שאלות פשוטות במאיה

idanush15

New member
שאלות פשוטות במאיה

ניסיתי ליצור אנימציית גלים בים מתוך המדריכים שבHelp של התוכנה. הלך בסדר חוץ מהקטע שהם אומרים לעשות: Select Fluid Effects > Ocean > Create Ocean איפה זה נמצא בדיוק? לא מצאתי.. דבר שני אחרי שרינדרתי בחלון איך אני רואה את השינוי חל על כל הסצנה? או על כל הסרטון? או שלא אמורים לראות את זה אלא אחרי שיוצרים את הסרטון? דבר שלישי - איפה בתוכנה יוצרים את הקובץ סרטון לצפיה? בפורמט avi/mov.. לא ממש מצאתי אם זה ב- File < Export.. אז משום מה למטה בשורה רושם לי: could not save file תודה על העזרה!

TomerEp

New member
תנסה ללחוץ F4.

אבל בשביל שתבין מה אתה עושה, אתה עובר למצב של דינמיקה במאיה, יש מספר מצבים שאתה צריך ללמוד, למשל מאוד חשוב מצב Rendering כשתתבגר קצת ותרצה לרנדר את הסצינה המופלאה שלך. מתחת לFile רשום Animation בתיבה יורדת כזאת, תבחר בה את המצב ברצוי, אפשר גם ללחוץ על F2 עד F5 ככה קיצור דרך. ולשאלה השנייה, לך למצב Rendering, ואז תלך לWindow - Rendering Editors - Render Settings ותלמד על זה קצת, בסופו של דבר תלך לRender - Batch Render, אבל לא לפני שסידרת לך את המצב המתאים בRender Settings. בהצלחה.

idanush15

New member
אוקיי עשיתי אבל

אחרי שהגדרתי ב render setting את הפורמט לייצוא הקובץ-AVI ואת מס' הפריימים וכו' עשיתי batch render ולקח קצת זמן ואז ראיתי קובץ avi בתיקיה שנוצר אבל הוא לא מנגן את הסרטון יש לו קצת משקל אבל אורך הזמן של הקובץ הוא00:00 ולא ניתן לראות את הסרטון בפעולה.

idanush15

New member
מישהו?

ניסיתי וניסיתי שוב ולא הצליח ליצור סרטון פועל כמו שצריך.. תודה

TomerEp

New member
הממ.. בדר"כ לא מרנדרים ישר לAVI...

יותר נכון, אף פעם לא, אלא אם כן רק התחלת ללמוד מקס, כי שם זה קל :), במאיה אני לא יודע איך הם השתפרו ממאיה 1 שרינדרתי לAVI וזה לא פעל טוב, השיטה היא לרנדר לקבצים כמו anim01.tga anim02.tga וכו', ואז לחבר הכל בpremiere או after effects או כל תוכנה ייעודית אחרת. אני מקווה שתצליח למצוא את זה לבד.. בעזרת הmanual, או אולי בעזרת http://www.learning-maya.com בהצלחה.

למעלה