הביטוי "מבוגר" משמש בעברית לשימושים שונים
1. ההיפך מילד או נער. כלומר אדם מעל גיל 18. 95% מקוראי הפורום מעל גיל זה.
2. זקן, חטיאר, גוסס, שבר כלי בריאותי. לפי שימוש זה, אדם בן 70 הוא צעיר מאוד, בן 80 הוא גם צעיר, כי לא מתים בד"כ בגיל הזה, ומי שמת נחשב צעיר. לגבי 90 - תלוי אם הוא חזק ובריא. מ-95 ומעלה, אין חילוקי דעות שמדובר במבוגר, גם אם הוא יהיה בריא וחזק.
3. אדם בוגר בנפשו, בגיל בוגר שמעל 30-40, שנראה איש ולא ילד.
4. אדם בגיל העמידה ומעלה.
שתי האחרונות הן הגדרות קצת מעורפלות, יחסיות מאוד ותלויות מאוד בהקשר הדברים.
כך שאי אפשר להימלט מוויכוח לא ענייני ואינסופי בנוגע לכך.
הפיתרון הפשוט הוא: לומר את הגיל המדויק בשנים (לא חייבים ימים ושעות).
למען הסר כל ספק - אני אשה מבוגרת, בת 50 ו-3 ימים, באמצע החיים. אני שמחה להיות מבוגרת, ולא צריכה שיגידו לי: אבל 50 זה לא מבוגרת, זה צעירה, זה גיל 30 השני, את נראית הרבה פחות מגילך, וכו' וכו'.
אני מבוגרת, כי אני לא בת 18, כי עברתי חצי מהחיים לפחות, כי יש לי בן מבוגר, כי יש לי שכל ואישיות מבוגרים, וכי טוב מאוד להיות מבוגר.
יש 3 סוגים של ניתוחי קיצור קיבה מקובלים (ועוד סוג נדיר יותר). חלק ראשוני ובלתי נפרד מהתהליך שאת עוברת זה לקרוא על כל סוגי הניתוחים ולהחליט לאיזה ניתוח את מושכת יותר. יש לכל ניתוח חסרונות ויתרונות, וצריך להביא בחשבון אילו חסרונות ויתרונות משמעותיים יותר בחיים המסוימים שלך, לא רק מבחינת הגיל.
לפי סוג הניתוח שאליו את מתכווננת, אפשר להמליץ לך על רופאים.
אם אין לך שמץ של מושג לגבי הניתוח, תצטרכי לפנות לייעוץ לרופאים שעושים באופן כללי את כל הניתוחים, ולהתייעץ איתם, עם כמה מהם. רק תביאי בחשבון שגם אם כולם ימליצו לך על סוג ניתוח אחד, לא בהכרח שהוא העדיף לך. השיקולים של רופאים בבחירת ניתוח לא מביאים בחשבון ב-100% את טובת הבריאות שלך, אלא שיקולים נוספים באחוז משתנה. לכן גם את צריכה להפעיל שיקול, שמתייחס יותר ל-100% טובת הבריאות שלך, על סמך הרבה ידע שתלמדי לגבי הניתוחים השונים.
תהליך כל ניתוח שונה לחלוטין מתהליך הניתוח האחר, וגם החיים אחריו שונים מאוד. כך שמידע על כך יינתן רק אחרי שתלמדי מקריאה על סוגי הניתוחים.
הבסיס לתהליך - זכאות לניתוח עפ"י הקריטריונים של משרד הבריאות. ואז צריך תורים לייעוץ אצל מנתחים, החלטה לגבי סוג הניתוח, במקביל מבצעים הרבה בדיקות לפני ניתוח, עוברים תהליך בירוקרטי לאישור זכאות להתחייבות כספית (טופס 17) שנקבע ע"י קופת החולים או הביטוח הרפואי הפרטי שלך, והוא שונה לגבי הקופות השונות (אך לא שונה במיוחד לגבי הניתוחים השונים). במקביל גם קובעים תאריך לניתוח אצל המנתח, ומחכים.
זה בגדול.
פרטים אפשר לתת רק באמצע התהליך, לפי הנתונים השונים.
תתחילי בזה שתספרי על הפחדים והחששות, על הנתונים הבסיסיים שלך (משקל, גובה, גיל, מה בעיית ההשמנה - ממה היא נובעת וכמה זמן).
זה יקל עלינו לעשות סדר בבלאגן. קשה לעשות סדר אם לא יודעים מה הנתונים ומה הבלגן.