שאלות על עוסק פטור - מע"מ ומס הכנסה

היריב

New member
שאלות על עוסק פטור - מע"מ ומס הכנסה

אני בתהליך של רישום כעוסק פטור ועלו לי כמה שאלות: 1. חשבוניות או קבלות? כעוסק פטור אני לא משלם מע"מ, לא גובה אותו מהלקוחות ולא נותן חשבוניות. אבל בתי עסק לא חייבים לקבל ממני חשבוניות על שירותים שאני מעניק להם? האם כאשר אני עובד עם בתי עסק אני חייב להיות עוסק מורשה? 2. חותמת. שמעתי מכל מיני מקורות שאני צריך חותמת, אבל עוד לא הבנתי מאיפה הדרישה. מע"מ דורשים את זה? מס הכנסה? מה צריכה להכיל החותמת? 3. מה זה ניכוי מס במקור? תודה מראש!

nirdagan

New member
1. לא צריך חשבונית מס

אתה יכול להסתפק בקבלות. 2. לא צריך חותמת. רק תאגידים צריכים. 3. ניכוי מס במקור זה כשמישהו משלם בעד שירות או משלם משכורת לעובד, הוא מנכה מס הכנסה ומעביר אותו ישירות למס הכנסה, מבלי שהוא עובר דרך בעל ההכנסה. ייתכן שיהיו עסקים שצריכים לנכות לך מס במקור על שירותים שאתה מספק. לכן כדאי לך ללכת למס הכנסה ולבקש פטור מניכוי מס במקור. מס הכנסה ייתן לך אישור (לפטור מוחלט או לשיעור ניכוי במקור נמוך מברירת המחדל). תיתן העתק מהאישור למי שרוצה לנכות לך מס במקור. כמו כן אם אתה שוכר משרד או חנות עליך לנכות מס במקור בשיעור 35% מדמי השכירות.

היריב

New member
ניר, טוב לראות אותך גם פה

אני רגיל לראות ממך תשובות רק בבנית אתרים... בבנק אמרו לי שאני צריך להחתים בחותמת את הצ´קים שאני מפקיד. הם ידעו שאני מדבר על עוסק פטור, אתה אומר שהם התבלבלו? הגיוני לי שכן. תודה על התשובות!

nirdagan

New member
חותמת לעוסק - הבנק אולי צודק

כמדומני אם אתה רוצה בתור עוסק להשתמש ב"שם פירמה" שאיננו שם העוסק, ולאפשר ללקוחות לכתוב צ´קים על שם הפירמה, עליך להשתמש בחותמת להסבת הצ´קים. כמו כן כדי לכתוב צ´קים עם שם הפירמה אתה צריך חותמת בנוסף לחתימה.

למעלה