שאלות רבות על פילטרים שונים

exprexs

Member
היי. יש לי כמה וכמה שאלות על פילטרים שונים, ואני לא כ"כ מוצא את המסגרת המתאימה לכך.
מקווה שזה בסדר...

שאלה - איך זה יתכן שבסרטון מדובר על פילטר קרמי, שמסנן מים כשהוא מחובר לצינור מים ?
שואל מפני שהייתי תחת הרושם שפילטרים קרמיים, פועלים לאט במיוחד.

רשר

Well-known member
מנהל
מסנן הנו תווך המעקב זרימה וממין / עוצר חלק מרכיבי החומר על בסיס גודל / צורה,,,
צפיפות חומר הסינון קובע את היחס בין עובר/עוצר ושטח/נפח המסנן צריך להתאים לספיקה הרצויה ואורך חיי המסנן - בסוף כל מסנן נסתם או מאפשר מעבר ללא סינון,
כל סוג מסנן צריך להתאים לדרישות מהתוצאה,
כתבת "יש שאלות" אך לא שאלות,, לא נכתב מה הדרישות שלך לכן לא ניתן להתיחס להתאמת המוצר בסרטון,

exprexs

Member
מסנן הנו תווך המעקב זרימה וממין / עוצר חלק מרכיבי החומר על בסיס גודל / צורה,,,
צפיפות חומר הסינון קובע את היחס בין עובר/עוצר ושטח/נפח המסנן צריך להתאים לספיקה הרצויה ואורך חיי המסנן - בסוף כל מסנן נסתם או מאפשר מעבר ללא סינון,
כל סוג מסנן צריך להתאים לדרישות מהתוצאה,
כתבת "יש שאלות" אך לא שאלות,, לא נכתב מה הדרישות שלך לכן לא ניתן להתיחס להתאמת המוצר בסרטון,
בסרטון מדובר על פילטר קרמי.
הייתי תחת הרושם שכל פילטר קרמי לעולם פועל על עיקרון של כח משיכה ( כמו קנקן בריטה ) / פעפוע.
בסרטון, מדובר על פילטר קרמי שפועל בחיבור ישיר לצינור מים.
אני שואל איך זה אפשרי ?

יש לי עוד שאלות רבות, אבל לא רציתי להבריח אנשים מיד.
אני שואל מתוך סקרנות, ולא לפני קנייה.
נראה לי שהדרישות שלי ממסנני מים, כנראה גבוהות מדי, ובלית ברירה תמיד אחזור אל מים מינרליים ( שלא מאכזבים אותי בכלל ).

חן 1111

Active member
בסרטון מדובר על פילטר קרמי.
הייתי תחת הרושם שכל פילטר קרמי לעולם פועל על עיקרון של כח משיכה ( כמו קנקן בריטה ) / פעפוע.
בסרטון, מדובר על פילטר קרמי שפועל בחיבור ישיר לצינור מים.
אני שואל איך זה אפשרי ?

יש לי עוד שאלות רבות, אבל לא רציתי להבריח אנשים מיד.
אני שואל מתוך סקרנות, ולא לפני קנייה.
נראה לי שהדרישות שלי ממסנני מים, כנראה גבוהות מדי, ובלית ברירה תמיד אחזור אל מים מינרליים ( שלא מאכזבים אותי בכלל ).
אז הרושם שלך היה שגוי. כל מסנן, קרמי, נייר או פלסטיק, עשוי מחומר נקבובי כשכושר הסינון נקבע על פי גודל הנקבים. כל חלקיק במים שגדול מגודל הנקבים, לא עובר. כמובן, החלקיקים מצטברים בכניסות לנקבים, ולכן עם הזמן המסנן נסתם, לא מאפשר זרימה וצריך להחליף אותו.
יש גם מסנני ספיחה, כמו מסנני פחם פעיל, בהם המים זורמים דרך חלקיקי פחם פעיל שמסלקים מהם חומרים מסוימים כמו כלור ומתכות. עם הזמן הפחם הולך ומתמלא בחומרים שהוא סופח, עד שהוא מפסיק למלא את תפקידו. המסנן אינו נסתם אבל המים יוצרים כמו שהם נכנסים.
המסנן של בריטה הוא סוג של מסנן פחם. לכן מספיק לו הפרש לחץ קטן (כוח המשיכה), והוא לא נסתם. מחליפים אותו לפי זמן או כשמרגישים לפי הטעם שאין שיפור באיכות המים.
ויש גם מסננים משולבים: גם סינון חלקיקים וגם פחם פעיל.

רשר

Well-known member
מנהל
לחץ המים ברשת מעביר יותר מהר מספיגה בלחץ אוסמוטי, סביר שנפח המסנן גדול יותר מבריטה,

exprexs

Member
לחץ המים ברשת מעביר יותר מהר מספיגה בלחץ אוסמוטי, סביר שנפח המסנן גדול יותר מבריטה,
|תודה|

שואל- למה כ"כ קשה למצוא פילטר 1 מיקרון באינטרנט ?
אני רוצה לנסות פילטר אחד כזה.

exprexs

Member
תאגור לך מי גשם. אלו מים מזוקקים ונקיים (כמובן לא אחרי אובך, ולא הגשמים הראשונים).
תודה על דבריך...
האמת שאני לא מחפש פיתרונים כלליים, אלא רק תשובות לשאלות מסוימות הנסבות על פילטרים.

מבחינת מים, כבר קניתי לי בית מסנן וקיבלתי אותו עם פילטר פרופילן מתנה.
הפילטר הגיע ללא שום מידע לגבי טיבו.
מכל מקום, הפילטר מסנן היטב ואני די מרוצה מכל הסיפור.

אני עדיין די סקרן לגבי כל הנושא....
לא חושב שפיתרון כזה וכזה יניח את דעתי.

יתכן שהגזמתי קצת עם השאלות שלי, ועל כן אני מתנצל.

בשורות טובות...

למעלה