום. אם גם מאמ"ת מנתק זה בצד של הפזה. המגר לא מראה תקלה כי התנור קר בזמן הבדיקה. המגר מראה תקלה 0.1 מגהאום ומטה. כולם טובים ואמינים עדיף גם תצוגה אנלוגית כי היא מאפשרת לראות מיד את המצב ולא מספר כמו 99.876 שהוא מדויק אבל בכלל לא מענין כשמחפשים 1/2/0.5
ואם אני יפעיל את התנור וכאשר הוא יקפיץ את הפחת, הוא יהיה חם ואני יבדוק עם "מגר" הוא יראה תקלה? והאם אתה מכיר מקום או "מגר" של חברה מסויימת שאני אהיה מרוצה ממנו? תודה רבה על כל התשובות
כל הנתונים לפניך כי הפחת בעצם מדד לך את התנגדות הבידוד = "0" מגהאום בדיקה יותר מדויקת תקבל עם מגר במתח נמוך מאוד ע"י "AVO מטר" רגיל. יש מגר שמודד גם אום במתח נמוך מאוד ולא רק מגהאום במתך נמוך. אצל כל הספקים לציוד חשמל תמצא מגר טרם נתקלתי באחד לא טוב זה רק ענין של מחיר ופונקציות. מי שעובד הרבה עם מגר מעדיף פחות פונקציות כדי שלא כל עובד יסתובב כל היום עם מכשיר יקר ערך. עיקר העבודה עם מגר היא בדיקת מבנים לקראת חיבור ע"י ח"ח. לתקלות מספיק בדרך כלל AVO רגיל ב 50/100 ש"ח. לדוגמא שילמתי לח"ח בדיקה חוזרת בבית במחיר של 1/10 ממגר כי לא היה לי מגר זמין באותו זמן (נשבר מנפילה)
אני ממש מודה לך על התשובות, שעושים בדיקה לטסט לח"ח אפשר להשתמש רק ב"מגר" לא צריך לופטסטר? ויש דברים שצריך להזהר בשימוש ב"מגר", לדוגמא שימוש זמן רב למדידה יכול להרוס את המכשיר החשמלי שאותו אנו מודדים? אני מצטער שאני שואל הרבה שאלות פשוט אין לי דרך לדעת לדעת