שאלות קולג'

Midriff

New member
שאלות קולג'

הילד ג'וניור בתיכון, ואמנם בחירת האוניברסיטה תהיה על פי היכולות האקדמיות, אבל אנחנו גם בודקים אם באלה אולי יש סיכוי למלגת ספורט (הילד לא עילוי אבל גם בהחלט לא רע אז באוניברסיטה שספורט הוא לא החלק החזק אולי כן יש לו סיכוי)
השאלה היא:
א. מישהו בדק את נושא מילגות הספורט ועבד עם גופים שעוזרים בנושא כמו NCSA
ב. הבית ספר של התיכון עובד עם הילדים ליצירת short list של קולג'ים, האם שווה לקחת גם מישהו חיצוני בתשלום בשביל זה?

The Other One

New member
איזה ספורט? מלגת ספורט מקבלים רק בקולג'ים שהם D1

בגדול, אם הילד לא עלוי בספורט, הסיכוי למלגת ספורט הוא קלוש. אם מדובר בספורט קבוצתי, הייתם כבר יודעים בשלב הזה אם יש לו סיכוי ל D1, אם זה ספורט אידבידואלי (למשל טניס, ריצה, האבקות וכו') אז לפעמים יש יותר סיכוי. המקום הראשון לבדוק זה עם המאמן בבית הספר.
לגבי רשימת קולג'ים, למרות שבאיזור שלנו כמעט כולם חושבים שאי אפשר להכין רשימה בלי יועץ אישי, אנחנו נעזרנו ב guidance counselor של בית הספר. הבן שלי די ידע לאיזה קולג'ים הוא רוצה ללכת אז זה די עזר לצמצם את הרשימה.
בהצלחה

JimmyGee

New member
לא מדויק, יש גם מלגות (לפחות חלקיות) בקולג'ים שהם לא D1.

לא חייבים ליהיות zion Williamson כדי לקבל מילגה.
כמו שנאמר היתי מתחיל לבדוק את זה עם המאמן בבית הספר.
זה יותר מידי אינדיבידואלי ותלוי ביותר מדי פרמטרים (גם אקדמים וגם אתלתיים) שמישהו פּה ידע להעריך את הסיכויים.

Midriff

New member
אז זהו

שהבחור מהחברה הזאת (NCSA) טוען שיש מילגות חלקיות למשל לבית ספר כמו MIT שהוא D3 בכדורגל (אירופאי) ואתלטיקה קלה. אני חושבת שהילד יוכל לקבל merrit base (בבתי ספר שנותנים), אבל יהיה נחמד אם נוכל גם להוסיף מלגת ספורט.
(כאמור הילד להערכתי לא מתאים ל- D1)

JimmyGee

New member
זה גם יכול ליהיות נחמד ליהיות

חלק מקבוצה ב college.
כדי לנסות.

BGMichael

New member
הגיגים על ספורט בקולג'

אחרי שהפכנו והפכנו, המסקנה שלי עם שני ילדים "ספורטיביים" (כדורגל והוקי) שנמצאים בקולג', ועם לפחות שלושה חברים שהילדים (בנות) עברו פציעות קשות (שברים, זעזועי מח ועוד) כששיחקו ב- D1 עם מלגה (כדורסל, סופטבול וכדורגל) היא : לא כדאי.
משטר האימונים מפרך ומחייב ,הסיכוי לפציעה משמעותית גדול מאוד, המלגה לעתים קרובות מצחיקה (לא מספרים לכם ש"מלגה" היא, לרוב, מלגה חלקית עד כדי גיחוך), ולמעט אם הילד/ה מעוניין/ת בקריירת ספורט לכשיסיים - השאלה היא למה לכם?
הבן שלנו, מוכשר ככל שיהיה, יכול היה לקבל מלגה באיזו אוניברסיטה (כנראה לא D1 אבל בכ"ז הגיע לאליפות קליפורניה לנוער). אחרי שהשתתף בכתה י"א במחנה אימונים של קולג' מהעשיריה הראשונה - הוא הבין שמה שטעם בשלושה ימים יהיה נחלתו בארבע השנים הבאות. כיום הוא משחק כדורגל להנאתו בקבוצת החובבים של UCSB intermural ומתרכז (בתקווה) בלימודים ובחיי החברה שלו.
המסקנה שלי היא שמפמפמים את הילדים בתקוות שווא בתיכון כדי לגרום להורים להוציא עוד כסף על יועצים/מחנות אימונים/מבחני קבלה.
לפעמים D3 יתנו מלגת "ספורט" (נותנים לה שם אחר, כיוון שאין מלגות ב- D3) רק כדי שהילד יירשם לקולג' שמעוניין בו/בה (בעיקר אם מדובר בקולג' פרטי ולא מוכר)

למעלה