שאלות על סייטן

C H 4

New member
שאלות על סייטן

קניתי בחנות טבע גוש סייטן שאמור להיות כמו עוף. הכי דחוף לי לדעת ברגעים אלו, היא מה המרקם שלו בדיוק? בחנות טבע אמרו לי שזה די בצקי, ואני מאוד מקווה שיש לו מרקם כמו בשר שכזה (כי אז אפשר להכין פסטרמה או דברים אחרים ולתכנן בהתאם) חוץ מזה- שמעתי יותר מפעם אחת על אנשים שנמנעים מגלוטן גם אם אין להם צליאק. יש בסיס רציני לדבר הזה? ניסיתי לדובב את המוכרת בחנות הטבע והיא נראתה די קלולס (אבל דאגה להבהיר לי שהיא אוכלת את זה כבר כמה שנים.. יש.. ממש יש.. אחר כך נסעתי לקנות מקינטה ובכל חנות המוכר התורן סיפר לי שכבר 20 שנה יש לו מקינטה כזו בדיוק בבית והיא מצויינת. למה הם חושבים שבלנסות למרוח אותי אני אשתכנע יותר לקנות? מה יש למוכרים המטומטמים האלו? אני מחזיקה מוצר, מגיעה איתו לדלפק.. רוב הסיכויים שאני אקנה. אני לא צריכה שינסו לסבן אותי, אני צריכה תשובה כנה. קקה) בקיצור, יש עם גלוטן בעיות אם אני חופשיה מצליאק? זה משהו שלא מומלץ לאכול הרבה?

as far as conventional medicine goes

there are no reasons to avoid gluten if you are a healty, celiac-free person. the only recomendation for gluten-free nutrition for non celiac people is for autistic people, and even about that there are different opinions in the scientific community. i understand that you were tested for celiac and found negative? how did you got checked?

C H 4

New member
פשוט יצאתי מנקודת הנחה (שגויה?)

שאם עד כה לא נמצא צליאק כבר לא יהיה.. (?)

but did you try to detect it?

celiac doesn´t discover itself
you need to run tests to see if you have it. if you´ve never had blood tests for celiac, you can´t tell whether you have it or not. and besides, celiac can start at any age....

john111

New member
סייטן זה מקור נהדר לחלבון

ובעולם הוא מוצר נפוץ כמו טופו. בארץ היו ניסיונות להחדיר אותו לפני כמה שנים וזה לא הלך, ועכשיו עושים ניסיונות חוזרים. בקיצור - אין לך מה לחשוש. זה בערך כמו הלגיד לאנשים אל תוכלו הרבה לחם.

d a p h n a

New member
אני אמנם לא מסכימה עם הגישה שלהם...

אבל יש הרבה מאוד אנשים שבדיוק אומרים "אל תאכלו לחם".

לקשמי

New member
יש אנשים שרגישים לגלוטן

גם בלי קשר לצליאק. לדעתי זה משהו שאפשר לבדוק בכל אופן. לא כולם רגישים לגלוטן כך שאם לא אובחנה אצלך רגישות כזאת אין לך מה לחשוש מגלוטן.

למעלה