שאלות על שחרור מוקדם

שאלות על שחרור מוקדם

אהלן נעים מאד. עוגי, הריון שני, שבוע 26 (מה? באמת? כבר????). בלידה הראשונה, לפני שנה וחצי, ילדתי באסף הרופא והיה נהדר, עד כמה שאפשר. למה ההסתייגות? כי קצת נתקעה לי הלידה,הייתי 8 שעות בפתיחה 5 וכל כך רציתי לנוח כי העברתי את כל הצירים בעמידה ובמקלחת ובקפיצות ונענועים, אז אחרי 16 שעות של עמידה איתנה בצירים לקחתי סופסופ אפידורל, והוא לא השפיע עלי בגרוש, ובקיצור כל העסק לקח 22 שעות והיה מתיש למדי, וכאמור את הכאבים הרגשתי במילא, אבל הסתיים בשמחה רבה ללא קרעים, חתכים, תפרים, ועם ילד מגניב אחד שגרם לי לבכות מהתרגשות כשהתחיל השבוע ללכת לגן
בלידה הזו, שאני מאד מאד רוצה (וגם בטוחה ביכולתי) לעבור באופן טבעי עד מאד, אני מתכננת כנראה ללדת בלניאדו. למה? כי זה יותר קרוב הביתה, וכשיש ילד בבית אז זה משנה. וכי שמעתי רק טובות על חדרי הלידה שלהם ועל פתיחותן של רבות מהמיילדות ללידה טבעית; אני לא מתכוונת לקחת מיילדת פרטית או דולה, הדול הפרטי לי יהיה מספיק בהחלט.למה לא בבית? כי אני עוד לא מוכנה לזה. אולי בילד הבא. א-ב-ל די ברור לי כרגע (וברור שזה יכול להשתנות) שאני ארצה להשתחרר שחרור מוקדם.ללכת הביתה בהקדם האפשרי ולא לבלות דקה מיותרת בבי"ח, בהנחה כמובן שאני וצ'יטה הקטנה נהיה בריאות ושלמות. חמסה. והנה אחרי כל הסיפור המייגע הזה, השאלות שלי:
מה כדאי לארגן אם השחרור המוקדם יוצא לפועל? להזמין רופא פרטי הביתה לתינוקת? מתי? כמה פעמים? להזמין רופא עבורי? מתי? באיזו תדירות? מה עוד כדאי לדעת על שחרור מוקדם?
אחרי כמה זמן נראה לכן ש"בריא" ללכת הביתה? מדובר על חצי שעה נסיעה בערך, ואני פשוט תוהה על טלטול ילד באוטו בשעות הראשונות לחייו. |
מישהי עברה שחרור מוקדם בלניאדו ויודעת עד כמה צריך "להאבק" שם על הענין? אני יודעת שזו זכותי המלאה, אבל תוהה מה היחס לענין. *| מרכז הלידה הטבעי של לניאדו-דיאדה - אשמח לשמוע על כל חויה משם. שאלות פרקטיות: כמה זה עולה? האם זכאים למענק אם יולדים שם? האם אפשר לעבור לחדרי הלידה הרגילים משם אם יש צורך? ובכלל, נראה לכן שווה, כל הסיפור? תודה, שבוע טוב, תהיו בריאים ובריאות שמחים ושמחות
עוגי

הי עוגי עניתי לך בפורום השכן

מקווה שיילך בדיוק כמו שאת רוצה. לגבי המחיר של מרכז הלידה - 750 ש"ח.

../images/Emo24.gif וגם ../images/Emo2.gif

כבר שבוע 26?? רק אתמול נכנסת להריון... אחחחח, הריונות של אחרות עוברים כל כך מהר
לא קראתי את מה שענתה זהר אז אני עונה רק מ-COMMON SENSE: 1. אני לא חושבת שתצטרכי להזמין רופא הביתה לך או לתינוקת, הרי בבית החולים תבדקו שתיכן לאחר הלידה ואם משהו לא יהיה תקין סביר שיעלו על זה מיד (ואם לא אז מן הסתם לא תשתחררי). מעקב משקלים וכו' תוכלי פשוט לעשות בט"ח. אני ממליצה למיניקות (פעם מיניקה, תמיד מיניקה!) לשקול את הבייבי בגיל שבוע ואז שוב בשבועיים. בגיל שבוע - כדי לוודא שהירידה במשקל לא גדולה מידי, ובגיל שבועיים כדי לוודא שחזרה למשקל הלידה שלה או עברה אותו. לאחר מכן יש את המעקב הרגיל בט"ח - פעם בחודש אם אני לא טועה, ואם כן אז סליחה. 2. שחרור - אחרי הלידה ברגע שאת מרגישה שאת יכולה... התינוקת ודאי תישן אחרי כמה שעות ערות
בד"כ אחרי כ-5 שעות את כבר יכולה ללכת הביתה, אבל זה תלוי בך ובהרגשתך ובתינוקת גם. 3. אין לי נסיון אישי עם שחרור מוקדם, לא בלניאדו ולא בכלל (הפעם כזכור לך ילדתי בבית, ובפעמים הקודמות נשארתי כמו טטלע בבי"ח
) SORRY. וכך גם עם עלויות וכו'. הכי שווה נראה לי ללדת בבית
אבל בהחלט הייתי מתעקשת על שחרור כמה שיותר מהר לו הייתי יולדת בבי"ח. לא יודעת מה דעתי על חדר טבעי וכו' ולא מכירה את לניאדו חוץ מסיפורים של אחותי עליו שהם לא הכי מלבבים, אבל על זה את כבר יכולה לדבר איתה.

וכבר יש לי עוד שאלה בענין

האהוב, שהוא מאד בעדי תמיד, אך משתדל להוריד אותי מעֵצים שעליהם אני נוטה לטפס לעתים, אמר "אבל בטח יש איזושהיא הצדקה להשארות בבית חולים; מה האינטרס של בתי חולים להשאיר אותך שם סתם 3 ימים?" ואני שואלת - מה באמת האינטרס?

ס ו ל ה

New member
הם מקבלים קרוב ל - 5000 שקל על כל

יולדת. לצערי לידת הבית שלי הסתיימה בבית חולים קפלן. לאחר שלוש שעות אם אני לא טועה היינו בבית. הרופאה בדקה את התינוקת, בעלי היה צמוד אליה מרגע הלידה. היא לא קיבלה כלום, אותי בדק רופא רק בהיסכלות ומישוש בטן בדיוק שלוש שניות. לאחר שלושה ימים לקחתי אותה לרופאת הילדים שלנו לפני שהתחילה לעבוד. שווה כל דבר להיות בבית ולא להישאר בבית החולים. חתמנו על טפסי כיסויי התחת. ועפנו הבייתה. היה כל כך כייף ממליצה לא להשאר בבית החולים כי אנו לא חולות אחרי לידה גם אם היא קשה. אנחנו נשים לאחר לידה שזקוקות לחום אהבה תמיכה ולתינוק שלנו צמוד אלינו בשקט בלי אחרים שלא קשורים לפלא הזה.

ס ו ל ה

New member
והכי מרגיז אפרופו כסף לבית החולים

שבעצם יולדות בית (ולא משנה אם הלידה בסוף בבית חולים אני הייתי 15 דקות בחדר לידה בדיוק! ) חוסכת כסף למדינה ועדיין עושים בעיות ליולדות בית. זה ממש מחדל דנו בכך כבר הרבה בפורום הזה. בית החולים זכה לקבל עלי כיולדת 5000 שקלים כשבעצם אני לא השתמשתי כמעט בשום שרות שלו. כולל אמבולנס החירום שהזעקנו בעודי תקועה עם פתיחה מלאה. גם עליו שילמנו. כי הייתי צריכה חתימה של רופא טרם הזמנת האמבולנס ומה לעשות ילדתי עם מיילדת בית! בושה פשוט מחדל.

אולי בעצם לא...

בארה"ב זה כסף - על כל יום שאת שם ועל כל טיפול שאת או התינוקת עוברות הביטוח שלך משלם לביה"ח. בישראל אני לא יודעת אם משלמים פר לידה או פר יום אשפוז (קופ"ח? המדינה? ביטוח לאומי? בחיי שלא יודעת...) אבל מה שבטוח, הרבה מזה זה איזה שהוא קבעון ש"ככה צריך להיות". כך הם התרגלו, זה מה שהם למדו בבית ספר לרפואה, ולכן זה נעשה כך. וזה לא כך בכל מקום בעולם, אגב... באנגליה את הולכת הביתה אחרי גג 12 שעות, אלא אם כן זה אמצע הלילה אז עושים לך טובה ואת יכולה להשאר עד הבוקר. להולנדיות שלנו - אולי מישהי יודעת מה נהוג בהולנד? אני חושבת שגם שם משתחררים מהר.

לא מכירה בישראל אבל

כאן (אוסטרליה) אפשר להשתחרר אחרי 6 שעות, ואפילו ממליצים על זה על מנת להפחית מהעומס על מחלקות/מרכזי הלידה. מי שמשתחררת מהר מקבלת בונוס - ביקור של רופא ילדים ומיילדת חינם הביתה !!! אגב, מי שאינה מעוניינת יכולה להשאר 3 ימים כמקובל.

א אוהל

New member
שבויים בקונוונציות

ופוחדים לאבד שליטה - מה נשים יכולות ללדת ולטפל בתינוקות שלהן בלי הצוות הרפואי?????? שערוריה!

אם פי 3

New member
שלום לך וברוכה הבאה

- אין לך צורך בבדיקת רופא נוספת לתינוקת, אם הכל תקין. כדאי להיות עירניים לצבע שלה, ואולי לראות אחות/רופא/אמא מנוסה מאד אחרי כמה ימים, לוודא שאין צהבת חמורה הדורשת טיפול (וגם לחשוף לשמש, להניק הרבה, ולצרוך (בעצמך) לימון כדי לצמצם את הסיכון לצהבת חמורה). החל מ-72 שעות מהלידה ועד חודש לכל היותר (עדיף כמה שיותר מוקדם) כדאי לבצע בדיקת PKU. אפשר לבצע לרוב בטיפת חלב, בתיאום מוקדם (בדיקת דם פשוטה, על טפסים מיוחדים ששולחים למעבדה). זה דבר שלרוב מבצעים בבי"ח, אבל בשחרור מוקדם זה בלתי אפשרי. אין צורך להזמין רופא עבורך. מקובל ללכת לבדיקה שגרתית 6 שבועות מהלידה. כדאי לך לקרוא את הדף אחרי_לידת_בית ב"באופן טבעי" כי יש שם דברים שבדר"כ לא יודעים על תינוק טרי (כמו למשל - שהצואה הראשונה היא שחורה). - "בריא" ללכת הביתה לפני הלידה
או לאחר הלידה - הייתי משקיעה את השעתיים הראשונות בהקשרות לתינוק איפה שאני נמצאת, ואח"כ למקלחת ולוידוא שחזרת לאיתנך מספיק בשביל תפקוד בסיסי. אם כן - כדאי לנצל את בי"ח לצורך בדיקת התינוקת ע"י רופא ילדים (אבל אם הם במקרה מסבכים וטוענים שאין, אפשר לוותר ולעשות את זה תוך יומיים בבית - בביקור בית (בתשלום) או בקופ"ח (חינם, אבל חושף את התינוק לחיידקים של ילדים חולים). אין ספק שמוטב לא לטלטל את עצמך ואת התינוק בימים הראשונים, אבל אם את לא בבית אז נסיעה הביתה נראית לי כמו טלטול "שווה"... כמה שיותר מוקדם (אחרי שעברו שעתיים). - לא יודעת לגבי לניאדו. לגבי הסיבה של בי"ח להשאיר יולדות: פשוט הרגל, ואמונה שאחרת את בסכנה, אבל לא ברור לי על סמך מה. יתכן גם של"כלל האוכלוסיה" יש עדיפות בהשארות בבי"ח, אבל יולדת שהיא מספיק אחראית בשביל לקחת את האחריות הטבעית על עצמה ועל התינוק שלה, ושיודעת גם לשים לב לסימנים חריגים (ובמקרה הצורך לחזור לבי"ח) וגרה בבית עם תנאים סבירים - אני לא רואה יתרון (כשהכל תקין).

POOH*

New member
אני השתחררתי מוקדם מלניאדו...

זה היה בלידה הראשונה לפני כמעט 3 שנים. לא היה עוד את המרזכ הטיבעי - אז אין לי דעה עליו. האמת שלא הייתה שום בעיה עם השיחרור המוקדם.. השתחררתי אחרי לילה אחד [כמעט 24 שעות מהלידה]... היה פיצוץ של לידות אז נראה לי שפשוט שמחו שאני מפנה מיטה.. אנחנו חזרנו לבי"ח אחרי יום לעשות את בדיקת ה- PKU היום בדיעבד לא הייתי חוזרת לשם אלא הולכצת לקופ"ח או מחפשת אחות/מיילדת שתבוא לעשות את זה בבית. לרופא שליהלכתי אחרי 6 שבועות כרגיל... חייבת לומר גם שהיום הייתי משתחררת אחרי פחות שעות.. אז הייתי אחרי ואקום ולידה שנמשכה כמעט 24 שעות והייתי פשוט מותשת ולא חשבתי על זה.. רק למחרת בבוקר..נראה לי שהיום הייתי מבקשת ללכת ישר אחרי הלידה. POOH

אמממה

New member
שחרור מוקדם מלניאדו

הי עוגי. הקדמה: ילדתי במרכז הלידה בלניאדו. רציתי מאוד להשתחרר ישר מחדר הלידה, אבל מצבי הבריאותי לא איפשר זאת. השתחררתי למחרת מוקדם בבוקר. תשובותי לשאלותיך: * לשחרור מוקדם - תצטרכי הרבה כוח רצון ותמיכה. בעיקרון נאמר לנו בסיור שמאפשרים להשתחרר (ממליצה לציין זאת בתוכנית לידה) אבל בפועל נראה לי שמעדיפים שתשארי. ציינתי שאני רוצה להשתחרר ואחרי הלידה לאור הנסיבות המיילדת דיברה איתנו על הבעייתיות של הענין וקיבלנו את דעתה. בדיעבד יכול להיות שזו איזושהי מגמה לא לתמוך בשחרור. למחרת כשביקשתי להשתחרר (במקום אחרי שני לילות) שוב אמרו לי שמקובל להשאר יומיים וביקשו שאחתום על טופסולוגיה ושנחזור לאחר כמה ימים למעקב צהבת ובדיקת PKU. * בריא ללכת הביתה לדעתי ברגע שכולם מרגישים שזה מה שמתאים. * מבחינת הכנה כדאי להכין דברים למקרה שתישארי בבי"ח. ולדעתי גם להתכונן לנושא של ביות - דבר שהתגלה במקרה שלי כקצת בעייתי בלניאדו. לסיכום: הלידה במרכז היתה נהדרת אבל מרגע סיומה ועד לשחרור הרגשתי שהמערכת מתקתקת כמו סרט נע. ושאם אני רוצה משהו שונה מהמקובל זה דורש לא מעט אנרגיות. המחלקה היתה מלאה לגמרי. שוכנתי במסדרון כאשר מכל המחלקה רק אני ועוד אמא אחת לקחנו ("לקחנו" - כי צריך לחתום על טפסים...) את התינוקות לביות. קיבלתי מהאחיות כמה וכמה הערות מטרידות בענין ואף טיפת עזרה. בנוסף בכל שהותי לא נערכה לי שום בדיקה רפואית מלבד שיחה קלה עם הרופא לצורך שחרור (אפילו ספירת דם, לחץ דם, שתן או חום לא מדדו לי). חזרתי לשאלות שלך לגבי מרכז הלידה - 750 שח ללידה עם מי שבתורנות (אבל מיילדת צמודה), 2500 שח (לא בנוסף ל 750) אם את רוצה שתלווה אותך מיילדת מסוימת. תתאמי ביקור לדעתי מאוד עוזר לדעת לאן מגיעים - במיוחד שבן הזוג ידע. המרכז מאוד נוח אנחנו הרגשנו שהמחיר שווה מאוד. להוציא בעיה אקוסטית ששומעים בין החדרים - אז אני לא ממליצה שיהיו מלווים לא רצויים בלובי ההמתנה מה גם שעוברים דרכו למחלקה אם יש צורך בהתערבות רפואית. עוד טיפ שלדעתי קיצר לי חלק ניכר מהלידה - המחלקה בקומה שלישית, כשהגעתי החלטתי לנסות לעלות במדרגות. הייתי בטוחה שאם אצליח זה בטח שלב מאוד מוקדם וישלחו אותי הביתה. לשמחתי ההיפך היה נכון ואני חושבת שהעליה במדרגות קידמה מאוד את הלידה. אני מתכננת ללדת שם שוב הפעם אשתדל יותר להמנע מאישפוז ואני בודקת אפשרות במקרה הצורך אם לא אוכל לחזור הביתה לעבור למלונית בליס או בתה"ש.

debby12

New member
מנהל
לדעתי בערך 4 שעות

אני ילדתי במין צימר לידה ובממוצע הולכים ממנו הביתה בערך 4 שעות אחרי הלידה. הסבר: זה זמן מספיק כדי לראות שאת לא מדממת, הרחם נסגר וכו' (דימומים בעייתיים אצל האם - אם יש - מגיעים אחרי יציאת השיליה). עוד נקודה זה שזה מאפשר לך את חלון הזמן של השעתיים-שלוש אחרי הלידה שבהם התינוק עירני/סקרני ואפשר להניק אותו ולעשות איתו בונדינג (אחרי זה הוא נרדם לכמה שעות) משם נסענו איתה הביתה חצי שעה באוטו ולא היתה שום בעייה - היא בכתה כמה דקות בדרך ואז נרדמה. בלידה שלי היה קצת סיבוך (קרישי דם ודימום יתר) ולכן נשארתי בערך 5 שעות כי חיכו לראות שהרחם מצליח להתכווץ ושלחץ הדם שלי לא צונח מדי מאובדן הדם. ברור שנראה לי שווה לעוף הביתה מוקדם ככל האפשר (אישית לא הייתי נכנסת ללניאדו בכלל
). מי רוצה לשהות עם תינוק בן יומו בסביבה שורצת חיידקים? (הרבה פחות סימפטי מנסיעה באוטו בעיני). נראה לי שאם זה חשוב לך אז כדאי לך לברר איתם מראש מה הנהלים, אולי גם לקחת מראש טופס בלנקו של "שחרור" מוקדם כי מה אם תלדי ב-10 בלילה - זה אומר שתהיי תקועה שם עד למחרת ב-9 כשיגיעו הפקידות וכו'

debby12

New member
מנהל
וגם, לא אוהבת את המונח "שחרור"

כשלמדתי לבגרות בלשון בכיתה י' (אחחח פעם הייתי צעירה
) אני זוכרת שהיה פרק על שגיאות נפוצות בשפה העברית. למשל שצריך לומר: "לא ייאמן כי יסופר" ולא "לא יאומן כי יסופר". ו"לתלות כבסים" ולא "לתלות כביסה". בקיצור, אחת מהשגיאות הנפוצות בספר היתה שצריך לומר: "החולה שולח מבית החולים" ולא "החולה שוחרר מבית החולים" והיה שם הסבר בנוסח שזה לא בית סוהר או משהו כזה. אז אמנם בעיני בית חולים דומה באופן מעציב לצבא עם כל הנהלים והפרוטוקולים, אבל עדיין, כדי לצאת משם לא בעיני לא צריך "שחרור". ואני מודה שבאופן אישי אם היו מגזימים עם ההטרדות האדמיניסטרטיביות פשוט הייתי לוקחת את עצמי והתינוק והולכת הביתה בלי "להשתחרר". הם רוצים? שישלחו לי את מסמכי ה"שחרור עאלק" שלהם בדואר. ממילא הכל על אחריותי - אז מה זה משנה? אגב,בעלך בראש אחד איתך? שווה לברר מראש כי כשהצוות יתחיל לאיים עליכם ש"אתם מסכנים את חיי התינוק שלכם" הדברים ייראו אולי אחרת.

למעלה