שאלות על ניקי.

• פותח הנושא push
  • פורסם בתאריך

push

New member
שאלות על ניקי.

חינוך לצרכים-אני מורידה אותו כמה שיותר למטה,נשארת איתו מעל לחצי שעה אבל הוא פשוט מסרב לעשות!למרות שהוא אכל/ישן/שיחק.שאנחנו עולים הביתה אחרי רבע שעה-עשרים דקות הוא מתחיל לרוץ בבית ובסוף עושה את הצרכים.אחרי זה הוא פשוט דוחף את הראש שלו לשם ועומד ומיבב.איך להגיב לזה? דבר שני-הוא מאוד מפחד,אם באים אליו בתנועה פתאומית הוא פשוט צורח,הוא לא עוזב אותי לרגע ואם יש כמה דקות שהוא נאלץ להשאר לבד הוא נדבק לקיר ורועד-איך אפשר להרגיע אותו?אני מנסה לשדר לו רוגע כמה שאני יכולה,אבל יש משהו אחר שאני יכולה לעשות שיפחית קצת את החרדה שלו? דבר שלישי-בלילה חשבתי לשים אותו במקלחת,אבל ברגע שסגרתי אותו הוא התחיל לצרוח שם,לבכות לילל,לעשות את הצרכים..חשבתי שהוא ירגע עם הזמן אבל אחרי שעה וחצי זה הפך לממש לא נסבל והוצאתי אותו.הוא היה איתי בחדר שלי בלילה,ישן על השמיכה שלו.ב6 בבוקר הוא פשוט קפץ עליי ולא עזב אותי עד שקמתי.חשבתי שהוא צריך להתרוקן ירדתי איתו למטה,אבל הוא מסרב לעשות! זהו נראה לי

רֵעוּת

New member
אוי מסכנון

הוא ממש מפחד מהצרכים של עצמו. יש לי שני רעיונות אבל שניהם יעבדו לאט, לא נראה לי שיש פיתרון מיידי. נראה לי שחשוב מאוד ללמד אותו מחדש שפיפי וקקי זה דבר חיובי, לשבח אותו מאוד ולצ'פר אותו כל פעם שהוא עושה עד שהוא ירגיש שהוא הכלב הכי מוכשר בעולם כי הוא עושה קקי ופיפי(כן גם בבית כי כרגע הוא חושב שזה פשוט דבר רע-הוא רגיל להשפלות נוראיות כל פעם שהוא עושה צרכים
) רק כשהוא ילמד לא לפחד מהצרכים של עצמו ולא לפחד לעשות אותם ליד אנשים אפשר יהיה לחנך אותו לא לעשות בבית. דבר שני-אמרת שהוא מתרוצץ לפני שהוא עושה אז יתכן שזו תהייה דרך מצויינת לזהות את הרגע לפני ולקחת אותו למקום שמותר (את בטח מתורגלת יותר ממני-אם החוץ מספיק קרוב אז נסי לקחת אותו החוצה, אם יש מעלית או המון מדרגות אז כדאי שכמו עם גור יהיה לו איזור עם עיתונים. יכול מאוד להיות שזה לא יעבוד כי הוא יפחד לעשות לידך. דבר שלישי בלילה, בהתחלה, בגלל חרדת הנטישה שלו, כדי שיוכל להיות קרוב אלינו ולהרגיש ביטחון, אני הייתי מצפה את חדר השינה שלנו בעיתונים ומרימה מהריצפה כל דבר שיכול להנזק (ומתפללת שלא יעשה צרכים על המיטה) זה המון לצפות ממך, וסביר שזה מוגזם. אני מקווה שלמישהו יהיה רעיון יותר טוב מזה. אוףףףףף, אני מתפללת שהם הבינו אותך ולא יכניסו הביתה עוד כלב. ואני מתפללת שניקי יתאושש מהטרור שעבר עליו.

push

New member
שאנ יורדת איתו למטה,זה תמיד

עם צ'ופר למקרה שהוא יחליט לעשות. אני גם לא צועקת עליו שאני תופסת אותו עושה בבית. אני מנסה לתפוס אותו שהוא מתחיל לרוץ אבל שאני מתקרבת אליו הוא פשוט מתחיל לעשות. החדר שינה שלי מלא בעיתונים וניקי שם רוב הזמן,אבל שאני סוגרת אותו כדי שיתאפק הוא עושה שם-כאילו זו לא אמורה להיות טרטוריה שלו. ותודה.אני בטוחה שלאט לאט הוא יהיה בסדר..

רֵעוּת

New member
זה נורא קשה

הוא פשוט עבר חודשים של השפלות נוראיות שגרמו לו להתנהגות המנוגדת לטבע שלו. אני מקווה שתצליחי לשקם אותו ולהחזיר לו..הייתי אומרת "צלם אנוש" אז כנראה שהביטוי הוא "צלם כלב". יש לו מזל ענקי שחילצת אותו משם. אין לי עצות טובות, אני רק יודעת שהוא צריך ללמוד שהחיים יכולים להיות טובים, ולא לפחד מהצרכים שלו. אם נראה לך שהנסיונות לתפוס אותו מלחיצים אותו אולי כדאי בינתיים לוותר על זה ורק לשבח אותו ולצ'פר אותו כשהוא עושה צרכים, הוא חייב לגלות שזה טוב לגיטימי ומותר ולהפסיק להעניש את עצמו כל פעם שיש לו קקי. כשאני אומרת לשבח ולצ'פר אני מתכוונת גם כשהוא עושה בבית כי כרגע הוא חושב שזה דבר רע, רק אחרי שהוא ידע שזה טוב הוא יוכל ללמוד לעשות על יד אנשים ורק כשהוא יתחיל בעצמו לעשות בחוץ אפשר יהיה להתחיל בעדינות לחנך אותו שאסור בבית. אני לא מקנאה בך בכלל לקחת על עצמך משימה ענקית, לא בטוחה שאני הייתי מסוגלת.

הי PUSH

לגבי הצרכים אני ממליץ על תיחום. אם הייתם בטיול והוא לא עשה כשאתם חוזרים הביתה תחזירי אותו לתיחום ל 10 - 15 דקות ואז תוציאי אותו שוב . או שתיצפי בו ותחכי לרגע שבו הוא מתחיל לרחרח ולשדר שהוא הוך לעשות... ואז תוציאי אותו מהר החוצה. לגבי הפחד כשבאים אליו בתנועה פתאומית תנסי לקרוא בשמו כשאת מתקרבת אליו כך הוא לא יהיה מופתע ולא יבהל. ולגבי התיחום בלילה , תרגילי אותו לתיחום בהדרגה . תתחילי ב10 דקות ולאט לאט תוסיפי עוד 10 - 15 דקות לאחר שיתרגל ויבין שאת תמיד חוזרת , לא תהיה בעיה לתחם אותו לילה שלם. מומלץ לתת לו קונג כל פעם כשאת תוחמת אותו. כמו כן אני ממליץ לך לפעול לפי הכתוב במאמר לטיפול בחרדת נטישה. שיהיה בהצלחה.

push

New member
היי דודיק

לגבי הצרכים-זה מה שאני עושה,אני סוגרת אותו בחדר מסוים הוא צורח רק שאני סוגרת את הדלת ובסוף גם עושה את הצרכים-למרות שזה חדר שהוא ישן בו,ונמצא בו המון.הבעייה שהוא אוטומטית אחרי שהוא עושה את הצרכים הוא דוחף את הראש פנימה ובוכה.. אני אנסה את העצמות לגבי התחימה וקניתי לו קונג היום גם. תודה רבה!

Cotton Candy

New member
סליחה על הבורות אבל...

לא הייתי כאן הרבה זמן ותהיתי מי זה ניקי?..יש תמונות? ומה עם סם?

רֵעוּת

New member
סם נמסר לבית שנשמע מדהים

ניקי זה כלב שעבר הזנחה חמורה ופוש הצילה אותו ומנסה לשקם אותו.

למעלה