שאלות ראשוניות:

MeMyOwn

New member
שאלות ראשוניות:

שלום, אני חדש בכל תחום ה-"PALM" (או מחשבי "כף-יד"). ישנן מספר שאלות, שלא כל כך מוצאים את התשובות עליהן ברשת האינטרנט ובכלל: 1. אני מתכוון לקנות PALM שהוא גם GPS, וראיתי איזשהו מכשיר של MIO שיש האפשרות המובנית של GPS פנימי. השאלה כמה הדבר הזה טוב וניתן לקלוט בו היטב (מסוג SIRF III - האנטנה)? 2. במערכת מותקנת מערכת הפעלה WINDOWS MOBILE 2005 (אני מקווה שבעברית, בשביל אי אילו עניינים אישיים), האם אפשר להתקין המערכת מחדש, באם יהיה איזשהו עניין "דפוק"? מאחר ואין כונן CD או DVD כמו במחשב רגיל, בו אני יכול לפרמט ולהתקין הכל מחדש? 3. לגבי תוכנות ה-GPS (מפות לפי איזורים וכו'), האם בסה"כ מכניסים את ה-SD לתוך ה"פאלם" וישירות עולה התוכנה (בלי התקנות וכו'...)? ועד כמה התוכנות האלה אמינות ומדוייקות? 4. האם SDIO, SD ו-MINI SD הן בסה"כ אותו הכרטיס ובסה"כ צריך להכניס "מתאם"? תודה בינתיים לכל המשיבים, אני מקווה שכשאקנה אתחיל לרוץ על העניין!!! נ.ב. הבעיה היא שאני מתכוון לקנות מ-ZAP איזשהו מכשיר די טוב (64MB RAM ו-2GB ROM, עם BLUETOOTH ו-WIFI), בשווי של בערך 2000 ש"ח, כך שהוא יישלח אליי ישירות הביתה (עם שליח או בלעדיו) ואזי "אתקע", אלא אם תוכלו להשיב לי על השאלות ואראה פחות "דביל" בעניין!!! שוב תודה ושבת שלום לכולם.

gadi7

New member
תשובה קצרה

מכשירי פאלם הם מחשבי כף-יד בעלי מערכת הפעלה Palm OS על שלל גרסאותיה. ברבות השנים הפך שם זה לשם גנרי לכל מחשבי כף-היד. לעומתם יש מכשירים רבים המשתמשים במערכת הפעלה WINDOWS MOBILE, לגרסאותיה השונות. עבור מכשירים אלו, כולל מכשיר המיו שציינת בהודעה - קיים פורום Pocket PC. אם ברצונך לרכוש מכשיר פאלם, שאל כאן. אם ברצונך לרכוש מיו, שאל שם.

libal

New member
ובכל זאת תשובות:

1. מומלץ לדעתי לקנות מכישר כף יד שהGPS מובנה - לדוגמא MIO ואחרים .הקליטה טובה מאוד. 2. מערכת ההפעלה אינה נמחקת כאשר עושים פורמט למכשיר (יותר נכון HARD RESET ). אתה מקבל מכשיר כמו בעת הרכישה שלו, ללא כל התוכנות שהתקנת עליו). עברית יש להתקין בנפרד . כיום מרבית המכשירים נמכרים בארץ עם תמיכה בעברית. 3. תוכנת הGPS הפופולרית באיזורנו היא IGO שההתקנה שלה היא הכנסת הSD למכשיר . ההתקנה הראשונית היא חד פעמית. אחר נכנסים לתוכנה ישירות . התוכנות הם די אמינות , בכל מקרה לדעתי יביאו אותך אל היעד, אבל להגיד שהם 100% קשה לי לומר... 4. SD ו SDIO זה אותו מונח - האחד הכניסה במכשיר והשני הכרטיס עצמו. MINISD היא כרטיס מסוג אחר , פחות נפוץ. ממליץ לא לקנות מכישר התומך רק בMINISD . על פי רוב כרטיס MINISD בא עם מתאם לSD . בקשר למכשיר לרכישה - ממליץ בתקציב על ASUS 636N .

AYELET1

New member
2 דברים:

1. ההבדל בין SD ו-SDIO זה ש-SD מתייחס לזכרון בלבד ו-SDIO מאפשר רכיבים נוספים דרך חריץ זה כמו WI FI, BT, מקלט GPS וכו' 2. בסכום של 2000, הייתי מוסיפה 100-200 וקונה HP 5940

libal

New member
וזה מה שכתבתי

SDIO זו הכניסה וSD זה הכרטיס , אבל כנראה ההסבר שלך יותר טוב...

MeMyOwn

New member
תודה רבה לכולכם... אבל

אני עדיין מתלבט בין המכשירים, מאחר וישנו היצע רב מאוד, עם הבדלים באמת באמת מזעריים (שלפעמים אכן עושים הבדל, אבל עדיין...) - אבל אני באמת אולי אלך על ה-MIO או על ה-HP שהוצע, ואולי גם על ה-ASUS הנחמד... שוב תודה לכולכם!!!

libal

New member
כאמור ממליצים לך על הHP רק שהוא יותר

יקר במקצת - תלוי בתקציב שלך.מבין המיו ו ASUS אני באופן אישי הייתי ממליץ על הASUS ...

MeMyOwn

New member
שוב שאלות:

קודם כל, באמת תודה לכולכם... אני עדיין קצת מבולבל ולכן אשאל שוב מספר שאלות קצרות לפני שאני קונה את מחשב כף-היד: 1. אקנה כנראה את ה-HP R5940 שהוצע כאן, נשמע כאילו הוא באמת טוב, זיכרון גדול, אפשרויות שונות, תקשורת B/G וכן BLUETOOTH, וגם GPS מובנה, וכו'... שוב דעתכם על המכשיר. 2. המכשיר לא יבוא עם העברית, נכון? מה כדאי להוסיף על מנת שיהיה עברית, ואוכל גם לרשום רחובות בעברית ברגע שאקנה את התוכנה המתאימה (על ה-SD, כמובן)? 3. בסוף דבר, אני הולך להשתמש בזה באופן די רציני ה-GPS והשאלה היא עד כמה בלגאן לקנות את ה-IGO או כל דבר אחר דומה באופן של מפות של אירופה וכו', ועד כמה הדברים האלה מדוייקים (במילים אחרות, אני אלך אקנה SD "מלא" בתוכנות של מזרח אירופה לצורך העניין ואזי יהיה מדוייק, אאתחל הדרך והמכשיר יכוון אותי ישירות? באופן די מדוייק של רחובות וכו'?) ובנוסף: כתוב שהמכשיר מגיע עם ("מותקן מראש") מפות של מערב אירופה, אזי איני צריך לקנות SD "מלא" במפות של מערב אירופה, מאחר וזה כבר ממופה ורחובות וכו' או אולי מדובר במפות של כבישים ראשיים וכו'? שוב תודה למשיבים... יש לי כוונה לקנות המכשיר כבר מחר בצהריים, אז כל תשובה מתאימה תביע תודתי מראש... לילה-טוב

AYELET1

New member
דיוק המפות הוא טוב. מזרח אירופה ממופית פחות

מאשר מערבה ופחות מאשר בישראל למיטב ידיעתי. ההכוונה היא מדוייקת למדי, וסה"כ אני נהנית מאד מתוכנות הניווט (גם לפאלם וגם לפוקט). לא יודעת איך הסתדרתי קודם...

למעלה