שאלות על עסק בייתי הקמתו ..במקביל להיותי שכיר

goodlight

New member
שאלות על עסק בייתי הקמתו ..במקביל להיותי שכיר

שלום רב, אני מעוניין להמשיך להיות שכיר ובמקביל להקים עסק קטן בביתי. כלומר לעבוד גם כשכיר וגם להפעיל את העסק הזה כהכנסה נוספת.
לצורך דוגמה העסק ימכור רק תמונה מודפסת קטנה שאפשר לשלוח אותה בדואר ישראל במעטפה אל הלקוח.
אני יכין הכל כולל את המוצר והכין אותו לשליחה בדואר וגם אשלח בעצמי.

אוקי, מפה אני צריך עזרה.
איך לחייב לקוח באשראי מבייתי דרך האתר שלי או דרך הטלפון ?
אני גר בדירהה שכורה ...האם אני צריך להודיעה על כך לבעל הדירה ?
האם אני צריך רואה חשבון בשביל עסק פשוט מסוג זה ?

אין לי כל מושג או נסיון בלהיות עצמאי, כל חיי הייתי שכיר.

אשמח לעזרה וטיפים מכל האנשים הנחמדים כאן..

תודה מראש

עסק ביתי

שלום רב,

המצב שאתה מתאר הוא של שכיר המעוניין להתחיל במקביל פעילות עסקית כיחיד ("עצמאי").
שילוב כזה קיים ומקובל, אבל דורש היערכות מתאימה ועמידה בדרישות החוק.

לצורך כך, יש לפתוח תיקים מתאימים ברשויות: מס הכנסה, ביטוח לאומי ומע"מ.
אדם המתחיל פעילות עסקית חדשה כיחיד , אינו יודע בשלב זה האם המהלך יעלה יפה או לא. לכן, עדיף לפתוח תיק במע"מ כעוסק פטור - כלומר כעוסק שהיקף פעילותו העסקית השנתי מצומצם, אינו עולה על כ- 77.9 אלפי ש"ח לשנה (נכון לשנת 2013 ).
המשמעות היא שהוא אינו רשאי לפי החוק להוציא חשבוניות מס (אלא קבלות בלבד) ואינו רשאי לגבות מס עסקאות , ומאידך אינו יכול לקזז מס תשומות מחשבוניות ההוצאות שבייצור הכנסתו.
על-פי צפי ההכנסות החייבות כיחיד ייקבעו גם מקדמות מס ומקדמות לביטוח לאומי.
בעת הגשת הדו"ח השנתי למס הכנסה תיבדק חבות המס הכוללת כשכיר וכעצמאי ובהתאם תשלים המס החסר/תקבל החזר על התשלום ביתר. ביטוח לאומי יערוך גם הוא חשבון שנתי על בסיס הנתונים המדווחים למס הכנסה.
עליך לפנות לרואה חשבון מייצג שיטפל עבורך בנ"ל.

ברמה השוטפת של איך להתנהל, מה לעשות, תכנון הפעילות העסקית וכדומה אתה מוזמן ליצור קשר ולקבל ייעוץ מסודר לפי צרכיך.

בברכה,

אוריאל

shargil

New member
הקמת עסק עצמאי קטן מהבית - צעדים ראשונים

היי goodlight
בוא נתחיל מאיחולי הצלחה חמים!

אני מאד בעד. תמיד
זו התנסות חשובה ומרתקת. ממש חוויה. מאחלת לך גם הנאה מהדרך.

כמי שהיא עצמאית ומלווה עסקים בתחילת דרכם בייעוץ שיווקי, אני יכולה לומר לך
1. שאתה לא חייב רואה חשבון, אבל אני מאד ממליצה על שיחה עם רואה חשבון שמכיר לעומק את עולם העסקים הקטנים. זה יכול למנוע טעויות, וגם להאיר את הדרך.
אם תאמר לי מאיזה אזור אתה בארץ, אוכל להפנות אותך לרואה חשבון, לפחות לשיחת טלפון ראשונית שתסייע לך להבין מה נדרש, מה מותר, מה אסור, מה צריך וכו'.

2. למט''י יש קורס שנקרא 'יוזמים עסק' לאנשים שרוצים להקים עסק וזקוקים לידע בסיסי בתחומים שונים. שם במשך כשלושה חודשים, אחת לשבוע תקבל הצצה לתחומים השונים. הקמת עסק, פיננסי, שיווק, יזמות ועוד. זה קצת לאט, וזה קצת שטחי, אבל מאד זול.

3. לגבי מערכת סליקה - הנסיון של לקוחותי מלמד שלחברת ישראכרט יש מערכת ושירות מצויינים. אין לי אחוזים מהם, והם בהחלט דורשים השקעה כספית ראשונית, אבל זה שווה את הכסף. בטח בעסק שמבוסס על תשלום מראש.

4. כדאי שתדע שיועץ שילווה אותך, יגדיל עד פי 4 את הסיכויים שלך להצליח, אז הצטייד לך ביועץ שיסייע לך בצעדים הראשונים.

אני זמינה לשאלות נוספות
ושוב בהצלחה
מיכל

למעלה