שאלות על שנאי מבודד

Rשף

New member
שאלות על שנאי מבודד

1. מה ההבדל, אם בכלל, בין שנאי מבודד 220V-12V לסתם שנאי 220V-12V ? 2. מה קורה כשיש קצר בצרכן באזור ה"מבודד" של שנאי מבודד- השנאי נשרף ? יש נתיך לשנאי ? ולא, אני לא חשמלאי ולא מתעסק עם מתקני חשמל פירטיים.
 

רז חשמל

New member
שנאי מבודד

בשנאי מבודד ישנם 2 סלילים שהקשר בינהם הוא מגנטי בלבד. בשנאי לא מבודד ישנו סליל אחד בלבד. על הסליל המשני מגינים ע"י נתיך ע"מ למנוע קצר.
 

מאגר

New member
שנאי מבדל הוא כשמו

שנאי מבדל הוא כשמו מבדל בין מתח הכניה למתח היציאה משני מבדל אפשר להתחשמל אבל לא לההרג כי הזרם בו הינו זרם ממושרה ולא זרם ישיר ואילו בשני רגיל הוא מוצי את מה שניכנס רק בוולטז נמוך יותר או גבוה יותר חג שמח וגמר חתימה טובה
 

Rשף

New member
תרעננו לי את הזיכרון

אני למדתי ששנאי (ואני לא מדבר על שנאי "אלקטרוני") הוא תמיד השראתי, המציאו משהו חדש בשנים האחרונות ?
 

רז חשמל

New member
בוודאי שהוא השראתי

בשנאי עצמי מוציאים מוליך מתוך הסליל ובין המוליך הזה לבין אחד ההדקים נוצר מתח שהוא פחות ממתח הכניסה, המתח שנוצר תלוי במקום שבו מוציאים את המוליך השלישי. לדוגמא אם המוליך השלישי יוצא בחצי הסליל אז המתח המשני יהיה חצי מהמתח הראשוני. אני אנסה למצוא סרטוט שמראה של זה.
 
בקיצור שנאי מבודד מישתמשים

במעבדות של טכנאי טלויזיה . זה שנאי שניכנס לו 220V ויוצא לו 220V . ואין לא פזה כך שמגע באחד החוטים ימין או שמואל ביחס לריצפה לא מחשמל . רק כאשר נוגעים בשני חוטי היציאה . מיתחשמלים והפחת לא קופץ .לי הייה אחד כזה במעבדה לתיקוני טלויזיה . בישנות השבעים טלויזיות שחור לבן הסאסי שלה הייה מחובר לאחד החוטים של התקע כך שליפעמים הפזה נגע בגוף והייתי צריך לסובב את התקע . כאשר הייה לי את השנאי לעולם הסאסי לא חישמל ויכולתי לגעת בו בחופשיות
 

Rשף

New member
../images/Emo140.gif מענין שכל אחד עונה עפ"י עיסוקו

יש גם שנאי מבודד step down או step up
 

roy269

New member
כל מה שרצית לדעת ולא העזת לשאול

שנאי - התקן אלקטרומגנטי המשמש להמרת מתחים. בר"כ מורכב משני סלילים: ראשוני ומשני. חיבור מתח לסליל הראשוני ומעבר זרם בו, גורם ליצירת שטף מגנטי בגרעין. השטף המגנטי בגרעין גורם ליצירת כ.א.מ בסליל המשני. כאשר נחבר עומס להדקי הסליל המישני, יזרום זרם. הזרם שיזרום יהיה בכיוון כזה שינסה לבטל את סיבת יוצר - השטף שיצר הזרם בראשוני. לכן, הקשר בין הראשוני למישני הוא ע"י השטף המגנטי, אין כל קשר חשמלי (גלווני) בין שני הסלילים. המתח במשני נקבע לפי יחס הכריכות בין הראשוני למישני. הזרם במשני - נקבע לפי העומס שתחבר אליו, הזרם בראשוני - יהיה לפי יחס הפוך ליחס הכריכות בין הראשוני למשני. אם יהיה לך קצר (עומס גבוה) במישני - הוא יתורגם לזרם בראשוני לפי יחס הכריכות, לשם ההמחשה הפשוטה אם נקח שנאי עם מתח כניסה של 220 וולט ומתח מוצא של 22 וולט - כלומר יחס השנאה של 1:10, אזי זרם של 10 אמפר במישני יתורגם לזרם של 1 אמפר בראשוני. את ההגנה לכן, ניתן לשים במשני או בראשוני, תוך התחשבות ביחס הכריכות המתאים. להגנה בראשוני יש יתרון, היא מגינה גם מפני תקלה בשנאי עצמו. שנאי עצמי - אוטושנאי כפי שניסו להסביר לך יש גם שנאים עם "סליל יחיד" - נראה קצת מוזר אבל יש הגיון (לפחות כלכלי) לנושא. כפי שאמרנו, הקשר בין הראשוני למשני הוא דרך השטף המגנטי הנוצר בגרעין. השטף, בכל מחזור, עושה לולאה שלמה על ההיסטרזיס (אם אתה עדיין זוכר מה זה) ולמרות שמנסים לפתח חומרים עם לולאת היסטרזיס צרה ככל שניתן, עדיין יש לה עובי מסוים. ולמה זה חשוב לדיוננו, כי העובי של הלולאה הוא פרמטר בסך ההפסדים של השנאי. למרות הנצילות הגבוהה של השנאים, עדיין יש הפסדים (מגנטיים ואוהמיים) כדי להתגבר על חלק מההפסדים, אמרו, בוא וניצור שנאי שחלק ממעבר ההספק בין הראשוני למישני יועבר באופן ישיר ולא בדרך של השנאה. ואכן בשנאי עצמי- יש סליל שהוא משותף הן לראשוני והן למשני - ע"י כך מקבלים נצילות השנאה טובה יותר, אך מאבדים את עקרון ההפרדה (החשמלית) בין שני צידי השנאי. ואחרי שהסברתי את זה קצת שעורי בית א. למה אי אפשר לעשות שנאי עם גרעין מעץ. ב. למה מנוע אסינכרוני הוא למעשה שנאי.
 
למעלה