שאלות על סוגי אופניים ומחיר?

חבובציק

New member
שאלות על סוגי אופניים ומחיר?

שלום, אני מעוניין לקנות אופניים לרכיבה יום יומית בתוך העיר ירושלים, שמאופיינת כידוע בהרבה עליות. וגם מדרכות גבוהות שצריך לעלות\לרדת.
השאלות שלי:
מה ההבדל בין ההגדרה של אופני עיר לאופניים היברידיים?
ישנו טווח מחירים רחב. מאיזה סכום בערך אופניים מפסיקות להיות סתם ג'נק ומתחילות להיות עם מפרט טכני סביר?
אגב לא רוצה המלצה לאופניים חשמליים. (אם כבר עושים ספורט אז עד הסוף)

quant1

New member
אם חשוב לך לעלות שפות מדרכה גבוהות, אז אולי עדיף לך זנב קשיח

תשובה לשאלות שלך: אני לא מכיר הגדרות מוסכמות ואין מחיר שמתחתיו האופנייים הם זבל ומעליו הם סבירות.
אתה צריך להחליט מה הצרכים שלך, ואז לבחון איך אפשרויות שונות במחירים שונים מתאימות לצרכים שלך.

אם חשוב לך לטפס למדרכות דרך שפות מדרכה גבוהות, אז עדיף לך לקנות אופני זנב קשיח, עם בולם קדמי. עם אופניים כאלה גם תוכל ללמוד לרדת ברכיבה במדרגות, ולרכב בשטח. אבל הם יהיו כבדות יותר ומהירות פחות (אלא אם תשקיע הרבה כסף).

אבל אם אתה רוצה אופניים קלילות שירכבו מהר יותר גם בעליות תלולות, אז תצטרך להתרגל לא לרדת שפות מדרכה גבוהות ברכיבה ובטח לא לעלות שפות מדרכה כאלה.

אז אתה רוצה בולם קדמי או לא? מאיזה חומר השלדה שאתה רוצה, אלומיניום? איזה גלגלים ואיזה רוחב צמיגים אתה מתכנן להרכיב עליהם? איזה סוג כידון (ישר או מעוקל כמו של אופני כביש?) איזה סוג בלמים (חישוק או דיסק)?
תחליט מה טוב לך לפי הצרכים שלך, קנה משהו לא יקר, יד שניה יכולה להיות אופציה טובה לאופניים ראשונות, ובהצלחה. באתר יד 2 ובאתר הרים - http://www.harim.co.il/yad2/
אפשר למצוא אופניים משומשות מכל הסוגים. בהצלחה.
אם תתמיד, בהמשך תוכל לשדרג לאופניים טובים יותר.

elkanakohn

New member
אפשר להפוך אופני ז"ק לאופני עיר בקלות

קח אופני ז"ק (=זנב קשיח) ותחליף את הצמיגים (תצטרך על הדרך להחליף גם את הפנימיות) לצמיגים חלקים וצרים, ברוחב 1.0 או , 1.25 תנפח אותם ל60 PSI תרכיב מגיני בוץ (לפחות על האחורי).
קיבלת אופנים מהירים שתוכל לטפס איתם כל עליה.
אם תרצה ממש לטוס בירידות, תוכל לשדרג את הפלטה הגדולה ל46 או 48 שיניים.
אין משמעות לבלמי דיסק או בלמי V, שני הסוגים יעבדו טוב בתנאי עיר. שים לב שאם אתה רוכב בגשם הרפידות ישחקו מהר יותר, יש גם רפידות מתאימות למים שהן עמידות יותר.
רכבתי ממרכז העיר לעין כרם ובחזרה במשך שבע שנים עם אופני סקוט זנב קשיח, דאור 9 הילוכים, עם השינויים שתיארתי.
לצרכי נסיעה בעיר הייתי מסתדר מצוין גם בלי בולם קידמי. פטוש יותר קל למצוא אופנים עם בולם מאשר בלי בולם.

natyh

New member
הבדלים באופניים

חומר השילדה ,מותג כן או לא .
מחירי הגלגלים שוב איזה חישוקים אלו צירים
כמה חישורים לכל גלגל.
ומחירי מערכות ההילוכים והקראנק.
מכאן ההבדלים .
אי אפשר להגיד מהו המחיר הסביר.
אפשר לענות על מכלולים סבירים שווים או לא שווים.

למעלה