שאלות על שאיבה

שסקית10

New member
שאלות על שאיבה

בני בן חודשיים ויונק מעולה עד כה
התחלתי לפני יומיים לשאוב בעיקר כדי לייצר לעצמי בנק חלב לעוד כמה חודשים כשאחוזר ללמוד ולעבוד וגם למדי פעם עכשיו
עלו לי כמה שאלות:
1. אם ייצור חלב הוא עניין של ביקוש והיצע השאיבה תגדיל את כמות החלב שלי?
2. הונחיתי לשאוב בבוקר כי אז יש הכי הרבה חלב. אתמול התעוררתי עם כמעט תחושת גודש ושאבתי 50 מ"ל בלי בעיה והיום בבוקר התעוררתי עם שדיים מרוקנים (לפחות בתחושה) והצלחתי לשאוב בקושי רק 30 מ"ל...מדוע ולמה? מה יכול להיות הגורם המשפיע?
3. מהי הכמות הרצויה לשאוב ביום? אם איני מגיעה אליה בשאיבה של הבוקר להמשיך לשאוב בהמשך היום אחרי כל הנקה?
4. ועוד שאלה לא קשורה לשאיבה- למה אומרים שאין דבר כזה האכלת יתר עם חלב אם? כי אני נותנת לו לינוק מתי שבא לו גם כשברור שזה רק בשביל להירדם למשל ולא מרעב...

תודה ושבת שלום!
 
שאיבה

1. כן השאיבה תגדיל את כמות החלב. תלוי כמובן כמה תשאבי. אם תהיה זו שאיבה לאחר ההנקה של הבוקר זה לא ישפיע באופן משמעותי ויאפשר לך לאגור מעט חלב לשעת הצורך. השתדלי לא לשאוב יתר על המידה כדי לא ליצור מצב של אספקת יתר.
2. האם את מניקה במהלך הלילה? להנקה בלילה יש חשיבות רבה לשמירה על אספקת חלב. יכול להיות ששאבת בשעה שבה הגוף שלך לא מורגל בה, בנוסף לכך שאיבה לא מעידה על כמות החלב שהתינוק שלך מקבל בהנקה. אם השאיבה לא יעילה כדאי לבדוק את התאמתה ותקינותה של המשאבה בה את משתמשת.
3. הכמות הרצויה תלויה בצורך. אם התינוק שלך יונק הנקה מלאה ואין לך צורך להשאיר לו חלב שאוב בשלב זה, שאיבה אחרי ההנקה של הבוקר תספיק.
4. אין האכלת יתר בהנקה כיוון שלתינוק יש שליטה על הכמות אותה הוא צורך בהנקה לעומת האכלה בבקבוק. כאשר הוא יונק, מועבר אליו חלב רק אם הוא יוצר וואקום, החלב אינו זורם מהשד באופן פאסיבי. זה מאפשר לו שליטה על צריכת החלב. בנוסף לכך, הנקה אינה רק אספקת מזון אלה הסביבה ההתפתחותית שלו. הוא רוצה לינוק מסיבות שונות כמו עייפות, כאב, וויסות גירויים, ההנקה עוזרת לו בעיכול ויציאות ועוד. הוא זקוק ליניקה ואת נענית לו באופן אינסטינקטיבי, סימכי על האינסטינקטים שלך הם כלים רבי עצמה לגידול תינוקך. אם הוא אינו מעוניין לינוק הוא יסרב - יסיט את ראשו,יקשית את גבו וידחוף אותך באגרופיו הקטנים. אין כל רע בכך שהוא יונק בשביל להרדם, למען האמת, זו הדרך הטבעית שלו לשקוע לשינה. בגילו אין לו כל יכולת עצמאית לעשות זאת והוא זקוק לתמיכתך בדרכו להרדם. יש חשיבות רבה לכך שאת נותנת לו לינוק מתי שבא לו, זו בדיוק הכוונה בהנחיה להניק לפי דרישה.

את עושה עבודה מצוינת,
המשיכי להענות לסימנים שלו ולתת מענה לצרכיו.
 

שסקית10

New member
תודה יעל!! עוד כמה שאלות...

ממש תודה על התשובה המורחבת :)
אך היא העלתה לי שאלות נוספות:
1. מה ז"א אספקת יתר?
2. בטח שמניקה בלילה ואפילו מקפידה על כך! עושה זאת כשהוא מתחיל להשמיע קולות אבל לרוב הוא עושה זאת כנאה מתוך שינה כי העינים שלו סגורות עדיין. כל העניין הזה די מבלבל אותי כי אין לי מושג אם אני אולי יוצרת איזושהי התניה או סתם מעירה אותו (למרות שהוא חוזר לישון תוך חצי שניה על הציצי...)- מה את אומרת על כך?
3. אני משתמשת בידנית של BAILEY. איך אוכל לדעת אם היא מספיק טובה או לא?
4. היום בבוקר שאבתי פתאום 120 מ"ל!!! איך יתכן כזה שינוי? יכול להיות שכבר עלה יצור החלב וזו הסיבה?
5. כבר עכשיו מדי פעם אני צריכה להיעדר לשבע שעות (פעם- פעמיים בחודש)- איזו כמות כדאי להשאיר לתינוק בן גילו למספר השעות הזה? והאם כדאי להפשיר מראש או כל פעם שהוא רעב?
6. יש לך טיפים לנתינת בקבוק? בפעם הראשונה שנתנו לו (כדי להרגיל אותו) הוא לקח בלי בעיה אך ארבעה ימים אחרי הוא כבר סירב...
7. סתם מסקרנות- מדוע תינוקות לא יכולים להירדם באופן עצמאי ומתי היכולת הזאת מתפתחת?

שוב תודה :)
 
בשמחה! כמה תשובות

1. אספקת יתר היא מצב בו הכמות שהגוף שלך מייצר היא גדולה ממה שהוא צריך. זה עלול להקשות על התינוק בהנקה. ע"י שאיבת יתר ניתן הגיע למצב של אספקת יתר.
2. זה נפלא שהוא יונק מתוך שינה וחוזר מיד לישון. כדי לינוק הוא לא צריך להגיע למצב עירנות מוחלטת כשעיניו פקוחות. אם לא יהיה לו צורך הוא לא יינק, יש לו את היכולת לסרב ולכן אין לך כל סיבה לחשש שמה את מניקה אותו שלא לצורך.
3. את תקינות המשאבה והתאמתה תוכלי לבדוק ע"י נסיונות שאיבה במשאבות אחרות. בחברת מדלה אני יודעת שהם נותנים לאמהות אפשרות להתנסות במשאבות שלהם (חברת בפקס הם היבואנים), או שתוכלי להשאיל מחברה.
4. בבוקר יש יותר חלב, הוא שונה בהרכבו מהחלב בשעות הערב שהוא מועט אך שומני יותר. בחלב אם ההתייחסות לכמות היא מעט בעייתית כיוון שהרכבו משתנה. פשוט נדרשת התמדה, והתאמת השאיבה לכמות שהתינוק צורך.
5. בגילו ארוחה ממוצעת היא CC120. כל דבר בין 80-150 יהיה מתאים. חשוב לשים לב לסימנים שלו ולהאכיל אותו לאט, עם פטמה איטית, בתנוחה אנכית כך שהחלב לא ממלא את הפטמה, עם הפסקות יזומות. בבקבוק החלב זורם ובד"כ התינוק יאכל מהר מאוד ויסיים לפני שהמוח הבין שהוא שבע. הזרם גם עלול להבהיל את התינוק ולכן יסרב. לאחר שאכל כמות מתאימה, עשו הפסקה, הוציאו גרעפס. ורק אם הוא מסמן שהוא רוצה עוד לאחר חצי שעה מתחילת הארוחה תנו לו תוספת קטנה (15-20 CC).
6. הטיפים בסעיף 5. אוסיף שכדאי שתהיי זו את שעושה לו הכרות עם הבקבוק לפי העקרונות שצויינו מעלה. עשי זאת לאט, תוך התחשבות בסימנים שלו (אם נראה שזה מציק לו הוציאי את הבקבוק ונסי שוב יותר בעדינות ע"י לטיפה סביב השפתיים, הוצאתו והכנסתו לקדמת הפה ו
7. כל הוויתו אינה עצמאית. תינוקות אדם נולדים לא בשלים. בניגוד לכל יונק אחר בטבע השרדותם תלויה ב-100% בנו ההורים. בשנתו ובערותו הוא זקוק לקרבה שמאפשרת לו לפנות משאבים להסתגלות, גדילה והתפתחות ומשפיעה לטובה על תפקודו הפזיולוגי. זה מסייע לו לווסת את קצב הנשימות ופעימות הלב, את הסטורציה . שנתו הקלה משרתת את ההשרדות שלו, הוא עדיין לא בנוי לשינה עמוקה וארוכה. הנקה מפחיתה את הסיכון למוות בעריסה ב-50% כיוון שחלב אם מתעכל בקלות, מותאם לתינוק אדם ומאפשר את השינה הקלה. סביבת ההנקה מעודדת שינה בקרבת התנוק המעצימה את תגובתה המיידית של האם לתינוק ומאפשרת לסנסורים הרגישים שלה להעיר אותה ולתת מענה לצרכיו.
 

שסקית10

New member
ובכן...

מקווה שהצלחתי להגיע למסקנה לגבי ההתנהלותי עם השאיבה ואשמח אם תגידי לי אם זו מסקנה הגיונית:
מאחר ויש לי נטיה להרבה (מאד) חלב, הבנתי שאם אשאב כל יום ואקפיא, גופי ימשיך לייצר כמויות אדירות של חלב שמביאות אותי כבר כמה ימים לתחושת גודש לא כיפית בכלל...
מאחר ואת בנק החלב אני צריכה בעיקר לעוד כמה חודשים ורק למדי פעם עכשיו, חשבתי שיהיה חכם יותר לשאוב כל יום כ30-40 מ"ל ולתת לו כדי שיתרגל לבקבוק ורק פעם בשבוע להקפיא את הכמות הזאת ולא לתת לו.
אני מניחה שמפעם בשבוע הגוף שלי לא ישתגע וייצר כמויות ל4 תינוקות כמו שקורה עכשיו ובנוסף, אצליח ליצור לעצמי סטוק נאה במקפיא
מה את אומרת?
נשמע סביר?
ומה לגבי הקפאה פעמיים בשבוע?

תודה תודה
 
מסקנות בנושא שאיבה

אם נוצר מצב בו את מייצרת הרבה יותר ממה שהוא צורך כרגע ואת החלב הקפוא תצטרכי רק בעוד כמה חודשים כדאי ליצור איזון בהדרגה.
התכנית שלך נשמעת סבירה אלה שעדיף לעשות את זה בהדרגה. אם את מרגישה שהשד עמוס בדרכו לגודש, פני מעט להקלה. כדי להמנע מגודש מצד אחד ולא לשמר את הכמות הגדולה מצד שני עלייך לסחוט / לשאוב להקלה.
בעניין ההסתגלות לבקבוק, זה לא בדיוק עובד כך. עד גיל 3-4 ח' ההתנהגות של התינוק מורכבת מאוסף של רפלקסים (התנהגות לא רצונית, מתוכנתת שמגיבה לגירוי), בשלב זה התינוק לוקח בקבוק ללא בעיה (אלה אם כן יש בעיה מיוחדת). לאחר שהרפלקסים יוצאים מהמערכת הם מפנים מקום להתנהגות רצונית ואז עולות העדפות, סרובים ושלל התנהגויות רצוניות ונשלטות של התינוק. בשלב זה לפעמים גם תינוק שלקח בקבוק בעבר, יסרב ולא יקבל אותו בברכה. לפעמים להפך - תינוק יונק ששולב בבקבוקים יסרב להנקה ויעדיף בקבוק. ככלל, לא כדאי לערב גורמים חיצוניים לפני שיש צורך. כשמדובר בחזרה לעבודה, מספיק חודש מראש של תהליך הסתגלות לבקבוק. תהליך שיעשה בנחת, ללא לחץ, מבלי לצור קונוטציה שלילית לבקבוק (בקבוק מגיע = אמא הולכת). כדאי לך לקרוא את המאמר הבא שבו יש קישור לעקרונות האכלה קצובה בבקבוק.
 

שסקית10

New member
שאלה אחרונה

אני מקווה... :)
פתאום חשבתי על זה שאם אקפיא כל שבוע מנה או שתיים של 30-40 מ"ל- האם אוכל בעוד שלושה חודשים נגיד, לאחד בן המנות מהשבועות ואפילו חודשים השונים לכדי ארוחה אחת בשבילו של 120 מ"ל?
אני מניחה שהרכב החלב יהיה שונה אז איך בעצם זה מסתדר...?

שוב תודה רבה ושבוע מעולה
 
למעלה