שאלות קטנות וגדולות...

שימיכל

New member
שאלות קטנות וגדולות...

אנחנו (אני ובעלי) מתכננים לעבור לניו יורק בעוד חודש (אני אגיע עוד חודשיים).. רציתי לשאול לגבי עבודה בתור סלקטורית.. ניסית לתפוס מישהו באל על ורק העבירו אותי ממקום למקום.. אולי מישהו יודע את המספר למשלוח פקס או לדבר עם מישהו?? האם אני יכולה לעשות את הקורס שם? או שזה חייב להסגר מפה?? ועוד שאלה.. יש לי גם אזרחות גרמנית וגם ישראלית (ויזה של אשת סטודנט שמאפשר לי רק שהיה..) האם יהיה לי קל יותר למצא עבודה חוקית (ז"א שיסדרו לי ניירות) בעזרת האזרחות הגרמנית???? המון תודה בכל מקרה מיכל

לא לגמרי הבנתי באיזה סטטוס תגיעו

אם תגיעו על ויזת סטודנט נסו לשכנע את המוסד המנפיק לעשות לכם J1 (ולך J2) ולא F1-F2. עם ויזת J2 תוכלי לבקש אישור עבודה ולעבוד עבור כל מעסיק. עם ויזת F2 לא תוכלי לעבוד בכלל. אני לא יודעת לגבי סלקטורים באל על, נסית לתפוס את המשרדים שלהם בניו יורק ולשאול שם. 212-768-9200 לגבי ויזת עבודה, למיטב ידיעתי אין קשר לאזרחות שלך כשמוציאים לך ויזת עבודה. את צריכה כמובן להיות בסטטוס חוקי כאן בתור התחלה אבל לרוב הדברים זה ממש לא משנה איזו אזרחות יש לך, אלא אם כן המשרה שתבקשי היא עבור מוסד ממשלתי שידרוש אזרחות גרמנית.

שימיכל

New member
נגיע בסטטוס F1 ו F2

שבאמת לא מאפשר לנו עבודה.. מאיזו סיבה יתנו לנו J1.?? האם את יכולה להגיד לי מה מצב שוק הפרסום שם?? אני עם תואר ראשון בתקשורת וניסיון של שנה בתור תקציבאית... יש לי סיכוי למצא מעסיק שיסדר לי ניירות???

הי מיכל

אם אתם מגיעים לתואר מתקדם, לאוניברסיטה מכובדת, אין סיבה שלא יאשרו לכם J1. לרוב האוניברסיטאות משתדלות להיות גמישות כשמדובר בזוגות נשואים ומשפחות, בדיוק בגלל נושא אישור העבודה. הייתי מציעה להתקשר למשרד שמטפל בסטודנטים בינ"ל באוניברסיטה ולבקש J1 לצורך כך שתוכלי לעבוד. לגבי שוק הפרסום אני לא מכירה באופן ספציפי אבל אני יודעת בהחלט שזה נושא שדורש אנגלית מצויינת ועוד יותר חשוב, היכרות רצינית עם השוק האמריקאי שלא דומה לשום שוק אחר, ודאי שלא לישראלי, ולכן ההערכה שלי היא שלא תמצאי יותר מדי זרים בתחום הזה כאן. בכל אופן, למצוא ספונסר בכל תחום זה לא קל היום, אני מציעה שתנסו בכל הכוח לקבל ויזות J.

ssegal

New member
תשובה קטנה

הי שימיכל אני ומשפחתי בדרך לארה"ב בקיץ על אותן ויזות במקרה בדקתי את נושא הסלקטורים בעיניני כך שהתשובה לשאלתך - קורס סלקטורים נעשה רק בארץ , אם לגבי הויזה אז אני באותו מצב אי אפשר לעבוד גם לא בתור סלקטורית שרי

למעלה