שאלות קטנות בקשר למהירות האור

שאלות קטנות בקשר למהירות האור

שלום לכם, קראתי מספר פעמים ששום דבר לא יכול לנוע מהר יותר ממהירות האור, לא גוף ולא מידע. יש לי שתי שאלות (חובבניות, מן סתם) בקשר לזה: א. מה יקרה עם נסיע רכבת במהירות 200000 ק"מ לשניה, ובתוכה נסיע עוד רכבת במהירות זו? מה תהיה מהירותה של הרכבת הפנימית? ב. נניח שאני רוצה לשלוח הודעות לחברי הטוב שגר במאדים. נניח שנכין לוח עם מתגים של כל האותיות מא' ועד ת', ונמתח חוטי תיל מכל מתג בלוח שבמאדים הישר לכדור הארץ. כעת כל שעלי לעשות זה למשוך בחוט התיל, המתג במאדים ילחץ מיד, וכך אעביר את המידע המבוקש. האם גם במקרה כזה מהירות האור תגביל אותי? איך זה יתכן, הרי המתג אמור להילחץ בדיוק ברגע המשיכה? תודה רבה!

dRoy

New member
בנוגע לשאלה השנייה

עד כמה שידוע לי, המהירות שבה יעבור ה"מידע" בסיטואציה שתיארת היא בקירוב מהירות הקול בתוך התווך (התיל במקרה זה). כלומר, התיל יתארך עד שיעבור המידע. מקווה שאני צודק.

בטח יש כאן אנשים שיוכלו לענות טוב יותר אבל...

א. עד כמה שידוע לי עבור צופה שנמצא מחוץ לרכבת החיצונית הרכבת הפנימית לא תעבור את מהירות האור. כיוון שבמהירויות אלו צריך להשתמש בנוסחאות של תורת היחסות (הפרטית) הפקטור של מהירות האור הוא כבר משמעותי ולכן המהירות עבור הצופה בחוץ לא תהיה 200000 קמ"ש. עבור צופה בתוך הרכבת הרכבת הפנימית כן תנוע ב- 200000 קמ"ש. ב. משיכה של חוט - כשאתה מושך חוט אתה בעצם מושך אטומים שמושכים את האטומים שלידם שמושכים את אלו שלידם וכן הלאה, מכיוון שלכל משיכה אינפיטיסימלית כזו יש זמן סופי בסך הכל כל המשיכה לא תתבצע בזמן אפס. אבל אל תתייחס לתשובות אלו כתשובות מוסמכות, אלא יותר כרעיונות או דעות.

אחמס1

New member
תשובות

א. מהירות הרכבת הפנימית עבור צופה בתוך הרכבת תהיה 200,000.0000000000 קמ"ש. מהירות הרכבת הפנימית עבור צופה מחוץ לרכבת תהיה 276,805.1110636436 קמ"ש. ראה נוסחת חיבור המהירויות ב. כשמושכים חוט תיל, מה שבפועל קורה זה שאתה מושך אטומים שקרובים אליך, והם קשורים בקשרים חשמליים לאטומים רחוקים יותר בחוט. המשיכה, כמו התפשטות של גל אקוסטי, היא תופעה שמתקדמת לאורך ציר התנועה של עצמה ("גל אורכי") ומוגבלת למהירות נמוכה ממהירות האור.

למעלה