שאלות על פליז עם דוגמא, קנבס, וילונות ועוד...

שאלות על פליז עם דוגמא, קנבס, וילונות ועוד...

אני אמורה לנסוע מחר לנחלה ויש לי כמה שאלות כי הרבה זמן לא הייתי שם, ולא בא לי לבזבז המון זמן...
1. האם יש שם מקומות של פליז עם דוגמאות או הדפס? שיהיה מבחר ולא רק דברים מכוערים (כמו שיש בירושלים...)?
2. בד קנבס - האם צריך אוברלוק?! או שאפשר בלי?
3. אני רוצה לתפור וילונות מקנבס - מה הרוחב שצריך להיות לכל כנף של וילון? פי שניים מהחלון עצמו, פי 1.5 או בגודל החלון ממש? מצאתי כל מיני דעות סותרות...
4. סידקית שיש בה סרטי תחרה (כאלה שנראים יותר כמו קרושה) במגוון צבעים - איפה יש בנחלת בנימין?

אני בטוח אחזור עם עוד מלא שאלות... כי אני רק תופרת מתחילה
מבטיחה לשתף בתוצרים ותודה על כל העזרה!

ועוד שאלה שפתאום חשבתי עליה...

מה עדיף - בד קנבס או בד כותנה לוילון?
יש משהו יותר יפה בעיניי בקנבס, שהוא "עומד", אבל אולי הוא פחות אוורירי... ואולי פחות מתאים לכיווצים כשמסיטים אותו הצידה (ואז צריך רק בגודל של החלון, לא?) מצד שני כותנה הרבה יותר שקופה, לא?
שוב תודה לכולן!

דובצוק

New member
קצת מאוחר לענות לך עכשיו, ובכל זאת -

אני תופרת קנבס במכונת תפירה רגילה. אין לי אוברלוק (ואין לי מושג איך להשתמש באוברלוק) וזה ממש לא מפריע.
|
*|בדים עם דוגמאות "יפות" זה עניין אישי. אני בטוחה שיש מי שאוהב/ת את הפליזים עם הדוגמאות שיש בירושלים, אחרת לא היה אותם בחנויות.. (אין לי מושג איך הם נראים, אז אין לי דעה אישית בנושא).
|
*|אם רוצים וילון עם הרבה כיווצים אז צריך שרוחבו יהיה הרבה יותר מהרוחב של החלון. אם רוצים עם מעט כיווצים - אז מספיק פחות בד. אין כלל - זה תלוי כמה כיווצים רוצים. בכל מקרה - תמיד רוצים יותר מאשר החלון עצמו. גם אם את רוצה את זה מתוח לגמרי - יש קצת שוליים לתפירה, ועוד קצת שוליים בין קצה החלון לקצה המוט עליו תולים את הוילון. בנוסף, מאוד קשה למתוח את זה תמיד לרוחב המלא, ולכן כדאי, במינימום, לקנות את רוחב החלון + 20-30 ס"מ. (זה בשביל וילון שעומד מתוח). אם את גם רוצה כיווצים, אז תתחיליל להוסיף בד.
|
*|בד כותנה מגיע בעוביים שונים. ישנם בדי כותנה אטומים למדי, ולא ממש דקיקים. אישית אני מעדיפה וילונות מכותנה ולא מקנבס.

בתור ירושלמית שבחיים לא היתה בנחלה - אין לי המלצות לחנויות שם. סליחה. אבל בירושלים יש ב"מרכז הבדים" (רחוב שטראוס) מגוון יחסית רחב של סרטי תחרה וסידקית במחירים טובים.

אימנאא

New member
תשובות

התשובות שנתנה דובצוק הן די מקיפות .אך מניסיוני רוב הבדים השווים מגיעים לירושלים.
יתרונה של הנחלה הוא במספר החנויות הגדול, אך המבחר של סחורה בסיסית ומחירה זהים. למצוי בירושלים
תחרות יש בחנות חלום בנחלת בנימין31, יש להם עוד חנות בקרבה איני זוכרת את מספר הבנין
כמו כן המליצו לי על דלומי שיש להם מבחר גדול ומחירים שפויים.
קנווס הוא בד עשוי כותנה עבה . אם יש לך אוברלוק עבדי בו את הצדדים הגזורים .
אם לא ויש לך זיגזג זה מספק לגמרי. ואם גם זה אין הסתפקי בתפר ישר קרוב לשולי הבד.

למעלה