שאלות פתוחות או שיש תשובה?

eyalal

New member
שאלות פתוחות או שיש תשובה?

איך אנתוני קופר הגיע לאי? למה המפלצת הרגה את אקו? מי בנה את כל התעלות האלו מתחת לאי? כשפייר צ'אנג העניק להארלי את הפרס, הוא נראה באותו גיל שהיה בשנות ה-70 . איך זה הגיוני?

tamarhp

New member
ממממ

אנתוני קופר - האחרים חטפו אותו. זה כבר הוסבר. התעלות - איזה תעלות? פייר צ'אנג - כנראה ההפקה לא השקיעה מספיק. השיער שלו היה קצת יותר לבן אבל באמת נראה שהוא לא הזדקן יותר מדי. בכל מקרה ככה הנראה אין לזה משמעות אלא סתם חוסר השקעה מצד ההפקה.

JohnLocke

New member
בן היה מאויים ע"י לוק על תפקיד המנהיגות

לכן ביקש מהאחרים מחוץ לאי לחטוף את אנתוני קופר כדי להשפיל את לוק על כך שלא יכול להרוג את אביו, ולהראות לאחרים שלוק לא ראוי להיות המנהיג כי הוא חלש.

JohnLocke

New member
המצרים בנו את התעלות

יש הירוגליפים באזורים שונים שלהם. כנראה שמתישהו האחרים גילו אותם, והשתמשו בהם כדי לנוע באי בלי שיבחינו בהם.

ו א ג ו ס

New member
גם לי-שאלות פתוחות...

שאלות מציאות ב': האם לדזמונד יש את כל המידע לגבי האי - מה תפקידו של כל אחד, העובדה שבמציאות ב' הטיסה לא התרסקה ובמציאות א' כן וכו'? או שיש לו תחושה כלשהי שיש משהו שצריך להתרחש והוא -כמו הצופה- לא יודע מה יקרה כשכל הדמויות יפגשו באירוע? האם דזמונד עובד עם וידמור לטובת / לרעת האי במציאות ב'? (כאילו במציאות א'- דזמונד ווידמור בכסאח שנדמה שהתחיל כהגנה של אב על ביתו ממחזר לא רצוי ומתפתח ליותר מזה, ובמציאות ב'-נראה כאילו דזמונד עובד בשבילו). שאלות משפחתיות: יש לי זכרון קלוש שדניאל פארדיי הוא בנה של אלואיז. מתישהו בסדרה הוא מגלה שהוא גם הבן של וידמור. האם לא חסרה לנו התייחסות ליחסים משפחתיים אלו? פגישה מרגשת בין דניאל לפני-אחותו למחצה, סטייל ג'ק וקלייר? האם לאלואיז ולוידמור יש אינטרסים משותפים או מנוגדים? וידמור הרי תמך כלכלית במחקר של דניאל. מצד שני, אלואיז כאילו דמות חיובית (למרות המניפולציות) שרוצה לסייע לניצולי אושיאניק לחזור לאי כדי להגשים את הייעוד שלהם (להגן על האי מפני...וידמור?) ומהי המשמעות בעצם של "קבוע פארדיי"?- או פארדיי כקבוע... ואגב, מבחינתי סיפור מערכת היחסים המורכבת בין ג'ק-קייט-ג'ולייט- סויר הוא אחד המעניינים בסדרה. קייט נקרעת בין אהבה לג'ק היציב וה"טוב" וחסר ההתלבטויות (לפחות בעונות הראשונות) לאהבה לסויר הפרוע, ה"גבר", בוחרת פעם בזה ופעם בזה ומרגישה אשמה כל הזמן על הבחירה שלא נעשתה...סויר שאוהב את קייט-אבל גם את ג'ולייט...ובמרתון בכלל גיליתי שגם ג'ולייט וג'ק התנשקו בזמן זה או אחר...ומי יודע, אולי אחת התאוריות של מישהו פה שג'ולייט היא אשתו הראשונה של ג'ק במציאות ב' נכונה....

JohnLocke

New member
תשובות

יש לדזמונד תכנית, ולדעתי הוא יודע די הרבה, אבל מה בדיוק הוא יודע נצטרך לראות בפרק האחרון. דזמונד, לדעתי, לא עובד עם ווידמור בפעולות שהוא עושה במציאות ב' - יש לו תכנית משלו, ווידמור לא הספיק לספר לו שום פרטים. הוא כן עבד בחברה של ווידמור במציאות ב', אבל זה קשור לשינויים הדרסטיים שהיו לפני ההתרסקות, אין לזה קשר ל"הארה" של דזמונד, ולא נראה שלווידמור במציאות ב' יש בכלל אג'נדה מיוחדת. לאלואיז יש. אני לא מאמין שווידמור של מציאות א' בכלל יודע שדזמונד הגיע למציאות ב' כשהוא עשה עליו את הבדיקה האלקטרומגנטית, הוא פשוט רצה לבדוק אם הוא ישרוד אירוע אלקטרומגנטי בשביל לדעת שהוא יוכל לתפקד כfailsade, לפי מה שג'ייקוב אמר לו. אני לא יודע אם דניאל ופני הכירו אחד את השני במציאות א', במציאות ב' הם כן מכירים אחד את השני בתור חצאי-אחים. לא נראה לי שההיבט הזה הוא כ"כ חשוב לעלילה כרגע, כי במציאות א' פראדיי מת. נראה שבמציאות א', ווידמור ואלואיז הם אקסים מרירים שיש להם אותה אג'נדה, שהיא לשמור על קו-הזמן כמו שהוא - לכן אלואיז רוצה שהאושיאניק 6 יחזרו ונותנת לפראדיי להגיע לאי כשהיא יודעת מה הולך לקרות. כך גם ווידמור מדבר על "הקרבה", כשגם הוא שלח את פראדיי לאי כשהוא גם יודע מה יקרה. אני חושב שהם באיזשהו שלב הבינו ש"מה שקרה, קרה" והבינו שהם חייבים לשמור על היקום כחסר-פרדוקסים. התעלומה שעדיין חשובה בהקשר של הפרק האחרון היא אלואיז במציאות ב', ואיך היא יודעת את מה שהיא יודעת. היא בעצם אמרה לדזונד את אותו הדבר שדזמונד אמר על אנה-לוסיה, ככה שאפשר להבין שהיא גם מקושרת לגמרי למציאות א'. אולי זה יוכל להסביר עוד כמה דברים שהיא עשתה בעונות הקודמות, אבל נצטרך לחכות עד מחר כדי לגלות.

למעלה