שאלות פרקטיות על ציטוטק- למחר

שאלות פרקטיות על ציטוטק- למחר

הי בנות,
לצערי זו לא הפעם הראשונה שאני מבקרת כאן. לפני שאפתח הודעה חדשה בה אספר על תלאותי. אני אמורה מחר לקבל מנה ראשונה של ציטוטק (עובר ללא דופק שבוע 6,היה דופק איטי והפסיק, לאחר החזרת מוקפא).
1. אני אמורה לקבל מה וגינלית- האם זה באמת עדיף מלקיחה דרך הפה?
2. אילו משככי כאבים כדאי שיהיו לי? הבנתי ממשפחת הנורופן למינהם?
3. לכמה ימי דימום אני אמורה לצפות?(יש ילד בבית ולכן רוצה להערך עם עזרה...)
4. מתי בדכ אמורים להגיע לביקורת לראות שהתוכן יצא?
האם למישהי אחרי לידה ועוד יתכן והכאב יהיה סביל יותר ?(עברתי את זה לפני כמה שנים ורק זוכרת כאב נוראי של צירים לפני שידעתי מה זה בכלל...)

בואי אלינו לפורום אובדן הריון

אני חושבת שיותר מתאים לשאול שם.
משתתפת בצערך על הדרך הקשה להשגת ההריון ועל האובדן.

עונה לך כאן כי גם אם תכתבי בפורום השני, לא בטוח שאוכל לענות מאוחר יותר.
1. בשני ההריונות שעברתי ציטוטק בשבועות מוקדמים, קיבלתי וגינלית. באופן עקרוני התגובות אמורות להיות מתונות יותר ביחס ללקיחה פומית. בפעם האחרונה התגובה שלי היתה מאוד מאוד חזקה.
2. בפעם הראשונה השתמשתי באקמול בלבד. בפעם השניה התאשפזתי ובשלב מסויים ביקשתי אופטלגין נוזלי.
3. אי אפשר לדעת. אצל כל אחת זה שונה, וגם בין הפלה אחת לשניה אצל אותה אישה יכול להיות הבדל עצום.
4. אמורה להיות ביקורת אחרי יומיים, אבל אני לא יודעת מה ימליצו לך, בגלל שאצלך יומיים נופל על שישי ואח"כ יש ערב חג.
5. הציטוטק הראשון שלי היה בהריון הראשון. כאב נסבל לחלוטין, דימום כמו מחזור ולקחתי אקמול בלבד, שק ההריון יצא יום אחרי המנה השניה (שניתנה 48 שעות אחרי המנה הראשונה). הדימום נגמר בערך שבוע אחרי המנה הראשונה.
הציטוטק האחרון שלי היה בהריון השישי, אחרי שעברתי לידה אחת תקינה + לידה שקטה בשבוע 21 + 2 גרידות (שבוע 13 ושבוע 10).
הציטוטק האחרון הוביל לצירים חזקים עם דימום כבד מאוד (3 פדים מלאים בתוך שעתיים, אח"כ כבר הפסקתי לספור), ואשפוז לילה להשגחה. בגלל עוצמת הדימום, לא קיבלתי מנה נוספת. בסופו של דבר נותרה לי שארית ועברתי גרידה 9 ימים אחרי הציטוטק.

מאחר ויש לך ילדים, חשוב מאוד שיהיה מבוגר שאחראי להם ואולי מבוגר נוסף שיוכל לטפל בך במידת הצורך.

שיהיה בהצלחה ובבקשה תעדכני אותנו בפורום אובדן מה שלומך.

משתתפת בצערך ומקווה לטוב עבורך

מסכימה עם מרעישה בשקט, שיותר מתאים בפורום אבדן הריון, אבל את כבר כאן.
1. עלי הלקיחה הוגינאלית השפיעה באיטיות ביחס לנטילה בפה. כשנטלתי וגינאלית הספקתי להמתין, לנהוג הביתה ולעצור בדרך לפני שהכדורים התחילו להשפיע. בנטילה בפה הכדור לא נמס וכבר נתקפתי כאבים. בשני האופנים מרגע שהכדורים השפיעו - ההשפעה היתה ברוטאלית והכאב הפיזי בלתי נסבל.
2. ממליצה בחום להדליק בוילר לאורך כל היום, כדי שתוכלי להיות תחת מים זורמים. לא זוכרת אלו כדורים נטלתי.
3. עלי המנה השפיעה תוך כמה שעות (בשני המקרים), אבל הדימום נמשך מספר ימים, נדמה לי שקרוב לשבוע. מבינה שיש מי שיעזור בטיפול בילד ויקל עליך (רק אם אין לך תמיכה בטיפול בילד למשך כמה ימים, יתכן שעד סוף החופשה - מציעה לשקול לחכות עד שתגמר חופשת הפסח, למרות משיכת הזמן שבזה).
4. באחת ההפלות שעברתי נתבקשתי לחזור תוך ימים בודדים, ולהגיע לרופא אחרי המחזור הראשון.
5. אני עברתי את הציטוטקים אחרי לידות טבעיות, שעבורי היו הרבה יותר קלות כשהשוויתי תוך כדי הכדורים. ההשפעה היתה כל כך ברוטאלית, עד כדי כך שכשזכיתי להריון תקין אחרי - צירי הלידה התגמדו באופן קיצוני. כמובן מתייחסת רק להיבט הפיזי (רגשית זה מובן מאליו).
משתתפת בצערך ומקווה לטוב עבורך, שיעבור עליך בקלות הפעם, שתתאוששי בגוף ובנפש, ושתזכי להריון תקין אם וכאשר תבחרי לצאת שוב לדרך.

סליחה, רק עכשיו ראיתי שפספסתי ביום

מקוה שעברת את היום הנורא הזה בשלום פיזית, ושלא יהיו המשכים ושאריות.

למעלה