שאלות על שתי גירסאות פיתון ברדהט

אשכר

New member
שאלות על שתי גירסאות פיתון ברדהט

לגירסא הנוכחית של redhat (גירסא 7.2) מצורפות שתי גירסאות פייתון (python): אחת, נבחרת אוטומטית, היא 1.52 והשניה - 2.1 (אם אני לא טועה) השאלות שלי - מה יכול לנבוע מקיום של 2 גירסאות בו-זמנית? האם הן בכלל יכולות להיות ביחד? מה יקרה אם אני אוריד את 1.52? (הרי חלק מהסקריפטים של REDHAT כתובים בפייתון!) בנוסף, יש למישהו הערות על המצב הזה בתור מפתח פייתון?

תמר,

New member
אין לי ניסיון עם python אבל ..

הפצות קודמות של redhat ו-mandrake באו עם שתי גירסאות של mysql. אני מניחה שאחת מהן היתה בגרסת beta, או אולי עבור אלו שעשו upgrade והיתה להם גירסה מוקדמת/מאוחרת יותר. נראה לי שאתה יכול לנסות להוריד גירסה אחת, כי אם איזו שהיא חבילת rpm צריכה את אחת מהגירסאות ממילא לא תוכל להסיר, וכך תדע שצריך את הגירסה הזאת. חוץ מזה - תמיד תוכל להתקין מחדש... ובשביל לדעת את ההבדל בין הגרסאות - כדאי להסתכל בתיעוד

אשכר

New member
השאלה שלי מכוונת לסיסטם

כבר קראתי על ההבדלים בשפה, אבל מתסכל אותי הצורך לתחזק שני ´מוצרים´, כלומר, שתי גירסאות של PYTHON, עם כל הסיפריות וכו´. יותר מדי תוכנות דורשות את הגירסא 1.5 (הנה מה שהמחשב שלי צריך) rpm -q python --whatrequires modemtool-1.22-3 4Suite-0.11-2 tkinter-1.5.2-35 apacheconf-0.8.1-1 dateconfig-0.7.4-6 ksconfig-1.9.8-4 redhat-config-users-0.9.2-6 printconf-0.3.44-1 pygtk-0.6.8-3 rpm-python-4.0.3-1.03 וכנראה קשה להסתדר בלי זה. יש בזה משהו?

למעלה