שאלות קיטבק

זה כבר תלוי בסוגי הויזות

לויזת H1 צריך תואר ראשון או שנות נסיון מקבילות (למיטב זכרוני שנתיים על כל שנת תואר=8 שנים אבל אני לא לגמרי בטוחה) יש ויזות אחרות, למשל J1 שניתנת לפעמים לעובדי הוראה, ויזות עבודה דתית בארגונים יהודיים ועוד סוגים שונים ומשונים של ויזות, שניתנות להשגה ע"י ספונסר בלי שנות הנשיון ההכרחיות.

dazzler86

New member
שאלות קיטבק

היי אני חדש בפורום. תסלחו לי על הבורות אך לא מצאתי את כל המידע הדרוש במאמרים. אני מתכנן על הגירה לארצות הברית אחרי הצבא ורציתי לברר מספר דברים. האם לתעודת הבגרות בארץ יש משמעות בקבלה לאוניברסיטאות מסויימות בארצות הברית?? או שצריך לעשות את הבגרות שהם דורשים כדי להיכנס לאוניברסיטה??? כנ"ל לגבי הפסיכומטרי. שאלה נוספת היא לגבי קבלת אזרחות אמריקנית. מהם התנאים לקבלת אזרחות ?? האם צריך קודם גרין קארד ורק לאחר זמן מסויים מתקבלים? האם הדרך היחידה לקבלת גרין קארד היא ההגרלה? ואם לא מה צריך לעשות כדי לקבל גרין קארד?ומה קורה אם אני לא "זוכה" בהגרלה??

לא כל כך מהר...

לגבי אופציות הגירה אתה מוזמן להסתכל כאן. לגבי לימודים, לתעודת בגרות אין משמעות רצינית אבל צריך 12 שנות לימוד ומבחנים מקומיים (SAT וGMAT) - שמקבילים לפסיכומטרי ולבחינות הכניסה הישראליים.

dazzler86

New member
עוד שאלה קטנה

אם כבר קיבלתי צו גיוס , האם יש אפשרות לקבל ויזה ללמידה בארה"ב?? ועוד משהו קטן...בעודי מדפדף בדפי הפורום קראתי את הסיפור הקצת מפוקפק של ניר שטוען שהוא הולך להתגייס למארינס. האם יש דברים בגו בסיפור הנ"ל ואם כן האם כדי להתחיל את כל הפרוצדורה הזאת?? או יותר נכון למי לפנות?

אם קיבלת צו גיוס

ואפילו אם לא ואתה מעל גיל 16, אתה מועמד לשירות בטחון בישראל (מלש"ב). מה שאומר שאם תעזוב את הארץ תיחשב עריק וכשתחזור תשב בכלא, לא חבל?? לגבי הסיפור של ניר, אני בספק שיש בו משהו, אבל מי יודע. אני לא יודעת על שום דרך חוקית כזאת, וגם עו"ד שהתייעצתי איתו חושב שאין דרך כזאת. אני יכולה להגיד לך, שיש לי חבר טוב מאוד ב-white house בעמדה בכירה מאוד, שרצה לגייס אותי לתפקיד אצלו במחלקה, ועל אף שאני חוקית כאן עם אישורים, לא יכל לגייס אותי למרות עמדתו הגבוהה כיוון שאינני אזרחית אמריקאית. גרין קארד לא מספיק, רק אזרחות. אני מניחה שלגבי צבא ארה"ב המצב דומה...

dazzler86

New member
דבר אחרון......./images/Emo13.gif

האם יש משהו שאני יכול לעשות בתקופה שאני בצבא כדי להקל על ההליכים של קבלת גרין קארד? כלומר אולי להירשם עכשיו להגרלה ולחכות עד אחרי הצבא (במידה ואני אזכה...). עוד משהו , לא עדיף לקבל קודם גרין קארד ואחרי זה להגר ולעבוד בארצות הברית מאשר קודם להשיג אשרת עבודה ואז להתחיל בתהליך המייגע לפי מה שהבנתי כאן כדי לקבל גרין קארד?? עוד משהו קטנטן... מאשרת למידה לקבלת גרין קארד הבעיה היחידה היא כספית ?? כלומר אני למשל צריך להוכיח שאני יכול לקיים את עצמי במשך התהליך של קבלת גרין קארד???

הדרך לגרין קארד הנכסף...

אז ככה, לקבל גרין קארד זה לא כזה פשוט. אם קראת את הקישור שהפניתי אותך אליו, על סוגי הויזות, הדרך לגרין קארד עוברת דרך הויזות האלה. אתה צריך אחד מהבאים: 1. הורה או אח אזרח אמריקאי 2. ספונסר לעבודה שישיג לך ויזת עבודה 3. לימודים גבוהים על ויזת סטודנט 4. להנשא לאזרחית אחרי כל אלה, חכה מספר שנים ותוכל להתחיל הליכים לגרין קארד (כמובן במהלך השנים האלה אתה צריך להאיות בארה"ב). התהליך עולה כמה אלפי דולרים. עוד אופציה, היא לנסות להשתתף בהגרלת הגרין קארד. אם תזכה תצטרך לממש את הגרין קארד ולעבוד לארה"ב תוך חצי שנה. בהצלחה.

davidz007

New member
נדמה לי שיש עוד דרך

אם אינני טועה גם השקעה של מיליון דולר בחברה אמריקאית מזכה אותך בכרטיס הירוק (דרך אגב הכרטיס הוא בצבע ורוד). כנראה שדרך זו לא רלונטית לרוב המשתתפים אבל היא קימת.

Jersey Girl

New member
לא צריך GMAT וSAT

מספיק תרגום של תעודת בגרות וTOEFL GMAT מיועד לתואר שני במנהל עסקים

dazzler86

New member
איפה אני יכול לקבל מידע

בקשר לתעודת הבגרות. כלומר האם אפשר למשל לתרגם רק את ציוני הבגרות עצמם בלי ציוני המגן ולגשת רק עם ציוני הבגרות כמו שאפשר לעשות באוניברסיטאות בישראל?

למעלה