שאלות על פלפלים ממולאים וכיסונים ממולאים

merav999

New member
שאלות על פלפלים ממולאים וכיסונים ממולאים

אני רוצה להכין פלפלים ממולאים, בד"כ אני מכינה עם אורז ושבבי סויה, בצל ועגבניה ברוטב עגבניות. מתחשק לי להחליף את המילוי, אולי בורגול עם עדשים או משהו כזה. יש לכם מתכון מוצלח?

הכנתי השבוע בצק לפיצה (קמח מלא וקמח לבן, מים, 4 כפות שמן זית, מלח סוכר ושמרים) וחצי הקפאתי.
חשבתי להכין כיסונים במילוי חצילים ובצל מטוגנים אולי גם פטריות.
נראה לכם שיעבוד עם בצק כזה? הערות על המילוי?

 

ladybug6

New member
בורגול יכול לעבוד בתור מילוי אבל

קחי בחשבון שבורגול נשאר יותר נגיס גם אחרי בישול ממושך, לעומת אורז שמתרכך לגמרי. זה לא בהכרח רע, עניין של טעם.
גם קינואה יכול לעבוד.
מבחינת הטעמים לדעת תוסיפי לעדשים גם ירקות נותני טעם - גזר וקישוא מגוררים, בצל, קוביות קטנטנות של סלרי, עשבי תיבול שאת אוהבת, עגבניות מגוררת, אפילו קצת צ'ילי יבש.. בורגול יותר תפל מאורז בבסיס שלו אז כדאי להעשיר עם ירקות ועשבי תיבול.

לגבי הכיסונים, אני בעד לנסות, רק תרדדי דק. יצא לך בעצם סמבוסק כזה..
חצילים בצל ופטריות נשמע אחלה, אפשר להוסיף גם שבבי סויה אם בא לך, יצא "בשרי" משהו..
 
לגבי המילוי

הייתי שוקלת בחיוב פטריות צלויות קצוצות פנימה וגם אגזים שבורים קטן. את זה ניתן לערבב עם פרורי לחם מתובלים, קינואה, אורז , קוסקוס....

לגבי הבצק ברור שיעבוד ולמה לא? המילוי נשמע סבבה ויכול גם ללכת לכיוון של תפוחי אדמה מתובלים עם בצל מטוגן, אפונה וכרובית ...השמיים הם הגבול
 

merav999

New member
להוסיף פטריות נשמע טוב

אגוזים לא נראה לי שאצליח לקנות לפני אבל אולי הפעם הבאה :)

תודה
 

merav999

New member
נתקעתי בלי פלפלים לממולאים

אז במסגרת התקלות שפוקדות אותי
התערובת מוכנה (בורגול שהושרה במים כשעה, קישוא וגזר מגוררים, פטריות צלויות בתנור, עדשים שחורות שהושרו כל הלילה) אבל אין פלפלים למלא אותם (חשבתי על קישוא עגול אבל גם את זה אין).לא בניתי שיהיה מחסור


חשבתי אולי לבשלבתנור את התערובת בסיר חרס עם רוטב (עגבניות? יש הצעות? אם כן אם אכפת לכם לפרט אשמח), השאלה אם זה רעיון טוב?

רעיונות?
 

ladybug6

New member
אני אישית הייתי קופצת לקנות פלפלים וזהו

חבל על התערובת..
 

merav999

New member
נשאר לי הרבה מהתעורבת של הממולאים

(בורגול, קישוא וגזר מגוררים, פטריות צלויות). מה אפשר לעשות עם זה? יש אפשרות להפוך את זה לקציצות?
 
בוודאי

תוסיפי קמח חומוס ומים ותהדקי ואז תאפי בתנור..
דרך אגב למלא את תמיד יכולה לשלוק בצלים מקולפים במים ואחר כך לקטום את הקצה ובעזרת לחץ קל להחליק את השכבות זו מזו ולמלא.
אפשר לטבול אחר כך בקמח חומוס עם מי סודה ותבלינים ולטגן ואחר כך לאפות ברוטב או ישר להכניס לתבנית עם רוטב חמצמץ, או רוטב חלב קוקוס עם הרבה ירוקים או תערובת ציר ירקות ותבלינים צהובים, ציר ירקות עם קוביות ירקות כתומים עם קינמון וכמון , רוטב עגבניות כמו במקרה של פלפלים...זה טעים טעים
 
למעלה