שאלות פרקיות בנוגע ללימודים

tali_le

New member
שאלות פרקיות בנוגע ללימודים

תהיתי האם אפשרי בכלל - ואם כן כמה זה קשה ואיפה יצא לכם לראות מקרים כאלה - של שילוב של עבודה סוציאלית עם מקצועות נוספים בזמן הלימודים? ממעבר על השנתונים זה נראה קשה עם נטיה מסוימת לבלתי אפשרי מה דעתכם? תודה מראש על התשובות טלי
 

SuperGirl 25

New member
לדעתי זה קשה

עו"ס זה תואר "רציני" מבחינת לימודים-עבודות, מבחנים וכו' עם הרבה חומר תיאורטי, מה גם שיש ימי הכשרה מלאים, כמו עבודה. חשבת לשלב עם עוד מקצוע? אם כן, איזה? ולמה בעצם?
 

tali_le

New member
חינוך

ולמה? כי בראייה שלי בטיפול ועבודה עם בני נוער, בעיקר בצורה קבוצתית (שאליה אני יותר שואפת) זה שילוב נדרש
 

SuperGirl 25

New member
נדרש? לא בטוחה...

אני עובדת עם נוער בסיכון ולימודי התואר הכינו אותי טוב לעבודה קבוצתית. היו לי כמה וכמה קורסים של עבודה סוציאלית קבוצתית (יש כאלה שאולי יקחו פחות) ולדעתי זה מספיק באופן בסיסי. כמובן שתמיד אפשר להתמקצע יותר וללמוד עוד, אך לא חושבת שכדאי ללמוד בשביל זה עוד תואר ועוד במקביל. תואר בחינוך הוא גם עמוס.
 

SuperGirl 25

New member
חוץ מזה...

יש הבדל גדול, בעיקר כשעובדים עם נוער, בין הפן החינוכי לטיפולי. אם תבואי לנערים בגישה חינוכית, סביר שלא תהיי שונה עבורם מאותם מורים/יועצים/מנהלים/מדריכים שפגשו בחייהם...
 
השילוב היחידי שאני שמעתי עליו

הוא ע"ס+משפטים באוניברסיטה העברית. הפקולטה לע"ס נקראת בדר"כ בי"ס - כי זה פשוט ככה. הבי"ס קובע לך את המערכת שעות, כולם לומדים ביחד (לפחות בשנה - שנתיים הראשונות) את כל הקורסים, ויש ימי הכשרה מעשית (באת"א: בשנה א' יום אחד, שנה ב' יומיים ובשנה ג' יומיים וחצי ימים) וזה נראה לי באמת בלתי אפשרי לשלב עוד תואר, פשוט בגלל העניין הפקרטי של בניית מערכת. גם מבחינת עומס זה נראה לי כמעט בלתי אפשרי. בשנה א' אנחנו עדיין לא לומדים הרבה, אבל ראיתי מערכת שעות של שנה ב' ו-ג', והן הרבה יותר עמוסות (בעיקר בגלל שאותה כמות שעות של קורסים מתפרסת על פחות ימים בגלל ימי ההכשרה המעשית). בנוגע לשילוב של חינוך בשביל להנחות קבוצות של נוער בסיכון, זה ממש לא נראה לי נדרש. כמו שסופר גירל ציינה - אם תרגישי שהתואר הראשון לא מספיק לך, תוכלי לעשות השתלמויות נוספות לאחר התואר.
 
למעלה