שאלות על עריסה, סטרליזציה וחיסונים

שאלות על עריסה, סטרליזציה וחיסונים

שלום, יש לי מס' שאלות לגבי ביתי בת 3 חודשים. א. נאמר לי שמסוכן לתת לה להמשיך לישון בעריסה בשלב זה, אבל אני רואה שהחא מרגישה בה נוח ושיש לה עדיין די מקום בעריסה. אני חוששת שמיטת תינוקות תהיה גדולה מדי עבורה ותתן לה תחושה לא בטוחה. האם באמת ישנו נזק בשינה בעריסה בשלב זה? במידה ולא, עד מתי הדבר מותר? ב היא עדיין לא קיבלה את החיסון המחומש של גיל חודשיים מאחר והיתה מצוננת בתאך שנקבע. מאחר ועכשו ישנה מגפת שפע אני מעדיפה לא להחליש אותה ע"י חיסון ולחכות עם החיסון לאביב. האם דחיית החיסון במספר חודשים עלולה להוות סיכון עבורה? ג. עד איזה גיל יש לבצע סטריליזציה של הבקבוקים שלה? האם הדחה במדיח כלים מספקת? תודה מראש!

מיאו מיאו שלום

את שואלת לגבי נושאים שבאופן כללי אין לגביהם קונצנזוס (אולי מלבד נושא העריסה): א. לגבי העריסה - במידה ומדובר בעריסת עץ או עריסה אחרת שמגבלת המשקל לגביה היא גבוהה, אין שום בעיה להשאיר את בתך בעריסה עד שתרגישי שהיא כבר "קטנה עליה". ב. בנושא החיסונים יש דעות לכאן ולכאן והמחלוקת גדולה. מצד אחד, מתן חיסונים לתינוקות רכים אכן עלול להחליש את המערכת החיסונית. מצד שני, הילדה נשארת חשופה למחלות (למשל - מחלת השעלת שהתחילה לצערנו לצבור תאוצה והופכת לנפוצה יותר ויותר). את מוזמנת לעשות חיפוש באינטרנט ובפורומים השונים בנושאי חיסונים ולגבש לך דעה... ג.אם אני לא טועה, באופן רשמי ממליצים על סטרליזציה של הבקבוקים עד גיל שנה. גם כאן יש גישות שונות ויש הרבה אמהות שמפסיקות לסטרלז עוד הרבה קודם. (יש לי תחושה שזה תלוי גם במיקומו של הילד במשפחה...
). בקיצור, לכי עם תחושות הבטן שלך... בהצלחה! שרית.

למעלה