שאלות על רצפת האגן- לידה שלישית

HiLoLiT7

New member
שאלות על רצפת האגן- לידה שלישית

שלום לכולן!אני בשבוע 35 לידה שלישית בחמש שנים האחרונות. בחודש האחרון מרגישה הרבה לחצים בחלק התחתון והתחלתי לחשוב שזה קשור אולי לרצפת האגן. הכאבים לא מוכרים לי מההריונות הקודמים כלל.הלידה השנייה שלי הייתה מהירה וטבעית ואני שואפת לשחזר את ההצלחה שוב. ילדתי בליס והייתי מאוד מרוצה.השאלה שלי נוגעת לתנוחת הלידה- האם כדאי להתעקש הפעם לא ללדת על הגב מחשש לפגיעה נוספת ברצפת האגן?בלידה הקודמת הכל קרה מאוד מהר, הרגשתי שיש לי ללחוץ עליתי על המיטה, הסתובבתי על הגב כדי שהמיילדת תבדוק אותי ותוך לחיצה או שתיים ילדתי. בעיקרון אין לי איזה התנגדות ממשית ללדת שוב על הגב זה לא הפריע לי או כאב לי, למעשה החלק הזה של הלידה לא כאב לי.השאלה אם תנוחה אחרת למשל יכולה להקל על כאבים שאולי יופיעו בהמשך ואולי שגם הלידה הזו אצליח לא להיקרע. בשתי הלידות לא חתכו אותי אבל נקרעתי קצת, הייתי שמחה הפעם לוותר על תענוג התפירה ...

HiLoLiT7

New member
אוף עם התפוז הזה

אי אפשר לכתוב תגובה נורמלית מהאייפד כי מבחינת תפוז הכל בעצם משפט אחד ארוך בלי רווחים איזה גרועים הם!!!

השאלה אם הכאבים הם בגלל שהתינוק נמוך?

נשמע לי שסביר שהכאבים הם בגלל שהתינוק נמוך ולוחץ. בלי שום קשר בדר"כ אחרי כמה לידות רצפת
האגן שלנו נחלשת אלא אם אנחנו דואגות להתאמן ולתחזק אותה על בסיס קבוע.
שווה אולי להתייעץ עם פיזיוטרפיסטית של רצפת האגן. (בכל מקרה אחרי לידה 3 כדאי ללכת לפיזיוטרפיסית רצפת
אגן לבדוק מה הענינים שם).
הנזקים הם לא תמיד מהלידה (בטח לא אם שלב לחיצות כ"כ קצר כמו שאת מתארת) אלא נוצרים המון פעמים
בהריונות עצמם מהכובד.
בקשר לתנוחת הלידה, התנוחה באיכילוב בדר"כ היא לא שכיבה על הגב אלא סוג של כריעה על המיטה, שלב הלחיצות שאת
מתארת הוא ממש קצר ואם נח לך ככה , חשוב להקשיב לגוף.
מבחינת יציאת התינוק ככה היציאה היא לא מהירה מאד ולפעמים זה עוזר לשמור על פירינאום שלם. אני ממליצה לך לעשות עיסוי פירינאום,
ללמוד להרפות ולחשוב חיובי. איען סיבה שתקרעי גם הפעם. התנוחה הכי טובה למניעת קרעים היא כריעה אבל לא לכל הנשים נח ללדת בכריעה.
נסי להרפות ולתת לתינוק להחליק החוצה בעדינות, אם תצליחי לא להפעיל לחץ אלא לנשום אותו החוצה זה יהיה מעולה (לא תמיד אפשר
הרבה פעמים הגוף שלנו פשוט לוחץ ). מקווה שעזרתי קצת, בהצלחה.

HiLoLiT7

New member
יכול להיות שהיא ממש למטה

אני יודעת שהיא עם הראש כבר למטה, כמה למטה אני לא יודעת אבל יכול להיות שהלחץ הזה הוא פשוט כי היא נמוכה ולא בגלל רצפת האגן, לא יודעת בוודאות.

תודה על תשובתך, עודדת אותי מאוד. אם באמת תהיה לי לידה נפלאה כמו הקודמת והיא תהיה מהירה וטבעית אשאל את המיילדת על לידה בכריעה.

למעלה