שאלות על תמהיל ועוד

שאלות על תמהיל ועוד

שלום לכולם,
אז בשעה טובה ומוצלחת לי קניתי סוף סוף דירה, הבעיה שאני לא מבינה כלום במה שקשור למשכנתא, (חוץ מזה שיש 5 מסלולים בסיסיים - פריים, קבועה ומשתנה צמודות או לא) ואין לי כל-כך זמן ללמוד כי החוזה נחתם וצריך להריץ את הדברים. בימים הקרובים אני רוצה לעבור בין הבנקים להשוואת ריביות. אשמח לשמוע מניסינכם איזה תמהיל כדאי לעשות לנתונים הבאים:
דירה חדשה במחיר 840000, מבקשת 70% מימון.
לווה יחידה, משכורת כ-8100 נטו + מזונות 2750 (עדיין אין הסכם סופי).
הכוונה לא לשלם יותר מ-2500 ש"ח לחודש, ז"א כנראה אצטרך משכנתא ללא פחות מ-25 שנה.
המזונות יהיו כנראה רק עוד כ-13 שנה, עד שילד יהיה בן 18, אח"כ אולי במשך שירות צבאי (3 שנים) אקבל כשליש מהסכום. לכן הכוונה שלי לחסוך כמה שאוכל ולצמצם את משך זמן המשכנתא. אם אוכל כמובן.
בעוד כשנה כנראה אקבל כ-35 אש"ח, הייתי רוצה להחזיר אותם, לא יודעת אם אוכל.

איזה תמהיל רצוי לעשות?
עד כמה ניתן להתווכח על הריבית (זה נכון שהריביות עלו לאחרונה? בבינלאומי ישר אמרו לי שהבנק העלה ריבית ל-5-6% (כאילו שזה אומר לי משהו) ולא כדאי לי לבוא.

תודה רבה מראש!!!

Nemesis001

New member
החזר של 2,500 ש"ח לא ריאלי בלי להפוך את המשכנתא למאוד מסוכנת

כדי לקבל תמהיל שפוי צריך להחזיר כ- 3,000 ש"ח, ואז אפשר לבקש 2/3 קבועה לא צמודה ל-20 שנה (הערכה כ- 3.5%) ושליש פריים פחות 0.8.
צפוי לצאת כ- 2,900 לפני ביטוחים. עליית הפריים ב- 4% תגרור את ההחזר למעלה בעוד 400 ש"ח לערך.

אם מישהו יציע לך החזר שמסתכם ב- 2,500 ש"ח, המשמעות היא שמדובר במסלולים משתנים או צמודים או גם וגם לתקופה ארוכה, עם סיכון אדיר לקפיצה בריביות בנקודות ההחלפה והצמדה למדד כך שההחזר עלול לעלות בעשרות אחוזים לאורך השנים.

תודה על התשובה. אבל האם על מסלולים כמו

פריים וקבוע לא צמוד אין קנסות במקרה שארצה לפרוע חלק מהמשכנתא?אולי שווה חלק קטן כן לקחת כמשתנה למקרה שארצה להחזיר חלק מהכסף ולצמצם את שנות המשכמנתא?
והאם 3000 ש"ח זה לא החזר גבוה מדי בתור החזר התחלתי להכנסות שלי?

Nemesis001

New member
תשובה

בפריים אין קנסות כלל וניתן לכסות מתי שאת רוצה.
בקבוצה לא צמודה עקרונית יכולים לחול קנסות, אבל רמת הריבית היום עדיין נמוכה מאוד ברמה היסטורית, הסבירות לקנס מהותי קטנה.

לגבי גובה המשכנתה מהכנסות - זה רק את יכולה לדעת. את יכולה לדעת מה רמת ההוצאות שלך וכמה ניתן להצטמצם. לדעתי החזר של 2500 מהכנסה של 10,500 הוא נמוך. אבל בלי שום קשר, רק כדי לסבר את האוזן, אם את לוקחת 2/3 מהסכום בריבית קבועה לא צמודה של 3.5 אחוז ל 20 שנה, סך הריבית הצפוי הוא כ 150 אלף ש״ח על המקטע הזה. הארכתו ל 30 שנה סהכ תביא לריבית גבוהה יותר, אני מעריך 4.5 אחוז. אם תאריכי ל 30 שנה בריבית 4.5 אחוז, זה יוריד לך סהכ כ 300 ש״ח מההחזר החודשי, והריבית על המקטע הזה תהיה כ 320 אלף ש״ח במקום ה 150. כלומר את משלמת עוד 170 אלף ש״ח בסך הכל כדי לשלם רק 300 ש״ח פחות בחודש.

אבל 300 זה יוריד מאיזה סכום?

ז"א אם אני לוקחת קבועה לא צמודה ל-30 שנה אז כמה להערכתך יהיה החזר חודשי?
כמובן שאני רוצה לקחת את המשכנתא לכמה שפחות שנים. השאלה אם 300 ש"ח נוספים ל-2500 או ל-3000 אם אקח רק ל-20 שנה. מתשובתך למילה אני מבינה שאם אני לוקחת קבועה ופריים זה יהיה כ-3000.

Nemesis001

New member
300 מתוך ה-2900.

כלומר, ב- 2/3 לא צמוד ל-20 שנה ו- 1/3 פריים ל-30 תשלמי כ- 2,900 לחודש בתלות בריביות. תאריכי את הלא צמוד ל-30 שנה תשלמי כ- 2,600 בחודש בתלות בריביות, וסך הריבית שתשלמי תצמח ב- 170,000 ש"ח בערך.

ממש תודה. אז זה לא כזה נורא. ועוד שאלה:

אם שי לי סכום קטן בקרן השתלמות (פחות מ-20 אש"ח) האם כדאי לי להחזיר ממנו חלק מההלוואה כשייפרע? או מסכומים שיצטברו (אני כרגע שוב במקום עבודה שמפריש). בעקרון אני ממש לא רוצה לגעת בכסף שם אלא להשארי את זה לתקופת הפנסיה כי הפנסיה בטוח לא תהיה גבוהה אבל ממה שקראתי פה זה לא כלכלי.

ושב תודה על התשובות, הדברים נהיו הרבה יותר ברורים. לא חשבתי שאוכל לקחת אפילו חלק מהסכום ל-20 שנה.

Nemesis001

New member
קשה לומר

תלוי מה מצב הלחץ הפוטנציאלי בהתחשב בהוצאה הקבועה של 3000 ש״ח. אם את עדיין מצליחה לחסוך קצת כסף ליום סגריר אז אפשר אולי לייעד את הקרן להקטנת המשכנתה. במידה וכן, אפשר להחליף חלק מהקבועה הלא צמודה במשתנה לא צמודה כל חמש שנים בריבית נמוכה יותר.

yoram1111

New member
ממליץ לך להעזר ביועץ משכנתא (אחרי שקיבלת המלצות)

אם את "לא מבינה כלום במה שקשור למשכנתא" ו -"ואין לך כל-כך זמן להתעמק" מומלץ להעזר ביועץ, ולהימנע מפוטנציאל לעלות עודפת של עשרות אלפי ש"ח

דולבין

New member
קנסות הן הבעיה האחרונה

הבעיה החזר נמוך, וריביות שעלו.
הבנקים העלו דרמטית את הריביות
ללא סיבה, אין תחרות כרגע.
דעתי
190K פריים ל 30 שנה
398K קלצ ל 25 שנה עד 4% (עם סיום הקלצ חיסול התרה 1.5 שנה)
&nbsp
או לחלופין
190K פריים ל 30 שנה
218K קלצ ל 21 שנה עד 3.6%
180Kמשתנה לא צמודה ל 30 שנה עד 3.0%-3.2%
&nbsp
החזר כ 2.7K
יגיע בהמשך ל 3.0K

סליחה, לא הבנתי למה הכוונה לגבי

חיסול היתרה, הכוונה שאחרי סיום תשלום הקל"צ לשלם את היתרה של ההלאה בפריים בשנה וחצי?

דולבין

New member
הבנת נכון

עם סיום מסלול הקלצ אחרי 25 שנה
קיצור יתרת תקופת החזר חוב הפריים במקום 5 שנים - 1.5 שנה.
&nbsp
במסלול השני שהצעתי קלצ 21 שנה , קיצור יתרת החוב הנותר יצטמצם ל 4.0 שנים.
&nbsp
יש לקחת בחשבון החזר ראשוני 2.7K
הערכתי : יגיע עם עליית הפריים ל 3K (במסלול השני אולי עד 3.1K)

אממ.. ומה הטעם במסלול השני?

אני בן אדם שמרן, לא כל-כך אוהבת את כל המשתנים והצמודים האלה, מעדיפה לישון בשקט ולהיות קצת יותר בוודאות כמה אשלם בעתיד. כנראה אני לא מבינה פה משהו..

דולבין

New member
להערכתי עלות הכוללת של המסלול השני זולה יותר

בכ 20-30K
זהו הערכה בהתאם לשינויים במשתנות בהמשך התחנות
לכן הבחירה שלך היא סבירה.

Michalfishman

New member
ברוקרס ייעוץ משכנתאות

שלום לך,

אנחנו ברוקרס מתמחים בליווי וייעוץ משכנתאות, ראינו את השאלות שלך, והלו שאלות רלוונטיות נשמח שתיצרי קשר ונעמוד לרשתוך.

מיכל פישמן
מנהל שיווק פיננסי ויועץ משכנתאות
נייד: 0504339900
טלפון: 073-797-1240
פקס: 073-797-1241

למעלה