שאלות על קיצור קיבה

אלה 29

New member
שאלות על קיצור קיבה

שלום לכולם
אני בתהליך בשלות לגבי ניתוח ,הייתי רוצה המלצות לרופאים ידועים לגבי יעוץ
ולקבל קצת חוות דעת לגבי התהליך עצמו . אני קצת מבולבלת מכל המאמרים והתגובות
וכמובן כמו כולם אני בחששות נוראיות רק מהמחשבה
אשמח אם תעשו לי קצת סדר בבלאגן . והאם יש כאן גם אנשים מבוגרים שעשו את זה ?
אני לא כל כך צעירה וזה עוד אחד מהפחדים
תודה מראש

היי אלה

אני נותחתי לפני חודש ע"י ד"ר אסנת רזיאל בבי"ח אסותא רמת החייל ועליה אני כמובן ממליצה בחום - היא לגמרי נוף אחר בתחום הכירורגיה בישראל
אני בת 36 (מבוגרת ?!)
אשמח לענות לך על כל שאלה - את מוזמנת לפנות אלי בפרטי
עינת

אופירA

New member
מנהל
הביטוי "מבוגר" משמש בעברית לשימושים שונים

1. ההיפך מילד או נער. כלומר אדם מעל גיל 18. 95% מקוראי הפורום מעל גיל זה.
2. זקן, חטיאר, גוסס, שבר כלי בריאותי. לפי שימוש זה, אדם בן 70 הוא צעיר מאוד, בן 80 הוא גם צעיר, כי לא מתים בד"כ בגיל הזה, ומי שמת נחשב צעיר. לגבי 90 - תלוי אם הוא חזק ובריא. מ-95 ומעלה, אין חילוקי דעות שמדובר במבוגר, גם אם הוא יהיה בריא וחזק.
3. אדם בוגר בנפשו, בגיל בוגר שמעל 30-40, שנראה איש ולא ילד.
4. אדם בגיל העמידה ומעלה.
שתי האחרונות הן הגדרות קצת מעורפלות, יחסיות מאוד ותלויות מאוד בהקשר הדברים.
כך שאי אפשר להימלט מוויכוח לא ענייני ואינסופי בנוגע לכך.

הפיתרון הפשוט הוא: לומר את הגיל המדויק בשנים (לא חייבים ימים ושעות).
למען הסר כל ספק - אני אשה מבוגרת, בת 50 ו-3 ימים, באמצע החיים. אני שמחה להיות מבוגרת, ולא צריכה שיגידו לי: אבל 50 זה לא מבוגרת, זה צעירה, זה גיל 30 השני, את נראית הרבה פחות מגילך, וכו' וכו'.
אני מבוגרת, כי אני לא בת 18, כי עברתי חצי מהחיים לפחות, כי יש לי בן מבוגר, כי יש לי שכל ואישיות מבוגרים, וכי טוב מאוד להיות מבוגר.

יש 3 סוגים של ניתוחי קיצור קיבה מקובלים (ועוד סוג נדיר יותר). חלק ראשוני ובלתי נפרד מהתהליך שאת עוברת זה לקרוא על כל סוגי הניתוחים ולהחליט לאיזה ניתוח את מושכת יותר. יש לכל ניתוח חסרונות ויתרונות, וצריך להביא בחשבון אילו חסרונות ויתרונות משמעותיים יותר בחיים המסוימים שלך, לא רק מבחינת הגיל.
לפי סוג הניתוח שאליו את מתכווננת, אפשר להמליץ לך על רופאים.
אם אין לך שמץ של מושג לגבי הניתוח, תצטרכי לפנות לייעוץ לרופאים שעושים באופן כללי את כל הניתוחים, ולהתייעץ איתם, עם כמה מהם. רק תביאי בחשבון שגם אם כולם ימליצו לך על סוג ניתוח אחד, לא בהכרח שהוא העדיף לך. השיקולים של רופאים בבחירת ניתוח לא מביאים בחשבון ב-100% את טובת הבריאות שלך, אלא שיקולים נוספים באחוז משתנה. לכן גם את צריכה להפעיל שיקול, שמתייחס יותר ל-100% טובת הבריאות שלך, על סמך הרבה ידע שתלמדי לגבי הניתוחים השונים.

תהליך כל ניתוח שונה לחלוטין מתהליך הניתוח האחר, וגם החיים אחריו שונים מאוד. כך שמידע על כך יינתן רק אחרי שתלמדי מקריאה על סוגי הניתוחים.
הבסיס לתהליך - זכאות לניתוח עפ"י הקריטריונים של משרד הבריאות. ואז צריך תורים לייעוץ אצל מנתחים, החלטה לגבי סוג הניתוח, במקביל מבצעים הרבה בדיקות לפני ניתוח, עוברים תהליך בירוקרטי לאישור זכאות להתחייבות כספית (טופס 17) שנקבע ע"י קופת החולים או הביטוח הרפואי הפרטי שלך, והוא שונה לגבי הקופות השונות (אך לא שונה במיוחד לגבי הניתוחים השונים). במקביל גם קובעים תאריך לניתוח אצל המנתח, ומחכים.
זה בגדול.
פרטים אפשר לתת רק באמצע התהליך, לפי הנתונים השונים.

תתחילי בזה שתספרי על הפחדים והחששות, על הנתונים הבסיסיים שלך (משקל, גובה, גיל, מה בעיית ההשמנה - ממה היא נובעת וכמה זמן).
זה יקל עלינו לעשות סדר בבלאגן. קשה לעשות סדר אם לא יודעים מה הנתונים ומה הבלגן.

אלה 29

New member
לאופיר

לרגע חשבתי שטעיתי בפורום היה נראה שהמילה מבוגר הטרידה אותך יותר מהשאלה עצמה
בכל אופן רב תודות אנסה להעזר בכל האינפורמציה שהעברת אלי :)

אופירA

New member
מנהל
נכון, יש עוד דברים בחיים שמעניינים אותי

מלבד לנהל את פורום קיצור קיבה ולרדת במשקל.

למשל, אני במצוקה נפשית, וצריכה לדבר עם אנשים על הרגשתי.
הבוקר התקשרתי לער"ן, והסברתי שיש לי דילמה מטרידה, בנוגע לטיפול פסיכולוגי. בהקשר זה, אמרתי שיש לי היסטוריה ארוכה של טיפולים פסיכולוגיים, ואני מבינה משהו על החיים, באשר אני אשה מבוגרת ולא נערה צעירה.
התורנית שאלה בת כמה אני, ועניתי 50. אז היא פצחה באמירה ש"אבל גיל 50 זה לא מבוגר".
אז מה זה? ילדה? נערה? בחורונת? מישהי בתחילת חייה? ברור שזו אשה מבוגרת בחצי השני של החיים. וההערה כל כך לא עניינית, ואם נתחיל לדון בה, נגמור את כל הזמן הקצר שמוקדש בשיחת ער"ן, ויש לי דילמה כל כך קשה ועמוקה...

כלומר הספקתי להיות על הבוקר מוטרדת מהנושא הזה, בעל כרחי.
אז כשהעלית את הביטוי "מבוגר" באופן כלל לא ברור, שמונע ממני לענות על שאלתך בנוגע לכך - הרגשתי צורך להגיד מה שלא רציתי להגיד בשיחת ער"ן כדי לא לבזבז את הזמן...

לפני כמה ימים הפסיכיאטרית שלי אמרה לי בטלפון שהיא אשה זקנה, שהולכת לישון בשעה מוקדמת, אז שלא אתקשר אליה מאוחר בלילה (22.30).
מחר אני צריכה לנסות לברר אם הזקנה הזו יכולה לעזור לי בטיפול שיחתי, או שאני מבזבזת את כספי לריק על הכוונות הטובות שלה לקיים איתי טיפול שיחתי. הבירור יעלה לי עוד 350 ש"ח. וייתכן שיהיה צורך בעוד שיחות ועלויות כדי לברר זאת...
אני מאוד רוצה לעשות את הטיפול אצלה מסיבות רבות, אבל מרגישה לא בפעם הראשונה, שהיא משליכה עלי כעסים שלה באופן לא נכון בעליל, מה שגורם לי לריאקציה שלילית כלפי עצמי, ולהיפך הגמור ממטרת הטיפול - להעניק לי אנרגיות ואמון ביכולת שלי.

כלומר בימים האחרונים אני סביב הנושא הזה, באופן מאוד מאוד מטריד.

אז כן, יש עוד דברים שמעניינים אותי וחשובים לי בחיים, ולפעמים ארגיש צורך לדבר עליהם כשאני כותבת.

אלה 29

New member
לאופיר

אופיר שוב תודה ולא היתה לי כוונה לפגוע
ולעינייננו מה שמעסיק אותי כרגע :)

אם שמעת על ד"ר סובחי מאיכילוב ראיתי שיש עליו המלצות רבות
האם את מכירה אנשים שטופלו ומרוצים ?
אשמח לתגובה

אופירA

New member
מנהל
לדעתי, לייעוץ מקיף הייתי הולכת לד"ר סובחי

הוותק שלו הוא הרב ביותר ממה שידוע לי.
הוא עושה כל השנים את 3 סוגי הניתוחים הבריאטריים המקובלים.
מומלץ מאוד ע"י הרב פירר, וגם ביה"ח בו הוא פועל מומלץ.

עד כמה שהבחנתי, יחסית, הוא אובייקטיבי ולא שולל ניתוח זה או אחר.
יש לו מרפאה בריאטרית עם שירותים רציניים.

לא הייתי עושה שם ניתוח טבעת מכמה סיבות - המדיניות הרפואית לא נראית לי נכונה, וקלטתי שלא פשוט שם מבחינת המחיר במסלול הפרטי, וצריך לברר טוב טוב מה שלא אומרים לך מראש, ואתה מגלה אח"כ בנוגע לעלויות בעתיד ולפרוצדורות. ובמסלול הציבורי לא קיבלתי רושם שהמערכת שם עובדת יותר טוב מבתי חולים אחרים.

לגבי שרוול ומעקף קיבה אין לי מספיק מידע איפה יותר טוב או פחות טוב, וכדאי לשאול מנותחי מעקף ושרוול של איכילוב וסובחי אם הם מרוצים (וסביר שכן), ובאיזה מסלול התנתחו.
ריכוז של מנותחי שרוול נמצאים באתר/פורום משורוולים בניהול ליבי (לחפש בגוגל), וכאן יש כמה וכמה מנותחי שרוול עם ידע מעולה, שאני מקווה שיגיבו לך היום.
לגבי מעקף קיבה הייתי שואלת את מקימי שכותבת פה, את חמסה ואת רז (רז נמצא בפורום באתר "כמוני", או במייל [email protected], ואת חמסה אפשר לשאול במסר פרטי אם לוחצים על הניק שלה שמופיע כאן בפורום בדפים קודמים בצבע אדום).

אבל לייעוץ במסלול הפרטי בוודאות הייתי הולכת לד"ר סובחי, כי היה לי מאוד חשוב לשמוע את דעתו הרפואית.

קוביd1

New member
לאלה 29

ד"ר סובחי נחשב לאחד מהרופאים המובילים בתחום הוא עושה את כל סוגי הניתוחים
אני נותחתי אצלו טבעת לפני 12 וחצי שנה ,ותודה לאל הכל תקין

קוביd1

New member
אלה 29

אני עכשיו בן 64 עשיתי את הניתוח לפני שתים עשרה וחצי שנים ,הייתי בגילך או יותר ממך .
דעי לך שבגילאים האלה מתחילים או מחריפים כל התחלואים בגלל עודף משקל .

בהצלחה ואל דאגה.

קובי

אלה 29

New member
קובי

קובי היקר אתה לא יודע איך אני מעריכה את תגובתך אתה מחזק אותי מאד אני נמצאת בימים מאד מבולבלים ומנסה להאחז בכל דבר קבעתי פגישה איתו ב-17/7 ואני נרגשת מעצם המחשבה .
תודה לך אשמח לעדכן

קוביd1

New member
אשמח להתעדכן

ד"ר סובחי רופא מקצועי ועינייני ,לפני שאת נפגשת איתו תרשמי את כל השאלות שיש לך ,שלא יהיה מצב שתשכחי משהו
אולי הוא לא כזה מאמי אבל הוא מקצועי ,לידיעתך גם הוא עבר ניתוח שרוול ,

קובי

למעלה