שאלות על סולם מינורי הרמוני

nir1992

New member
שאלות על סולם מינורי הרמוני

שמתי לב שכשאני מנגן בסולם רה מינור הרמוני ויוצא מהסולם ומנגן את התו סי וחוזר לסולם מסי לדו דיאז ומשם ממשיך לנגן כרגיל זה נשמע ממש טוב עם אווירה בארוקית. מאיזה מודוס/סולם מגיע התו הזה ? ולאיזה סולם אפשר להמשיך ממנו מבלי לחזור לרה מינור ההרמוני?

Pipe Dreamer

New member
אם אני לא טועה

אתה מקבל רה מינור מלודי (מינורי עם שישית ושביעית מוגבהות). לגבי מעבר ממנו לסולמות אחרים אני לא ממש יודע..

bebi vegeta1

New member
זה אכן רה מינור מלודי ומן הסתם

ת'יכול להשתמש ברה מינור טבעי\הרמוני או פה מז'ור אגב נהוג לחזור במינור הטבעי.

אבי טבח

New member
בניגוד לשאר :

איני חושב בניגוד לשאר התגובות שקיבלת שאכן מדובר במקרה של שימוש בסולם מינור מלודי למרות שטכנית הדבר ניתן . בוא נאמר כך , מהאופן שבו ניסחת את שאלתך קיבלתי את הרושם שאכן מדובר במודולאציה . התהליך שעברת מכונה במוסיקה טונאלית : "מודולאציה דיאטונית" . מה שכן קשה להצביע במדוייק לאיזה סולם עברת מכיון שקיימות כמה אפשרויות לגיטימיות . אני משער שעשית מודלואציה לסולם דו מז'ור או לסולם המקביל המינורי שלו -- לה מינור . סולמות אלו הצליל סי הוא במצב טיבעי ( ללא סימיני היתק ) ולכן הדבר הסתדר . ולכן גם כשבחרת לחזור לסולם רה מינור מבחינה מוסיקלית הדבר לא נשמע חריג מכייוון שעשית מודולאציה בין סולמות קרובים . הערה : ההסבר שלי ספוקלטיבי מכיוון שיש לבדוק את המהלך ההרמוני שלך על מנת להצביע על הדברים במדוייק ). יום טוב .

למעלה