שאלות על מדדים

adic78

New member
שאלות על מדדים

במכשיר הטניטה- מה זה אומר BMI ? מבחינת אחוזי שומן- איך אני יודעת באיזה טווח אני אמורה להיות? גם מבחינת משקל- אם הגיל שלי 31 וגובה 1.69 באיזה משקל עליי להיות? איך יודעים? מה זה FFM? האם כתוצאה מהעלאת מסת שריר יש גם עלייה באחוזי שומן??? באם המטרה היא לעלות מסת שריר ובד בבד להוריד אחוזי שומן- האם זה לא מתנגד אחד בשני? הרי בכדי לעלות מסת שריר צריך לאכול יותר ובכדי להוריד אחוזי שומן צריך להגיע לגרעון קלורי... אשמח מאוד לתשובות

oridoron77

New member
הרבה שאלות...

אני אנסה לענות אחד אחד, למרות שלא את כולם אני יודע: 1. אני לא יודע מה הטניטה, אך אם זה מכשיר שמשתמש באינדקצית BMI, אז פחות או יותר הבנתי. 2. טווח אחוז שומן לבחורה הוא באיזור ה18-25% 3. איאפשר לדעת באיזה משקל את צריכה להיות כיוון שזה תלותי במבנה, ובמאסת שריר קיימת. 4. לא שמעתי על מונח FFM... 5. זה מתגש ולרוב לא עובד 6. בכדי לעלות מאסת שריר צריך לעלות לתקופה זמנית במשקל (עקב עלייה קלה בשומן), ואח"כ להיכנס לתהליך שנקרא חיטוב בו מאסת השומן יורדת ללא מאסת השריר שצברנו. בהצלחה אורי

alfi7

New member
תשובות..

1.FFM - free fat mass:בעברית,מסה רזה:סה"כ משקל הגוף - המסה השומנית (למעשה מדובר במדורי הגוף שאינם שומן;עצם,שריר,אברים פנימיים וכ'ו 2.BMI - body mass index - משקל חלקי גובה בריבוע.כעקרון זה מבוסס על מדדים סטטיסטיים (ונוח למחקרים עם קורלציות אפידימיולוגיות לתחלואות מטבוליות שונות:השמנה,סוכרת לדוגמא).לא הייתי משתמש בזה כמקור מהימן 3.טניטה הינו משקל אלקטרוני המודד גם אחוזי שומן.מאוד לא מהימן משום שהוא עובד על bio-impodance (זרם חשמלי המועבר לגוף).בהסבר פשוט,קל מאוד להגיע לסטיות תקן די גדולות עם המשקל האלקטרוני הזה. 4.אם את מעוניינת לבצע בדיקה אמינה של אחוזי שומן יש אצל מספר תזונאים קליניים בארץ ובחדר כושר VIM ברשל"צ מכשיר בשם bodpod.

הר ניר29

New member
../images/Emo45.gif

גם עם קליפר ניתן להגיע לערכים דיי מדוייקים. (כמובן תלוי במיומנות הבודק)

למעלה