תשובות
יש לדזמונד תכנית, ולדעתי הוא יודע די הרבה, אבל מה בדיוק הוא יודע נצטרך לראות בפרק האחרון. דזמונד, לדעתי, לא עובד עם ווידמור בפעולות שהוא עושה במציאות ב' - יש לו תכנית משלו, ווידמור לא הספיק לספר לו שום פרטים. הוא כן עבד בחברה של ווידמור במציאות ב', אבל זה קשור לשינויים הדרסטיים שהיו לפני ההתרסקות, אין לזה קשר ל"הארה" של דזמונד, ולא נראה שלווידמור במציאות ב' יש בכלל אג'נדה מיוחדת. לאלואיז יש. אני לא מאמין שווידמור של מציאות א' בכלל יודע שדזמונד הגיע למציאות ב' כשהוא עשה עליו את הבדיקה האלקטרומגנטית, הוא פשוט רצה לבדוק אם הוא ישרוד אירוע אלקטרומגנטי בשביל לדעת שהוא יוכל לתפקד כfailsade, לפי מה שג'ייקוב אמר לו. אני לא יודע אם דניאל ופני הכירו אחד את השני במציאות א', במציאות ב' הם כן מכירים אחד את השני בתור חצאי-אחים. לא נראה לי שההיבט הזה הוא כ"כ חשוב לעלילה כרגע, כי במציאות א' פראדיי מת. נראה שבמציאות א', ווידמור ואלואיז הם אקסים מרירים שיש להם אותה אג'נדה, שהיא לשמור על קו-הזמן כמו שהוא - לכן אלואיז רוצה שהאושיאניק 6 יחזרו ונותנת לפראדיי להגיע לאי כשהיא יודעת מה הולך לקרות. כך גם ווידמור מדבר על "הקרבה", כשגם הוא שלח את פראדיי לאי כשהוא גם יודע מה יקרה. אני חושב שהם באיזשהו שלב הבינו ש"מה שקרה, קרה" והבינו שהם חייבים לשמור על היקום כחסר-פרדוקסים. התעלומה שעדיין חשובה בהקשר של הפרק האחרון היא אלואיז במציאות ב', ואיך היא יודעת את מה שהיא יודעת. היא בעצם אמרה לדזונד את אותו הדבר שדזמונד אמר על אנה-לוסיה, ככה שאפשר להבין שהיא גם מקושרת לגמרי למציאות א'. אולי זה יוכל להסביר עוד כמה דברים שהיא עשתה בעונות הקודמות, אבל נצטרך לחכות עד מחר כדי לגלות.