שאלות רבות המתרידות אותי.

H o f e s h

New member
שאלות רבות המתרידות אותי.

לכותבי/ות הפורום שלום, אני נער מתבגר. בעוד חודש אהיה בן 17. משקלי הינו 118 (היה 120) וגובהי 1.85 מטר. בימים אלו אני בדיאטה שאני מקווה להמשיך כל חיי. אין ברירה, כך הבנתי במהלך הנסיונות הרבים שעשיתי בגלגל הדיאטות למיניהן. הדבר שהכי מלחיץ אותי הוא שיש לי חזה הדומה לחזה של אשה. אמר לי הרופא שעד סביבות גיל 17-18 עליי להגיע למשקל סביר. מתחת ל-100 לפחות. אמר שעליי להעשות דיאטה משום שלאדם שמן יש יותר גנים של אשה ולכן יש יותר סימנים של אישה לאותו גבר (למשל החזה). ביקשתי שיסביר לי יותר אך אמר שבהרחה תוכל להסביר לי דיאטנית או אנדוקרינולוג. לכן, אני פונה אלייך כדי שתסבירי לי במה מדובר בדיוק?! אם אפשר- אז בהרחבה. כיום אני ניזון מתפריט, מאוזן, של כ-1500 קלוריות ליום והליכה, לפחות 5 פעמים בשבוע, במשך שעה רצופה. 1. מה עליי לעשות כדי לרדת במשקל בהתמדה? 2. פעם הייתי יורד מהר מאוד במשקל, אך ככל שעלתה כמו העליות והירידות כך הכה הירידה לקשה ומידעת יותר. איך הגוף יגיב עכשיו?! מה עליי לעשות כדי שהגוף יגיב טוב, בריא וכמצופה ממנו (אני חולם להגיע למקסימום 100 קילו עד ספטמבר). 3. מאיזה משקל ואילך באמת אתחיל להוריד יותר שומן ואיך אני אעשה שזה יקרה כבר מעכשיו. 4. ואחרון, אל תשכחי בבקשה את השאלה בקשר להורמונים הנשיים. בתודה, .א.

vo5

New member
תשמע

אני לא רופא, אבל אני מבין בדיאטות, כי אני אישית ירדתי 40 קילו, פעמיים ועליתי הכול חזרה. לפני ההסבר טיפ קטן: יותר קשה לשמור על משקל תקין כשאתה מגיע למשקל היעד, מאשר הירידה עצמה. אבל זה יגיע בשלב הבא. ובנתיים: אני לא יודע מי זה הרופא הזה שהלכת אליו, אבל אין קשר בכלל בין השמנה להורמונים נשיים. יכול להיות שיש לך חוסר בהורמון הטסטרון וזה מה שמגדיל לך את החזה, ואת זה אתה צריך לבדוק עם רופא מומחה, תיגש לרופאת המשפחה. יכול להיות שזה פשוט שומן ולא קשור להורמונים. אף אחד לא שווה, ולכל אחד יש שומנים שמצטברים במקומות שונים. את הדיאטה שלי עשיתי עם 1200 קלוריות ופעילות גופנית כול יום הליכה של שעה ( הליכה מהירה) אני מעדיף במכון כושר על מהירות של 7.4 קמ"ש. קצת משקולות. ולשתות המון, אני שותה ביום בסביבות 3.5 ליטר מים. וטיפ אחרון, אף פעם אל תיתן לך תאריך יעד להגיע למשקל מסוים כי כגודל הציפיות כך גם ההכזבה. עדיף להישקל פעם בשבוע ובבוקר. הירידה הממוצעת צריכה להיות בין 0.5 ל1.5 קילו בשבוע.

שאלות רבות....

יש חשיבות גדולה להתייעץ עם אנדוקרינולוג בנושא ה"חזה הנשי". כמו כן אתה מעלה שאלות רבות שאין מספיק נתונים כאן ע"מ לתת לך התיחסות נכונה. ממליצה מאד לגשת לייעוץ אצל דיאטנית בקופ"ח או אצלנו ביחידה ע"מ לקבל התייחסות אישית שתענה על כל שאלותיך.

למעלה