שאלות קטנות למומחים גדולים:

שאלות קטנות למומחים גדולים:

כמה שאלות למומחים לעניין: 1. אני צריך מתכון לשמרי בירה. לא שמרי אפיה, לא שמרים טריים או יבשים - שמרי בירה. יש בכלל מתכון או אוכל שאפשר לשב בו שמרי בירה ? 2. איפה משיגים מה שקרוי "פרי הורד" מהזן Rosa Rugosa" ? מה אפשר לעשות עם זה ? במה זה משתלב ? 3. איפה משיגים שמן נבטי חיטה ? שמן כותנה ? אצות ? (יבש או טרי ?) (בבקשה לא צריך את העיצה של "חנות בריאות" האלה של מוצרים טבעוניים, כי יש להם שם מחירים של בית מרקחת במקרה הטוב, האם יש שוק או שווקים שאפשר להשיג שם וכו') 4. נבטי חיטה זה חיטה מלאה ?
 

kaya11

New member
אני עונה רק על מה שאני יודעת...

לאצות יש הרבה סוגים וסוג אחד לפחות (נורי- אצות לסושי) ניתן למצוא לפעמים גם בסופרמקרט. אבל את רובן ניתן למצוא מיובשים בשקיות בחניות המתמחות באוכל מהמזרח הרחוק כגון המכולת הסינית ומזרח - מערב (שתיהן נמצאות בתל אביב בשוק הכרמל.) יש גם בחלק מהמעדניות (כאלו שמחזיקות מוצרים לסושי). פרט לנורי שהיא אצה אדומה יש קומבו שזו אצה כחולה וואקמה והיז'יקי. אצות אחרות לא ראיתי בארץ וגם לא אצות טריות. ההיז'קי והוואקמה סופגות יפה מימם והופכות טעימות ונעימות לאכילה וניתן להוסיף לסלט. נורי לא מרטיבים כי היא פשוט נמסה במים למרות שניתן להוסיף למרק דגים למשל לעיבוי וטעם. קומבו נשארת די קשה ולא אכילה גם לאחר בישול (ניתן לקצוץ אותה לרצועות דקות ולהוסיף לסלט ומתקבל מהן מרקם קצת קשה ודביק אבל זה טעם נרכש...) והיא משמשת בעיקר להכנת צירים.
 
למעלה