פיה מתחדשת2015
New member
שאלות על תמהיל ועוד
שלום לכולם,
אז בשעה טובה ומוצלחת לי קניתי סוף סוף דירה, הבעיה שאני לא מבינה כלום במה שקשור למשכנתא, (חוץ מזה שיש 5 מסלולים בסיסיים - פריים, קבועה ומשתנה צמודות או לא) ואין לי כל-כך זמן ללמוד כי החוזה נחתם וצריך להריץ את הדברים. בימים הקרובים אני רוצה לעבור בין הבנקים להשוואת ריביות. אשמח לשמוע מניסינכם איזה תמהיל כדאי לעשות לנתונים הבאים:
דירה חדשה במחיר 840000, מבקשת 70% מימון.
לווה יחידה, משכורת כ-8100 נטו + מזונות 2750 (עדיין אין הסכם סופי).
הכוונה לא לשלם יותר מ-2500 ש"ח לחודש, ז"א כנראה אצטרך משכנתא ללא פחות מ-25 שנה.
המזונות יהיו כנראה רק עוד כ-13 שנה, עד שילד יהיה בן 18, אח"כ אולי במשך שירות צבאי (3 שנים) אקבל כשליש מהסכום. לכן הכוונה שלי לחסוך כמה שאוכל ולצמצם את משך זמן המשכנתא. אם אוכל כמובן.
בעוד כשנה כנראה אקבל כ-35 אש"ח, הייתי רוצה להחזיר אותם, לא יודעת אם אוכל.
איזה תמהיל רצוי לעשות?
עד כמה ניתן להתווכח על הריבית (זה נכון שהריביות עלו לאחרונה? בבינלאומי ישר אמרו לי שהבנק העלה ריבית ל-5-6% (כאילו שזה אומר לי משהו) ולא כדאי לי לבוא.
תודה רבה מראש!!!
שלום לכולם,
אז בשעה טובה ומוצלחת לי קניתי סוף סוף דירה, הבעיה שאני לא מבינה כלום במה שקשור למשכנתא, (חוץ מזה שיש 5 מסלולים בסיסיים - פריים, קבועה ומשתנה צמודות או לא) ואין לי כל-כך זמן ללמוד כי החוזה נחתם וצריך להריץ את הדברים. בימים הקרובים אני רוצה לעבור בין הבנקים להשוואת ריביות. אשמח לשמוע מניסינכם איזה תמהיל כדאי לעשות לנתונים הבאים:
דירה חדשה במחיר 840000, מבקשת 70% מימון.
לווה יחידה, משכורת כ-8100 נטו + מזונות 2750 (עדיין אין הסכם סופי).
הכוונה לא לשלם יותר מ-2500 ש"ח לחודש, ז"א כנראה אצטרך משכנתא ללא פחות מ-25 שנה.
המזונות יהיו כנראה רק עוד כ-13 שנה, עד שילד יהיה בן 18, אח"כ אולי במשך שירות צבאי (3 שנים) אקבל כשליש מהסכום. לכן הכוונה שלי לחסוך כמה שאוכל ולצמצם את משך זמן המשכנתא. אם אוכל כמובן.
בעוד כשנה כנראה אקבל כ-35 אש"ח, הייתי רוצה להחזיר אותם, לא יודעת אם אוכל.
איזה תמהיל רצוי לעשות?
עד כמה ניתן להתווכח על הריבית (זה נכון שהריביות עלו לאחרונה? בבינלאומי ישר אמרו לי שהבנק העלה ריבית ל-5-6% (כאילו שזה אומר לי משהו) ולא כדאי לי לבוא.
תודה רבה מראש!!!