שאלות על פרויקט חוף אכזיב נהריה
שלום חברים
סרקתי את הפוסטים של "הנדלניסט מהבקעה" בעניין הסטטוס של הפרוייקט אכזיב ויש לי מספר שאלות כלליות ופרטניות.
אני גר בשכונה צפופה בדירה עם נוף מדכא בגוש דן וקוסם לי הרעיון לגור בדירה עם נוף פתוח לים. נראה שהפרוייקט החדש בחוף אכזיב עונה לדרישות האלו.
הרעיון הוא לרכוש, להשכיר את הדירה למשך כמה שנים ואח"כ לעבור לגור שם.
שאלותי:
לפי הבנתי הפרוייקט אמור לכלול 750 דירות, מתוכן שווקו כבר כ- 280 (ולהבנתי "נחטפו" תוך שבוע)
ראיתי באתר מדל"ן שהעסקאות האחרונות שם בוצעו בסוף 2016
האם יתכן שמאז סוף 2016 לא בוצעו עיסקאות חדשות, או שאולי המידע במדל"ן לא מעודכן?
כיצד ניתן לדעת מתי ישווקו הדירות הנותרות?
האם בכלל היזמים קיבלו האישורים המתאימים לדירות הנוספות?
בעניין המחיר:
ראיתי שהעסקאות האחרונות לדירות 4 חדרים נסגרו באזור 1.1-1.3 מ' ש"ח – האם זה מחיר "סביר" בהתחשב במיקום הפרוייקט ובמוצר שמקבלים?
סוגיית התשלום:
אני חסר נסיון ברכישת דירות – אני יודע שמרגע הרכישה עד הכניסה לדירה חדשה יתכן שיעברו מספר שנים. איך נראה לוח התשלומים על פרוייקטים כאלו, איזה % משלמים מראש וכמה בהמשך (עם התקדמות הבנייה ועם כניסה לדירה) ?
סוגיית האסבזט:
בעבר היה קיים על הקרקע מפעל אסבסט – אני יודע שזה קצת חורג מפורום זה, אבל האם זה יכול לפגוע בבריאות הדיירים העתידיים?
שונות:
האם יש פרמטרים שליליים שאני צריך לדעת שלא מפורסמים ע"י היזם?
תודה מראש
שלום חברים
סרקתי את הפוסטים של "הנדלניסט מהבקעה" בעניין הסטטוס של הפרוייקט אכזיב ויש לי מספר שאלות כלליות ופרטניות.
אני גר בשכונה צפופה בדירה עם נוף מדכא בגוש דן וקוסם לי הרעיון לגור בדירה עם נוף פתוח לים. נראה שהפרוייקט החדש בחוף אכזיב עונה לדרישות האלו.
הרעיון הוא לרכוש, להשכיר את הדירה למשך כמה שנים ואח"כ לעבור לגור שם.
שאלותי:
לפי הבנתי הפרוייקט אמור לכלול 750 דירות, מתוכן שווקו כבר כ- 280 (ולהבנתי "נחטפו" תוך שבוע)
ראיתי באתר מדל"ן שהעסקאות האחרונות שם בוצעו בסוף 2016
האם יתכן שמאז סוף 2016 לא בוצעו עיסקאות חדשות, או שאולי המידע במדל"ן לא מעודכן?
כיצד ניתן לדעת מתי ישווקו הדירות הנותרות?
האם בכלל היזמים קיבלו האישורים המתאימים לדירות הנוספות?
בעניין המחיר:
ראיתי שהעסקאות האחרונות לדירות 4 חדרים נסגרו באזור 1.1-1.3 מ' ש"ח – האם זה מחיר "סביר" בהתחשב במיקום הפרוייקט ובמוצר שמקבלים?
סוגיית התשלום:
אני חסר נסיון ברכישת דירות – אני יודע שמרגע הרכישה עד הכניסה לדירה חדשה יתכן שיעברו מספר שנים. איך נראה לוח התשלומים על פרוייקטים כאלו, איזה % משלמים מראש וכמה בהמשך (עם התקדמות הבנייה ועם כניסה לדירה) ?
סוגיית האסבזט:
בעבר היה קיים על הקרקע מפעל אסבסט – אני יודע שזה קצת חורג מפורום זה, אבל האם זה יכול לפגוע בבריאות הדיירים העתידיים?
שונות:
האם יש פרמטרים שליליים שאני צריך לדעת שלא מפורסמים ע"י היזם?
תודה מראש