שאלות על סידן לילדה בגיל 19-20

noosh 19

New member
שאלות על סידן לילדה בגיל 19-20

1) מה יותר נספג בגוף, טחינה משומשום מלא, או מוצרי חלב פרה, או מוצרי חלב עזים? 2) איך אני ידע שנכנסת לי כמות מספקת של סידן לגוף בגילי? 3 בכף טחינה משומשום מלא (אני מתכוונת אחרי שמכינים את הטחינה עם המים והכל) כמה סידן יש לכף? תודה רבה

סידן

עבודות מצביעות על כך ששיעור ספיגת הסידן מחלב עומד על כ- 32% בעוד שמשומשום כ- 21% . כידוע לך אין 100% ספיגה שכן ספיגת מינרלים מושפעת מגורמים שונים ורבים. הקפידי על אכילת 1000 מ"ג סידן לפחות ליום. בכף טחינה כ-50 מ"ג סידן, ב- 100 גר' ריקוטה עיזים כ- 600 מ"ג סידן ,בכוס חלב 3% שומן בתוספת ויטמין D כ-360 מ"ג סידן.

noosh 19

New member
אבל אף אחד באמת לא אוכל כל יום

כף טחינה שומשום מלא, 100 גרם(כמה כפות זה?) ריקוטה עזים, זה של משק צוריאל את מתכוונת.? ושותה כוס חלב 3% המוצרי חלב שאכלתי היום זה שתי כפות טחינה משומשום מלא, שתי פרוסות גבינה צהובה בתוך לחמניה, וזהו נראה לי. מה אני צריכה עוד להוסיף כדי להגיע ל 1000 חוץ מחלב? תודה

mereng

New member
הצעה -

קודם כל, יש אנשים שכן מגיעים לכמות הסידן הדרושה. מאכלים שמכילים כמות נכבדה של סידן- 1 פרוסת גבינ"צ 9% = 250 מ"ג סידן 1 גביע יוגורט 0% = 150 מ"ג סידן והכי הכי יעיל - ניתן לקנות בבתי מרקחת, ללא מרשם רופא, שקיות שמכילות אבקת סידן, שאותה מוהלים בכוס שתייה. רק האבקה הזו מכילה 1000 מ"ג סידן, כלומר כל הכמות היומים המומלצת, ואז את פטורה מדאגות.

noosh 19

New member
אז

עם אנ אוכלת שתי פרוסות גבינה צהובה 9% ביום, כבר יש לי חצי מנת סידן ליום? סבבה. עכשיו שמעתי שגם תמרים מכילים תמרים, העם זה נכון ועם כן כמה?

mereng

New member
לא מדוייק....

רק 30 ומשהו אחוז מהסידן שבמוצרי חלב נספג בגוף. לכן אני ממליצה בחום על תוסף הסידן שאותו הזכרתי, ובנוסף אליו לאכול 2 פרוסות גבינ"צ. בתמרים אין כמות סידן משמעותית.

noosh 19

New member
תודה

בעיקרון אין לי חסור סידן, לא שבדקתי אני בת 19 חצי. אבל סתם עניין אותי בעקבות הפרסומות. בכל אופן אף אחד מהחברות והאחיות שלי לא לוקחות את התוסף סידן זה יראה מוזר עם אני סתם יקח.

mereng

New member
עכשיו הרגת אותי לגמרי

"זה יראה מוזר" ?????? מה אכפת לך בכלל מאנשים אחרים ???? כל אישה צריכה להקפיד על צריכת סידן של לפחות 1000 מ"ג ביום. זה שרוב הנשים לא מקפידות על זה- בעיה שלהן. אני למשל כן מקפידה, ובכלל לא אכפת לי מה אנשים אחרים עושים. בעוד 40 שנה, כשהם ישברו עצמות על ימין ועל שמאל, לי יהיו עצמות חזקות.

כן בטח

בעוד הרבה שנים לכי תדעי אם תידרסי ממחר מרכבת? אבל העצמות שלך יהיו חזקות ותשרדי

mereng

New member
אז אולי באמת לא נצא בכלל מהמיטה

כי לך תדע, אולי באמבטיה תחליק ותשבור את הראש. אוף, אין לי כוח לילדים מטופשים.

Shinkan

New member
לא לא! חייבים לצאת מהמיטה..

אם נשכב במיטה יותר מידי, העצמות יתרסקו בסופו של דבר מהלחץ של כל הגוף נו.. באמת.. איך לא חשבת על זה. צריך לבנות בריכה בבית, להכנס אליה ולחיות בה. הכי בטוח.

ממש שטיות , לקחת תוספי תזונה

שיכפו על בעיות תזונה . חוץ מזה כמות האוכל שאנחנו צריכים לאכול היא לא משהו הכרחי אלה לפעמים זה בעיקר פונקציה של מדיניות הממשלה !

למעלה