שאלות על ניתוק תושובות

romrosenblat

New member
שאלות על ניתוק תושובות

שלום כולם,

אישתי ואני מתגוררים בקולורדו בשנה וחצי האחרונות, קנינו בית ומרכז החיים שלנו הולך להיות כאן למשך השנים הבאות.
אני מודע על טופס "שאלון לקביעת תושבות לשוהה בחו"ל" וברצוני למלא אותו מפני שאנחנו עונים על הקריטריונים של מרכז חיינו הוא בארה"ב.
שאלתי היא האם אני צריך לסמן וי איפה שכתוב " האם יש לך הכנסות?" הכנסות איפה? בישראל? או בארה"ב? אין לי שום הכנסות בישראל בשום צורה.
לכן כמה אני אצטרך לשלם בשביל "לסגור את החשבון" עם ביטוח לאומי?

כמו כן, מה עם מס הכנסה? אני צריך לדווח על ההכנסות שלי בארה"ב?

אשמח לתשובות עם חברים שניתקו תושבות לאחרונה ומה התהליך שהם עברו.

תודה רבה!

vinney

Well-known member
הכנסות בכל מקום

ככל שאתה נחשב לתושב ישראל לצרכי ביטוח לאומי, אתה צריך לשלם מס ביטוח לאומי על כל ההכנסות שלך, כולל המשכורת בארה"ב. אם עד עכשיו לא שילמת, לא מן הנמנע שביטוח לאומי יבקשו שקודם כל תשלם את החוב.

Midriff

New member
לא יודעת כמה זה השתנה

אבל אני בזמנו הדפסתי את הטופס, מילאתי ושלחתי להם, והוספתי כמות מאוד קטנה מהפרטים שהם ביקשו. לא הייתה שום בעיה. אז אולי כמו בישראל, שווה לך להתחיל משיטת מצליח ולחלוק מינימום פרטים איתם?

Boston Guy

New member
מה היה הסטטוס שלך בביטוח לאומי עד עכשיו?

אתם נמצאים בארה"ב שנה וחצי, לדבריך.
מה היה הסטטוס שלכם בביטוח לאומי במשך השנה וחצי הללו?
האם שילמתם משהו לביטוח לאומי בישראל במשך התקופה הזו?
אם כן - באיזו תדירות ועל פי איזה "תעריף"?

placid1

New member
מה המוטיבציה לנתק תושבות? למה לא להמתין שבעוד 3.5 שנים

המדינה תנתק אתכם ממילא?

romrosenblat

New member
תשובות

בוסטון, לא שילמנו דבר לביטוח לאומי במשך התקופה הנ"ל. אני מודע לעובדה שנלפני שנבצע כל ניתוק, אנו נצטרך לשלם את החוב שלנו בביטוח לאומי. שאלה נוספת, מה עם מס הכנסה?
&nbsp
placid, למה לשלם למדינה עוד שנתיים של ביטוח לאומי על ההכנסות שלי כאן? למה שאני אשלם כסף על שירותים שאני לא צריך מפני שיש לי ביטוח בריאות כאן?

placid1

New member
כי זה ביטוח יחסית זול. אם חלילה תאבד את

העבודה/הכנסות שלך בארהב (והיו דברים מעולם) או שעוד יותר חלילה, מישהו יחלה במחלה קשה ואז תאבדו את הביטוח בארהב או שתרצו לחזור לארץ, לפחות יהיה לכם את זה. זו דעתי :)

Boston Guy

New member
תשובה לשאלתך: הכל תלוי אם ומתי אתה תחזור לחיות בישראל

לא יכול לשים את האצבע על "למה", אבל מההודעה שלך נוצר אצלי הרושם שהמעבר שלכם לקולורדו אינו מעבר "לתמיד".
אולי זה בגלל שהשתמשת במילים "מרכז החיים שלנו הולך להיות כאן למשך השנים הבאות" - במקום לכתוב משהו כמו "ואנחנו לא מתכוונים לחזור לישראל אי פעם".

אז אם הרושם שנוצר אצלי הוא נכון, ויש לכם איזשהוא תכנון ספציפי או רצון כללי לחזור ולחיות בישראל כתושבים בעוד X שנים - כאן מתחילות הבעיות.

אם הבנתי נכון - אתם עזבתם את מדינת ישראל באזור אמצע שנת 2018. כלומר - הרבה אחרי שהתיקון לכללי מס הכנסה בנושא מיסוי הכנסת עבודה של ישראלים בחו"ל נכנס לתוקף (בראשון לינואר 2018).
בנוסף - לפני כחודש הייתה ידיעה בנושא כוונות להכניס עוד שינויים בחוקי מס הכנסה והגדרות תושב ישראל \ תושב חוץ - ראה קישור
[URL]https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001306053[/URL]

אז מה יחול עליך? זה מאוד תלוי כמה זמן תחיה מחוץ לישראל.

למעלה