שאלות קטנות ונצל"שים

ווינגז

New member
שאלות קטנות ונצל"שים../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

בבקשה לשרשר לפה את כל השאלות שיש להן תשובה אחת קצרה וברורה (לא דיונים) ואת כל הנצל"שים למיניהם שקשורים לנושא הפורום שימו לב שלהודעות שלא קשורות לנושא הפורום, יש מקום משלהן - שרשור האוף (שמסומן באייקון "
")

חריקת

New member
מה אתם חושבים

רק אני או שהיא נותנת פור מעל ישיבה?? מה אתכם שימו גם

ווינגז

New member
כן, יש פור מעל המכשול

בבקשה הכנס וקרא שוב את חוקי הפורום ואת הפינות הקיימות. הפעם שרשרתי אותך, אבל בבקשה נסה להתחשב. ככלל, שים לב שלא נהוג להעלות תמונות של אנשים פרטיים ורוכבים, ללא אישורם המפורש וידיעתם, בבקשה המנע מזה בעתיד.

חריקת

New member
אהה חח הילדה שרוכבת אמרה לי לשים תתמונה

אני לא שמתי סתם אל תדאגי אני לא נוגד את חוקי הפורום לא הפרתי ואני לא ייפר תודה

בהקשר הזה -

הרווח שבין הרגליים של הסוסה למכשול עצמו שהיא קופצת הרבה מעל. ובמילה אחרת - ספייר

AnGi14

New member
אני צריכה טיפים

בעיכרון הטרות קימה שלי בסדר גמור אבל יש לי בעיה איתו וזה העקבים למעטה אני לא מצליחה להוריד עקבים וגם לשבת ולקום אני כל הזמן מנסה בשיעורים להוציא את הכריות שישבו בדיוק מעל לארקובות וזה עדיין לא ממש מצליח... מישהו אולי יכול לעזור לי ולתת לי איזה טיפ??? תודה מראש ליאור.

הטיפ הכי טוב: תירגול.

ועוד משהו: לנסות ללחוץ יותר חזק עם העקבים כלפי מטה. לי אישית זה עזר ומאוד. כל הזמן העקבים עלו לי. אבל אחרי הרבה תירגוך, והפעלת קצת יותר כוח עם העקבים כלפי מטה, זה עזר לי. היום אני לא מרגישה בכלל שהעקבים כלפי מטה מרוב שהתרגלתי, ואני לא צריכה להפעיל יותר את אותו קצת כוח. בקיצור: תירגול היא מילת המפתח. ומעט כוח היא מילת (או צירוף) המפתח השנייה.

לשחרר את הברכיים.

אם תשחררתי מעט את האחיזה של הברכיים באוכף יהיה לך הרבה יותר קל לשלוט ברגל התחתונה - להוריד העקבים ולייצב את כף הרגל. בהתחלה (טוב לא רק בהתחלה אבל בעיקר), לרוכבים יש נטייה לקום מהברכיים ולא להשתמש בכל הרגל ובאמת לשים משקל על העקבים ואז מה שקורה זה כשמדרבנים הכל נהרס וגם הרגליים בורחות לאן שהן רוצות. אם תרפי את הברכיים ותנסי להעביר חלק מהמשקל אל הרגל יהיה לך הרב היותר קל. עם הזמן השרירים יתחזקו והיכולת תשתפר והכל יראה פשוט יותר.

AnGi14

New member
תודה על הטיפים

היום אני אנסה בשיעור רכיבה ואת ממש צודקת בקטע של השחרור ברכיים לדעכתי כי רק מהמחשבה זה ניראה לי נכון

יוצקי

New member
../images/Emo26.gif מישהו פה מבין קצת הולנדית? ../images/Emo36.gif

אני טסה בחופש להולנד לרכב... ורציתי לדעת אם טרוט\קאנטר אלו מילים בינלאומיות או שיש לזה מילים בהולנדית? נדמה לי שהליכה בהולנדית זה- stap וטרוט בהולנדית זה- draf וקאנטר בהולנדית זה- galop.... זה נכון בכלל? ממש תודה!

stary1

New member
את צודקת

שלושת המקצבים הללו באמת נאמרים כ Stap, Draf ו Galop...

למעלה