שאלות פייסבוק חדש

Senior Baron

New member
שאלות פייסבוק חדש

איך אפשר להעלים מדף הבית עדכונים של החידונים המעצבנים האלה כגון האם אתה מנחם בן? כנ''ל לגבי תגובות של אנשים אחד לשני... דף הבית החדש מוצף בהרבה שטויות תודה

meital always

New member
../images/Emo28.gif קוויזים

במערכת החדשה של פייסבוק קיים מנגנון האחראי לכך שבכל פעם שמישהו ממלא קוויז (חידון)- המנגנון מעביר דיווח עם התוצאה (ולפעמים גם תקציר) אל שורת הסטטוס של אותו חבר. זוהי ברירת המחדל של המערכת. אבל הנקודה החשובה היא, שברגע שמשהו (ולא משנה מה) נכתב בשורת הסטטוס של חבר שלך- אוטומטית יופיע עדכון על כך בדף הראשי שלך (מה שאגב התרחש גם בפייסבוק הישן). ולכן אתה מקבל כל הזמן הודעות על הקוויזים האלה, שזה בסך הכל עדכון על משהו חדש שנכתב בסטטוס של חבריך. אגב ברוב הקוויזים ניתן להגדיר שזה לא יעבור לשורת הסטטוס וכן ניתן תמיד למחוק אותה, אבל כנראה שהגולשים עדין לא מודעים לכך. כל עוד הם לא ינטרלו את זה- אתה תמשיך לראות את העדכונים האלה, וכן כל דבר אחר שיופיע בסטטוס שלהם. אם יש חברים מסויימים שזה מופיע אצלהם כל הזמן, אתה יכול פשוט לקבוע שעדכונים על החברים האלה לא יופיעו יותר בדף הראשי שלך (על ידי הקלקה על הסימן X שמימין לעדכון עליהם) וההודעות מחברים אלה פשוט לא יזרמו יותר לדף הראשי שלך. תוכל כמובן בעתיד לשנות את ההחלטה בחזרה.

meital always

New member
דווקא בנושא הזה- יש הרבה פחות

דווקא בנושא התגובות- בפייסבוק הישן זה היה "מטרד" הרבה יותר גדול! בגרסה הישנה קיבלת לדף עדכון על כל סוג של תגובה בין חברים, למשל כשמישהו מחבריך הגיב לשני על תמונה או המליץ עליה, כאשר הוא הגיב לאירועים וכו'. כל הדוגמאות האלה כבר לא מופיעות היום בהודעות הזורמות של הדף הראשי , אלא רק תגובות לסטטוס או לאירועי אפליקציות מסויימות. בכל מקרה, כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, אתה יכול לנטרל חברים מסויימים שלגביהם יש לדעתך עודף מטריד של הודעות. אין בשלב הזה אפשרות להחליט איזה סוג של עדכונים תוכל לראות ואיזה לא, סורי...

Senior Baron

New member
נכון...

אבל היה פילטר ובו קבעתי מה מעניין יותר ומה פחות, עכשיו לא והכול מוצף. בכל אופן, תודה רבה לך ומקווה שזה יסתדר...

ST

New member
../images/Emo45.gif ממש חסר לי הפילטר הזה...

מעניינות אותי יותר תגובות של אנשים לתגובות ולתמונות, וצירופים של חברים (כיום אני כבר לא יכולה לראות אם חברים שלי הוסיפו חברים חדשים - ויש לי הרבה פחות סיכוי לדעת על חבר משותף חדש שהצטרף לפייסבוק ואולי גם ארצה להוסיף אותו) הרבה יותר מאשר הקוויזים האלו... ומיטל - איך זה שאת עוד לא מנהלת? לאן לשלוח המלצות?

meital always

New member
מסתבר שהוא הוא חסר לרבים

ויש זרם גדול של פניות לפייסבוק בענין הזה, כך שיש לקוות שאולי זה יתווסף בעתיד הקרוב. כנ"ל לגבי עדכונים על הוספת חברים וכו'. אבל לגבי התצורה הכללית של העמוד הראשי- היא לא תשתנה, זה ענין עסקי-כלכלי (ולא ענין של עיצוב חדש כמו שחלק חושבים) ויש לו משמעויות כספיות עמוקות, לפחות לדעתם של קברניטי פייסבוק. לגבי מנהל- תודה רבה על הפרגון ועל הנכונות! אני מקווה שבקרוב יהיה כאן מנהל חדש כי מחפשים מישהו כזה, לי בכל מקרה עדיף בכובע הנוכחי. ובכל מקרה צבע אדום תמיד היה אהוב עלי יותר מהכחולים למינהם, את לא חושבת?

ST

New member
אני מאוד מקווה שזה ישתנה.

אין לי בעיה עם התצורה הכללית של העמוד הראשי זה כבר השתנה לפני מספר חודשים, ופשוט צריך להתרגל לשינויים (כמו שהתרגלנו בתפוז ובעוד אנשים) נקווה שכל המשמעויות הכלכליות בסוף גם יועילו לפייסבוק... ואם את מרוצה מכובעך זה - מי אני שאחלוק. אבל באמת מפרגנת בשמחה, יש לך המון ידע, וכל הכבוד לך שאת יושבת ומשקיעה מזמנך, משתפת ועוזרת.

למעלה