שאלות קטנות

yael800

New member
שאלות קטנות

היי, בעקבות המלצות כאן מהפורום, קניתי זרעי פשטן היום ויש לי כמה שאלות: 1) האם לקנות אותם כבר טחונים (הם היו במקרר בחנות) לא נותן כלום? (האידיאל זה לטחון כל יום בבית או לטחון פעמיים בשבוע ככה). 2) הכמות המומלצת היא כף? איך אני יכולה לדעת מה הערך התזונתי בכף אחת? בחבילה של 400 גר' פשתן טחון קלוריות: 492 סיבים: 28% חלבון: 19.5% שומן: 34% פחמימות: 34.2% סידן 199.0 מ"ג ל 100 גר' ברזל 6.2 מ"ג ל - 100 גר' 3) קראתי שלאכול אותם יחד עם יוגורט זה לא ממש יעיל כי, פשתן מונע ספיגת סידן בגוף ולכן איננו מומלץ לאכילה עם מוצרי חלב, כגון יוגורט??? ידוע לי שסידן נספג טוב עם ויטמין D, או עם שומן, אז אפשר להסיק מכך שאם אוכלים יוגורט 0% עם פשטן שיש בו שומן.. זה לא ייספג? אשמח להרחבה כאן. 4) מה ההבדל בין הזרעים הזהובים לבין החומים? אשמח להמלצה על יוגורט שנחשב להכי בריא. יש את האקטיב או הרגיל ביו של דנונה.. מרוב כל הסוגים אני מתבלבלת. המשך יום מקסים, יעל.
 

TheFinalCut

New member
תשובות קטנטנות

לגבי פשתן: 1. עדיף לקנות זרעים לא טחונים ולטחון לבד לפני האכילה. התהליך פשוט ומהיר מאוד, באמצעות מטחנת תבלינים \ קפה (שניתן לרכוש בכ-100 ש"ח) ומעלה למקסימום את זמינות וכמות האומגה 3 (שכאמור מתחמצנות מהר יחסית בחשיפה לאור, חום והאוויר בחוץ). 2. פשתן טחון שיישמר היטב במקרר אמור להכיל כמויות סבירות של אומגה 3, אבל הרבה משמעותית פחות מזרעים טחונים טריים. לפי מועצת הפשתן הקנדית (!), כף אחת של פשתן מכילה: 36 קלוריות, 1.8 גר' אומגה 3, 1.6 גר' חלבון ו-2.2 גר' סיבים תזונתיים. לפי אתר אחר, כף אחת מהווה כ-12 גר' פשתן והערכים התזונתיים מצוינים בקישור הזה. 3. למיטב ידיעתי, אין בפשתן מעכבי ספיגה או כל דבר אחר שיפגע בזמינות של סידן. המינרל סידן (שמגיע בד"כ בצורת מלח עם קרבונט, סולפט או חומרים אחרים) ייספג היטב גם ללא שומן, אך ויטמין D בעצמו מסיס בשומן וייספג טוב יותר בנוכחות שומן (שיימצא בכמויות לא מבוטלות במרבית מוצרי החלב). 4. מבדיקה קצרה עולה שאין הבדלים משמעותיים בין הסוג הזהוב והחום של זרעי הפשתן.
 

yael800

New member
שאלה כללית יותר

תודה רבה לך! לגביי שאלה 3, למה אומרים שמוצרי חלב עם פחות מ 1.5% שומן לא סופגים לנו את הסידן בגוף? זה נכון? אם כן, אז לפי מה שאני מבינה, אם מוסיפים ליוגורט 0% גרעיני פשתן, אז יש את השומן של הפשתן בשביל הסידן ע"מ שייספג, לא?
 

TheFinalCut

New member
חלב דל שומן

אני לא מכיר ראיות לכך שמוצרי חלב דלי שומן מפחיתים את ספיגת הסידן בגוף. יש לא מעט בעיות בריאותיות המקושרות למוצרי חלב רגילים (העלאת הסיכון לסוכרת, מחלות לב, סרטן השחלה, רגישויות ואלרגיות) ודלי שומן (בנוסף לקודמים גם סרטן הערמונית, וללא מחלות הלב), אבל בסה"כ כנראה שמדובר במקור לא רע לסידן (גם אם אינו מסוגל למנוע ביעילות בריחת סידן). אם את מודאגת לגבי בריאות העצמות, אני ממליץ על העמוד הבא כמקור מידע מפורט בנושא. בכל מקרה, לא מתספים מוצרי חלב בשמן פשתן. הרבה יותר פשוט לשמור על כמות השומן המקורית בחלב, במקום להוסיף שומן לחלב דל-שומן... וכפי שנאמר בהודעה הקודמת, הסידן ייספג גם ללא נוכחות שומן. זה ויטמין D שייספג טוב יותר בנוכחות שומן, והוא אמנם עשוי לשפר בתורו את ספיגת הסידן, אך במדינת שטופת שמש כמו ישראל רובנו מסוגלים לייצר לעצמנו די ויטמין D ממילא.
 

mm130

New member
אני חושב שאחוז האנשים

שסובלים מחוסר בויטמין D עלול להפתיע אותך.
 

TheFinalCut

New member
אנשים בריאים (בישראל)?

לפי מחקרים שנערכובישראל, שתוצאותיהם סוכמו במאמר מ-2003, חסר בויטמין D אופייני יותר לאוכלוסיה קשישה (בעיקר נשים) או אצל נשים מהמגזר החרדי (אצל האחרונות עקב חשיפה לקויה לשמש עקב הלבוש האופייני). לא דווח על אוכלוסיות אחרות הסובלות מהחסר בצורה אופיינית או נפוצה, שכן התופעה נחשבת נדירה מאוד מלבד במגזרים שהוזכרו.
 
למעלה