שאלות רובה (של הריצוף)....

שמופית

New member
שאלות רובה (של הריצוף)....

היינו אצל זוג חברים שקנו בית (חדש) לפני כ-5 שנים. הרצפה שלהם לבנה והרובה - לבנה בהתאם. אבל מה - היא השחירה בכל מיני מקומות, דבר שגורם למראה מלוכלך של הרצפה. השאלות שלי הן: למה זה קרה ? האם בגלל שהשתמשו בסוג זול של רובה ? (אם יש דבר כזה...). האם יש אפשרות לנקות את השחור הזה ? תודה !

amonit

New member
שני רעיונות מתוך נסיון

1. לרחוץ את הרצפה באקונומיקה 2.לרחוץ ב"סנו מקרצף רצפות" לפי ההוראות 3. לערבב מעט צבע אקרילי בתוך דלי מים, או להבדיל לטפטף צבע על הרצפה ולשפוך מים על, לנגב במגב בלבד עד שנותר רק בחריצים נוזל צבע מהול במים לתת לו להתיבש, ולנגב את הרצפה בסמרטוט לח [ ולשפשף מעט] לאחר מכן- לשטוף בווקס לריצפה ששומר על הריצפה והחריצים.הרבה עבודה אבל "החידוש" בהחלט מורגש לעין. כל אלו נוסו על ידי בשלבים שונים בדירות שונות וברמות הצלחה משתנות. מה שבטוח שפטנט הצבע- מים פעם בשנה שומר על "מראה נקי" אך לא פותר בעיות של רובה שהונחה בצורה בלתי מקצועית, ואו רובה "זולה". בנושא הזה של רובה טובה או טובה פחות אתן למומחים לענות. הסיבות לליכלוך: לכלוך,שומן, פיטריה, או סתם אבק שחור שנספג עם השטיפות השונות הרובה היא חומר סופג יחסית וגם היא זקוקה לטיפול. מה שיותר חשוב שלא נוצרו חריצים יותר עמוקים עקב התפוררות ואז צריך לחדש.

סוף מעשה במחשבה תחילה

שלום שמופית האמת שמה שאת מתארת קורה בבתים רבים ופתרון אמיתי וקבוע - אין. תוסיפי למצב שאת מתארת את זה שבמשך השנים רובה דקיקה גם נשברת ומתנתקת... אז ההמלצה הכי חמה שלי היא לגבי מי שעדיין לא עשה רובה. 1. אם מדובר ברובה דקיקה (2-3 מ"מ) במיוחד במרצפות טרצו (בלטות), אבל גם בקרמיקה, אל תעשו רובה כלל!!! במשך הזמן, עם השטיפות מתמלא הרווח הקטן באבק בית אפור הנדחס עם הזמן. המראה אחיד ולא נשבר. למרות מה שזה נשמע , זה נראה מצויין והזמן רק עוזר. 2. במרצפות מתאימות לעניין מומלץ לעשות רובה רחבה, אפילו 1 ס"מ (לא יפה בכל סוג של אריח). כמות החומר נותנת לו חוזק. 3. בחירת גוון הרובה שישתלב בפגעי הזמן (לא בהיר מידי ולא כהה מידי) 4. מומלץ לשים סילר לפני תחילת השימוש. מן המרצפות הוא ישטף אט אט, אך ברובה הוא יתפס. 5. לא ציינת אילו מרצפות יש לחבריך. אולי כדאי להסיר את כל הרובה ותת לאבק בית האפור לשקוע בהן בכל זאת? בהצלחה

אתי@

New member
אנחנו קנינו רובה יקרה מאוד ב"נגב"

וגם אצלנו הרובה מתחילה להשחיר לאיטה...
נראה לי שאין מנוס...

למעלה