שאלות קטנות

Podiatric Medicine

למשהו יש כאן מידע בנוגע ללימודים בתחום Podiatric Medicine היכן ניתן לקבל הסמכה ומהם תנאי הסף לקבלה? וכל מידע אחר יתקבל בברכה

dimiorr

New member
ממליצים?

שלום לכולם, האם אני צריך להחזיק באמתחתי רשימת ממליצים למקרה שאגיע למבחני מו"ר? ואם זה לא מחוייב המציאות, יש מצב שזה יעלה ויהיה לי כדאי להיות מוכן לזה?

shimy lev

New member
לימודי רפואה בחו"ל.....

היי. אני עוקב די הרבה אחר הנכתב פה- פורום מקסים, ואשמח אם מישהו יוכל לעזור לי. אני חושב ללמוד רפואת שיניים בחו"ל. (כמובן אחרי שאשפר בגרויות). כיוון שאני די חלש בנושא האינטרנט והאנגלית, אשמח אם מישהו יתן לי רשימה של אוניברסיטאות ברוסיה (או בכלל במזרח אירופה- רק שיהיה זול...) עם האתרים שלהם. ועוד שאלה- איפה אני בודק מה עלות הלימודים? מה הממוצא של עלות לימודים לשנה? (ללא מחיה ומגורים.) אני פשוט מחפש מקום יחסית זול, כי אני לא משופע במזומנים....... תודה לכל העוזרים ובהצלחה.

../images/Emo13.gifשאלה חשובה מאוד

האם יש הגבלת גיל לקבלה לרפואה , ז"א שאם אני ילמד ביולוגיה , שנה אקדמאית ואח"כ ינסה להתקבל , זה ישפיע על הקבלה מה הגיל המקסימלי שאיתו אפשר להיתקבל ולעבור את הראיונות?? תודה על התשובות , שיר

דחוף

אודה לכם על כל תשובה.. במיפוי בלוטת המגן התקבל: בלוטה מוגדלת בשתי אונותיה, ריכוז החומר בלתי הומוגני ירוד במקצת בחלק התחתון אונה ימין, אזור שנמוש קשרי. יכול להתאים לגויטר קשרי. קצה תחתון של הבלוטה מעל פתח בית החזה. המיפוי אינו מתאים לטירואידיטיס חריפה. לשקול FNA בחלק תחתון אונה ימין... סינית בשבילי אבל אני דואגת! מישהו יכול להסביר?

italiano25

New member
מחקרים

הי , שמי ענבל ואני סטודנטית בוינגייט . אני אמור לתת פרזנטציה על נושא שרירי קרקעית האגן. וכדי לעשות זאת השגתי שמות של מחקרים מPUBMED . עכשיו אני צריכה להשיג את המחקרים הללו ואין לי גישה דרך האינטרנט. היכן אני יכול לקבל גישה למחקרים של PUBMED ?? תודה :)

LiL06

New member
תסלחו לי מראש על הבורות....

אבל מה ההבדל בין MD ל- PhD? אני כמעט בטוחה שראיתי רופאים שליד שמם מתנוססים ראשי התיבות השניים.

לא שמעתי שדורשים ממליצים במו"ר

אבל אני חושבת שזה אף פעם לא מזיק שיהיו לך כאלה "בשלוף".

אין סף עליון אלא רק תחתון בבן גוריו

והוא 20. יש האומרים שהעחיון הוא 35 אך אין לדעת. בהצלחה

nightriders

New member
בגדול זה לא המקום...

יש פורומים מתאימים יותר. אבל זה נשמע כמו היפותירואידיזם (תת פעילות), אם היית מוסיפה ערכי TSH זה היה יכול לעזור. גויטר זה הגדלה של הבלוטה. FNA - fine needle aspiration שזה ביופסיה על ידי מחט.

JackoJack

New member
well

.M.D הוא Medical Doctor קרי רופא. אדם שמסיים את לימודי הרפואה והסטאז' מקבל את התואר הזה ומי שלמד בישראל או בארה"ב מקבל רישיון לעסוק ברפואה בארץ. .Ph.D הוא תואר "דוקטור לפילוסופיה" קרי תואר שלישי אותו ניתן כמעט בכל פקולטה. ישנם רופאים בעלי תואר נוסף של .Ph.D בד"כ במדעי הרפואה, מדעי החיים או בהנדסה ביו-רפואית...אלו אנשים המתכוונים לעסוק במחקר ולא בטיפול הקליני בד"כ. מקווה שהייתי לעזר, ג'ניה

nightriders

New member
לקפוץ לאחת הספריות באוניברסיטה

או לבקש יפה מאחד הסטודנטים כאן שיכנס לך למאמרים וישלח לך את קבצי ה PDF למייל

italiano25

New member
תודה על העזרה :)

הי , צירפתי בקובץ WORD את רשימת המאמרים שאני צריכה . סידרתי אותם בסדר עדיפות , כך שתוציאי כמה שאת יכולה . אני מודה לך מקרב לב על העזרה . נ.ב אני אשמח אם רק תודיעי לי מתי לצפות להם (לצערי ישנתי על האף ואני צריכה לעשות פרזנטציה בנושא) ענבל .

The Reaper

New member
שלום

נשאלת השאלה למה? גם ככה כיום הארץ משופעת ברופאי שיניים וכבוגר מזרח אירופה סיכוייך למצוא עבודה פה בישראל קלושים מאד. מצורף לך קישור למדריך עולמי לבתי ספר לרפואת שיניים, תוכל להרים טלפון, לכתוב מכתב או לחפש ב GOOGLE. http://www.fdiworldental.org/resources/assets/dentalschoolsdirectory.pdf בהצלחה

shimy lev

New member
שאלה נהדרת..... וגם התשובה.

אני עובד כאסיסטנט אצל רופא שיניים עם התמחות של 30 שנה בשתלים. אני רואה שהנושא הזה מאוד מעניין אותי, והרופא שלי מאוד תומך ברעיון שאני אלמד את הנושא הזה, ואז הוא יוריש לי את הידע המיוחד שלו. מה גם שהוא בן 50 פלוס ואני בן 21.....

nightriders

New member
בעבר היה

כמו שנאמר כיום באופן פורמאלי קיים רק סף תחתון והוא 17 באוניברסיטת תל אביב ו 20 בבן גוריון. בעבר הסף העליון בתל אביב היה 35 , או 40 לבעלי תואר שלישי בתחומים מסוימים. כיום לא כתוב סף עליון אך אני מניח שסף כזה בהחלט קיים "מחשבתית". יש כאן את העניין של השקעה והכשרה ארוכה, ולמדינה אין אינטרס שמשהו יתחיל ללמוד רפואה בגיל 40 יסיים את ההכשרה שלו לקראת אמצע שנות חמישים, ואחרי 12 שנה יצא לפנסיה.

למעלה