שאלות על תפקיד בצבא , וקבע

נוי198

New member
שאלות על תפקיד בצבא , וקבע

היי אני מתנדבת לצבא בגלל שיש לי צלייאק , לפני כמה שבועות אמרו לי ששיבצו לי תפקיד בצבא שהוא רכזת כוח אדם בטייסת מכיוון שאני משרתת בחצרים ..
אני לא כל כך יודעת על התפקיד הזה ואני אשמח אם יעזרו לי כאן ויסבירו לי על התפקיד ומה אני עושה בתפקיד זה . שמעתי שאני אחראית על כל הגיוסים של המתגייסים זה נכון ?
רציתי גם לשאול אם מתנדבים בצבא יכולים לעשות קבע ?
תודה רבה :)

hillator

New member
רצוי לשאול בפורום סדירים

אם את בטייסת קשה לי לאמין שתתעסקי בגיוסים אלא יותר בעבודות שלישות של הטייסת.

liavavraham

New member
שירות קבע

מתנדבים יכולים להיכנס לקבע. זה תלוי ברצון, תקנים פנויים וברצון מפקד.

שיהיה המון בהצלחה !

barkiing6120

New member
רכזת כח אחד

רכז כח אדם בחיל האוויר משמע מש"ק שלישות.
את תהי באחת הטייסות בכנף, בשלישות הטייסת. התעסקות בניירת, דוח 1 דרגות ועוד.

Run for a Fall

New member
אהלן

אחלה תפקיד, בתור אחד ששירת בתפקיד הנ"ל
(גם בח"א אגב)

בכל יחידה ההתעסקות של התפקיד שונה מעט, אולם היא כוללת בעיקר את כל התחום של כח אדם ביחידה: קורסים, דרגות, חופשות, דו"ח 1 (דו"ח נוכחות), טיפול בנפקדים, מעקב אחר ביקורי מאושפזים וכו'. יש המון מקום גם להגדיל ראש ולהרחיב את התפקיד שלך אם תרגישי שהתפקיד לא ממצה מספיק.

יש המון שחושבים שלהתעסק בשלישות זה בעיקר להתעסק עם טפסים אבל זה כ"כ לא נכון - איך אמרה פעם אחת הקצינות שלי "אני עובדת עם אנשים, לא עם טפסים" - מאחורי כל טופס עומד חייל, עולם במלואו, וכשמבינים את זה מבינים עד כמה הנושא חשוב. הכל תלוי במה את עושה עם התפקיד ואיך את לוקחת אותו.

לגבי מה ששמעת על כך שתהיי אחראית על הגיוסים של המתגייסים - קשה לי להאמין, אם תהיי בטייסת. רכזי כ"א (או מש"קי שלישות בחיל ירוק) בבסיסי הדרכה אכן מתעסקים הרבה בקליטה של מתגייסים/קורסיסטים אבל בטייסת לפי דעתי לא תתעסקי בזה, אלא יותר בתחום כ"א הסדיר של הטייסת (לא פחות מעניין לפי דעתי).

לגבי קבע - בעיקרון אין מניעה, אבל זה תלוי ברצון מפקדים ובתקנים כמו שאמרו לך.

בהצלחה

למעלה