שאלות : פול, חומוס וקציצות

rotemfrm

New member
שאלות : פול, חומוס וקציצות

רציתי לבקש מתכון של פול כמו בחומוסיות. ניסיתי להכין בבית לפי מתכון ויצא לי די גרוע. הכנתי גם גרגרי חומוס לשים על מנת חומוס, לא מצאתי מתכון למטרה הזו אז סתם בישלתי, וזה יוצא עם המון קליפות, אז גם כאן אם למישהו יש טיפים או מתכון אז אשמח. ושאלה אחרונה : לאחרונה למדתי להכין קציצות עוף ואני נדרשת להכין את זה לעתים די קרובות. זה יוצא לי טוב אבל לוקח לי המון זמן להכין, ועקומת הלמידה לא משתפרת. יש שיטה שמקצרת את הדרך באופן משמעותי, אולי מכונה או מכשיר להכנת קציצות כמו שיש כף להכנת פלאפל ? ניסיתי לאפות בתבנית מיני מאפינס במקום לטגן (זה ממילא בסוף מבושל ברוטב), ומבחינת הטעם יצא מוצלח, אבל קצת פחות. וחלקן מסרבות להחלץ בשלמותן מהתבנית למרות שאני משתמשת בסיליקון שזה כבר ממש בעיה.
תודה מראש.
 

פוקסי99

New member
פול

הצורה הקלאסית להכנת פול:
השריה של לילה במים קרים ורצוי להחליף את המים מפעם לפעם.
לשטוף את הפול להכניס לסיר לחץ להוסיף מים כפול מכמות הפול ומלח ולבשל כשעה
להגיש בצלוחית עם לימון. תתפלאו אבל מיץ מחושחש הולך נהדר
העיראקים מוסיפים בוטנג' שזה סוג של נענע בטעם מנטה מיובשת.
ניתן לאחר ההשריה לבצעה חתך בראש הפול וללחוץ, ואז הפול יוצא מקליפתו ועכשיו ניתן להכין פלאפל מפול אשר נקרא טעמיה ומקובל מאד במצרים

ועכשיו לאותו התהליך כמו פלאפל מחומוס
לדעתי גם יותר טעים
בעבר הכנתי כך ויצא נהדר
את יכולה לרכוש בחנויות התבלינים פול יבש מקולף

1/2 קילו פול מושרה
חבילה פטרוזיליה
בצל גדול
4 שיני שום
הכל למכונת בשר לטחון ביחד
להוסיף לבלילה
מלח
כמון
כפית אבקת אפיה
לבחוש הכל הייטב
לחמם סיר עם שמן כאשר השמן חם להכין קציצות לזרוק לשמן כאשר הקציצות משחימות וצפות להוציא
לאוהבים ניתן להוסיף פלפל חריף (לא יבש) בתהליך הטחינה

יש גם פול יבש קטן מזן מצרי
להכין כמו שהכננו את הפול הרגיל רק לאפשר למי הבישול להתאייד כמה שיותר כדי לקבל את הנוזל סמיך יותר
כאשר מכינים צלחת חומוס להכין שקע במרכז להוסיף פול מצרי בשקע יחד עם נוזל הבישול
לקחת חצי לימון קלוף ומגורען
חצי פלפל מתוק ירוק
פלפל חריף ירוק טרי
1/2 חבילה פטרוזיליה
מלח
כמון
מעט כורכום
להעביר למעבד מזון להפעים לזמן קצר
להוסיף למרכז החומוס עם הפול.
ניתן במקום לבשל פול מצרי לרכוש פול מצרי מוכן בקופסת שימורים אבל לטעתי זה לא זה
 

פוקסי99

New member
חומוס

אני נוהג לעיתים לטחון חלק מגרגירי החומוס המבושלים ואת השאר להקפיא עם חלק מהנוזלים החומוס מפשיר מהר ולכן מכין מנה חדשה קרוב למועד ההגשה
לא יודע מהיכן הגישה שחומוס מתקלקל תוך יום יומיים מנסיוני אני מכין מנה כל יום שישי ואנו אוכלים את ממרח החומוס כל השבוע עד הכנת המנה השניה מעולם החומוס לא החמיץ או טעמו התקלקל
יכול להיות שמתוך השם חמיצה שהוא שמו של החומוס בעיברית באה הקביעה הזאת
מה שכן ממליץ. שבזמן ההשריה של גרגיר החומוס לפני הבישול להניח את הקערה במקרר
החברות הגדולות נוהגות להוסיף גושי קרח למיכלי החומוס בהשריה

הכנת חומוס נוסח פוקסי

אני בוחר את החומוס הקטן מיכוון שהוא מאד ארומטי
- משרה לילה שלם במקרר!! מיכוון שהחומוס כשמו (חמיצה) נוטה לקבל טעם חמוץ בחום של היום אני שם אותו במקרר. (אני אישית בביקור באחד המפעלים אשר מייצרים פלאפל ראיתי שהם זורקים למיכלי הענק אשר שם מושרה החומוס גושי קרח גדולים
שלא יחמיץ)
- ועכשיו לסיר עם מים מסוננים ובצל!! המים מהברז לעיתים(למרות שברוב המקרים הם טובים) מכילים כלור בכמות גדולה. הבצל בא רק להשבחת הטעם ובסוף הבישול נזרק (זאת למדתי מחבר טוב דרוזי) וכמובן מלח.
- מורידים את הקצף
- מנמיכים את הלהבה אך נותנים למים לרתוח (אחרת ישפריץ על כול הכיריים ברתיחה חזקה מידיי)
- סוגרים את הסיר לשעה לפחות ממליץ לאפשר למים להתאדות כמה שיותר מכוון שחומרי הטעם ישפכיחד עם המים המיותרים(להשאיר את הכמות המוערכת שתדרש לתהליך הטחינה)

- לאחר הבישול שיטה לקירור מהיר: לאחר שגרגיר החומוס מוכנים(אצלי הם מוכנים כאשר הם לא רכים מידיי אלה כאשר אני לוחץ הם לא נמעכים מיד. גרגר חומוס בנוי מתאים. כאשר הוא רך לחלוטין זאת אומרת שכל התאים נפגעו וחלק גדול ממרכיבי הטעם ברחו למים).שופך את תכולת הסיר לכלי חד פעמי גדול ושם על משטח הגרניט במטבח. שימו לב הבצל כבר לא בעסק.
- מעביר לבלנדר עם השום
- מוסיף טחינה
- מוסיף לימון
- והחומוס מוכן!

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/83278334/אוכל_ומשקאות/מתכונים#83278489
 
הכי פשוט וללא מלל מיותר...

פול מצרי
להשרות במים ללילה, לסנן ולהעביר לסיר,
להוסיף מים כדי כיסוי פלוס 8 ס"מ, להוסיף כחצי כפית סודה לשתיה (לכל 1 קג פול יבש או ללא) לערבב ולהביא לרתיחה, לבשל על להבה בינונית עד להתפוררות הפול, אם יש צורך להוסיף עוד מים וחובה לערבב מדי כמה דקות
במיוחד את תחתית הסיר.
לאחר הבישול להמיס בכוס מים חמים 1 כפית כמון (לכל 1 קג פול יבש) ומלח או לפי הטעם ולערבב עם הפול בסיר...זהו.
אם רוצים טוחנים את הפול למחית, ניתן לשמור בכלי פלסטיק חלקים במקפיא.
לגרגרי חומוס שלמים - אחרי הסרת הקצף
בבישול ממשיכים לבשל ללא ערבוב עד להתרככות, מפרישים גרגרים שלמים מהשכבה העליונה ושומרים בצד, ניתן גם להקפיא במנות ולחמם שוב במיקרו.
אין מכשיר להכנת קציצות. להכנה קלה
משתמשים בכף קפיצית ( קיימת בכמה
גדלים) נוטלים מנה תערובת בעזרת הכף
ומניחים על מגש, מכדררים מעט ללא לחיצה ומטגנים.
קציצות ברוטב ניתן לבשל ישירות ברוטב
על להבה נמוכה ללא טיגון מקדים.

מקווה שעזרתי.
 
למעלה