שאלות על spousal sponsership

wxzeller

New member
שאלות על spousal sponsership

שלום לכולם קודם כל, אני מתנצל אם אני חוזר על שאלות שנשאלו כבר. קראתי הרבה בפורום ובכלל, ואלו דברים שעדיין לא ברורים לי. כוונתי להגר בתכנית ספונסרשיפ לבני זוג, מתןך קנדה. * כמה זמן בערך לוקח התהליך, עד לקבלת הPR? * האם כל משך התקופה שהתיק שלי בתהליך עלי להשאר פיזית בקנדה? אם כן, האם שהייה במחיצת הספונסר הקנדי (אשתי) מחוץ לקנדה מהווה יוצא מהכלל? * האם סמיכות החתונה והבקשה לספונסרשיפ עשויים לעורר חשד לנישואין פיקטיביים? (אנו נאלצים להתחתן בקנדה, ולכן נעשה את שני הדברים באותה ההזדמנות) שנית, אני קורא כאן שאנשים מקבלים זימונים לבדיקות רפואיות וכדומה, אך מהשגרירות הבנתי שאת כל המסמכים מגישים בבת-אחת... האם מדובר בשתי תכניות הגירה שונות? * קראתי ושמעתי שעדיף לעבור את הבדיקות בארץ - מדוע? * לכמה זמן בדיקות אלה תקיפות? תודה רבה

amirshuval

New member
הרבה שאלות

שכבר זכו להתייחסות פרטנית בשבועות האחרונים.אני לא אחזור על הכל אבל הינה מספר עצות: --לישראלים עדיף באופן חד משמעי להגיש מחוץ לקנדה.מיסיסוגה ומשם לתל אביב. --הגשה באלברטה מחייבת כעיקרון שהייה רצופה בתוך קנדה.שהייה במחיצת הספונסר הקנדי מחוץ לקנדה מנוגדת לכל הכוונה שמאחורי הגשת הבקשה IN-LAND --לגבי הסמיכות לבקשה :זה תלוי יותר במשך מערכת היחסים בכללותה.אם התחתנתם אחרי חודש היכרות אז כן. --SPOUSAL SPONSORSHIP--בדיקות רפואיות מגישים UPFRONT יחד עם הבקשה.אין לי מושג למה מישהו חושב שעדיף לעבור אותן בארץ.יש כמובן מגוון יותר רחב של DMPs בקנדה. מקווה שעזרתי אמיר

wxzeller

New member
תודה. מיסיסוגה?

אז בזמן שבקנדה לשלוח את כל הניירות למיסיסוגה והתיק עצמו יטופל בת"א? זה נקרא להגיש מחוץ לקנדה?

amirshuval

New member
מיסיסוגה יעבירו

את המסמכים לתל אביב.לא חייבים לשלוח למיסיסוגה מתוך קנדה,אפשר גם מישראל.אזרח/ית קנדי/ת יכולים לבצע ספונסרשיפ לבן זוג גם כאשר אינם גרים בקנדה כל עוד שהם מתחייבים לעבור עם בן הזוג לקנדה לאחר הנפקת ויזת ההגירה.זה נקרא להגיש מחוץ לקנדה.הגשה למשרד שבוגרביל,אלברטה היא הגשה בתוך קנדה.למרות שסיום מוצלח של שני המסלולים מוביל לאותה תוצאה יש ביניהם הבדלים מאוד משמעותיים שצריך להכיר.

אם מתום קנדה קרא את זה.....

אם נישאתם בנישואין רישמיים, בישראל או בקנדה ויש לכם תעודת נישואין מקורית ואתה חי בקנדה ורוצה להגיש בקשה לספונסר שיפ מתוך קנדה. דאג לתרגום תעודת הנישואין הישראלית לאנגלית תרגום נוטריוני, או אם מדובר בתעודת נישואין קנדית, עליך לקבל מהרג'יסטרי אופיסר תעודת נישואין מקורית ולא אשור עירוני זמני. אם אין לכם בעיות מיוחדות כגון: ילדים תלויים שרוצים להגר לקנדה, בעיות רפואיות או רישומים פליליים, כדאי שתגיש את הבקשה ב: VEGREVILLE אלברטה באמצעות מילוי טפסי הבקשה באינטרנט הדפסתם ושליחתם בדואר רשום אקספרס: בקשה לספונסרשיפ ע"י נותן החסות הסכם ספונסר שיפ בקשה לתושב קבע PR בקשה לשינוי סטטוס שהייה בקנדה או בקשה להארכת שהייה של TR בקשה לאשור עבודה לבקשות יש לצרף את כל המסמכים והתצלומים בהתאם למדריך באתר האימיגריישין בכתובת כל המסמכים באנגלית או מתורגמים עם אשור נוטריוני לתרגום. חובה תעודת לידה באנגלית או מתורגמת כנ"ל. הנה כתובת האתר: http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/spouse.asp לבקשות יש לצרף אשור וקבלה על ביצוע בדיקות רפואיות אותן יש לבצע אצל רופא מרשימת הרופאים המתפרסמת באתר הנ"ל התשובות לבדיקות נשלחות ע"י הרופא ישירות לאימיגרישיין כמו כן עליך לצרף העתק בקשה למטה הארצי במשטרת ישראל להעברת תעודת יושר לאימגרישיין קנדה. את הבקשה ניתן להגיש בקונסוליה הישראלית בצירוף 4 תמונות פספורט ומספר התיק שלך באימיגרישיין או כתובת המשרד איליו שלחת את הבקשות באלברטה אשור המשטרה מגיע בתוך 8 שבועות לאימיגריישין קנדה. אחרי ביצוע הנ"ל ובמקרה שכל המסמכים, הבדיקות והאשורים נמצאו תקינים ובעודך בקנדה תקבל אשור ראשוני ואשור עבודה...כאמור אם אין בעיות וילדים תלויים אתך תקבל את האשור בתוך 40 ימים מרגע שהתיק נפתח לתהליך במשרדי ה-CIC עם קבלת האפרובל הראשוני תוכל להתחיל לעבוד וכן להגיש בקשה לקבלת אוהיפ ביטוח רפואי בסיסי. אחר כך תצטרך להמתין כ-5-6 חודשים לקבלת תעודת ה-PR ויתכן ותתבקש לבוא לראיון עם קצין הגירה סמוך למקום מגוריך לפני כן. אם כל התנאים שפרטתי שונים, הנך מעוניין לעזוב את גבולות קנדה בקרוב, או יש לך בעיות רפואיות, או רישום פלילי, או ילדים תלויים וכו' מוטב להגיש את הבקשה בשגרירות קנדה בתל אביב. אפשרי להגיש זאת מתוך קנדה באימיגרישיין מיססגה או ישירות בתל אביב. הטפסים והמדריך באתר ה-CIC כל האמור מתוך ניסיון אישי. מומלץ לא לשכור שירותים של יועצים למיניהם שאינם עורכי דין קנדיים, חברים בלשכת עורכי הדין המקומית. אולם אם הנך צופה בעיות כלשהן במה שפרטתי, כדאי להתייעץ עם עורכי דין המתמחים בנושאי הגירה ויש כמה טובים. ממולץ להתייעץ עם עורך דין קנדי שעוסק בכך ביומיום. בהצלחה

starmad

New member
תגיש את הכול מחוץ לקנדה תוך 3 או 4 חודשיים

תקבל PR. זה הכי מהר

wxzeller

New member
תודה! בנוגע לתוקף PR

כתוב פה http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/guides/3999E2.asp שתוקף PR לא יאוחר מתפוגת תוקף הבדיקות הרפואיות. היתכן שאחרי 3-4 חודשי ההמתנה התושבות תקיפה רק ל- 8 חודשים ואז צריך לעשות את כל התהליך שוב? זה ממש לא הגיוני... A permanent resident visa is issued for a period not exceeding the earlier of the expiry date of the medical results for you and your family members or the expiry date of your or your family members’ passport. Permanent resident visas cannot be extended once issued. If applicants do not use the visas within their validity period, they must re-apply for immigration to Canada. Their sponsor will have to submit a new sponsorship application and pay new processing fees.

אתה לא מקבל PR ל 8 חודשים.

אתה מקבל PR לכל החיים. אבל יש תנאים כדי לא לאבד אותו: צריך להגיע לקנדה ללנדינג תוך 8 חודשים (למעשה לא יאוחר משנה מיום בדיקת הרופא), ולעבור לגור קבוע בקנדה תוך עד 3 שנים כי מי שלא חי בקנדה שנתיים מתוך 5 מאבד את ה PR.

קלארנס

New member
הבנתי, תודה. ועוד שאלה

איך אני מוכיח מגורים בקנדה, במצב שבו אני מטייל או מתארח, ואין לי חוזה שכירות או דירה בבעלותי?

מטייל או מתארח למשך שנתיים?

אתה צריך להיות כאן שנתיים מחמש, זה קצת מסובך לעשות את זה בלי מקום מגורים מסודר..... ההוכחה מתבצעת על ידי חותמת כניסה בדרכון לקנדה, וחותמות כניסה ויציאה מארצות אחרות, ובמקרה של חשד, אתה מציג את דפי החשבון של כרטיס האשראי וחשבון הבנק מהשנים שלגביהן אתה מבקש את ההכרה בתושבות ומכיח שחיית כאן על ידי זה שקנית דברים ושילמת עבורם באופן שוטף בבתי עסק קנדיים.מי שנמצא בקנדה שנתיים משאיר הרבה חתימה אלקטרונית, ניצול של כרטיס הבריאות , תשלומי ביטוח רפואי משלים וכיו"ב..

wxzeller

New member
האם ניתן להגיש בת"א

בלי להיות נוכח פיזית? (כלומר בדואר או בעזרת מישהו בארץ?) תודה רבה על עזרתך!

amirshuval

New member
לא

מגישים בקשה מאוחדת למיסיסוגה.מיסיסוגה לאחר אישור או סירוב הספונסר יעבירו את התיק לתל אביב.העברה לאחר סירוב תתבצע רק למי שציין במפורש כי זה רצונו.

amirshuval

New member
כשאתה אומר לא לשכור יועצים

אני מניח שאתה מתכוון לחאפרים ולא לעוסקים מורשים כמוני.

למעלה